Annonce
Sydjylland

Sønderjysk firma vil revolutionere emballeringsindustrien med unik miljøvenlig teknologi

Henrik Raunkjær, administrerende direktør i Tentoma A/S, håber med kapitaltilførslen at kunne tage en endnu større andel af markedet til gavn for både klimaet og kundernes økonomi. Foto: Tentoma
Støtte fra Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond sætter fart i ny teknologi.

BROAGER: Tentoma A/S i Broager ved Sønderborg har udviklet en banebrydende indpakningsteknologi til emballering. Den fuldautomatiske emballeringsmaskine har potentiale til at skåne miljøet med op i mod 60 ton plastfilm og 150 ton CO2-udledning om året per installeret maskine.

Nu har selskabet fået tilført yderligere kapital fra blandt andre Vækstfonden, Danmarks Grønne Investeringsfond og Investo Capital. Kapitalen skal hjælpe Tentoma til international udrulning af den bæredygtige emballeringsplatform. I det seneste årti har Tentoma forfinet en unik teknologi, der revolutionerer den måde, produkter emballeres på. Visionen er at bidrage til en mere effektiv og bæredygtig emballeringsindustri.

Den sønderjyske virksomhed er allerede ved at indtage den internationale scene og omsatte sidste år for et tocifret millionbeløb til veletablerede kunder som Saint Gobain, DOW Chemical, Stora Enso og H+H.

Med en dedikeret ejerkreds, ny professionel bestyrelse og ny kapital er selskabet klar til at sætte fart på en international vækstrejse.

- Udover at det er markant grønnere, så er det også omkostningsbesparende. Ikke blot er anlægget fuldautomatisk, men teknologien indpakker også 100 procent tæt, er væsentlig mere effektiv og anvender markant mindre energi, når der skal indpakkes større industrielle produkter som for eksempel isoleringsmateriale, gipsplader og tekstilruller.

Med den nye kapital håber vi på at kunne tage en endnu større andel af markedet til gavn for klimaet og kundernes økonomi, fortæller Henrik Raunkjær, der er administrerende direktør i Tentoma, i en pressemeddelelse.

Store besparelser

Tentomas indpakningsmaskiner giver kunderne en plastbesparelse og i mange tilfælde også en markant energibesparelse. Ved at strække plastikfilm ud over varer i stedet for at wrappe adskillige gange eller anvende krympefolie, giver Tentomas teknologi en række fordele:
  • Mindre plastforbrug (op til 50 procent mindre)
  • Mindre energiforbrug, det vil sige mindre CO2-udledninger
  • Reduceret plastspild, da der ikke er overflødig plast ved emballering
  • Mindre plastaffald ved aftagning og bortskaffelse af emballage
  • Bedre beskyttelse af produkter, som betyder færre produkter med fugtskader og dermed mindre ressource-tab
  • Tættere emballering muliggør højere pakningsgrad i for eksempel containere. Det fører til mindre energiforbrug ved transport
  • Ofte kan kunderne også øge pakkekapaciteten og dermed effektiviteten på deres produktionslinjer
  • Læs mere om Tentomas miljøvenlige emballageløsninger på www.tentoma.com

Verdensmål 9 og 12

Tentoma arbejder proaktivt med FN’s verdensmål nummer 9 og 12, der skal sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer og fremme bæredygtig industrialisering. Ved at ændre den måde, som man hidtil har forbrugt emballage på, forventer Tentoma at kunne nedbringe anvendelsen af plast op til 50 procent, ligesom det årlige energiforbrug reduceres med op mod 100-200 MWh om året per installeret emballeringsmaskine fra Tentoma.

Det vækker glæde hos Danmarks Grønne Investeringsfond: - Vi er glade for at kunne understøtte et selskab som Tentoma, der kan revolutionere en ellers miljø- og omkostningstung branche. Plastemballering beskytter produktet effektivt, men har også en potentiel negativ påvirkning på vores klima.

Tentomas metode anvender markant mindre plast til indpakning, reducerer energiforbrug og genanvender plast. Så der er virkelig et potentiale til at gøre branchestandarden væsentlig grønnere, siger Michael Zöllner, Managing Partner i Danmarks Grønne Investeringsfond i pressemeddelelsen.

Annonce

Stærkt team med grøn vision

I Vækstfonden glæder man sig over, at Tentoma har lukket en ny investeringsrunde:
- Tentoma har et stærkt team, en grøn vision og en stærk forretningsforståelse. Vi er glade for - sammen med Danmarks Grønne Investeringsfond og de øvrige investorer - at følge med videre på Tentomas rejse, der har potentiale til at sætte et markant grønt og kommercielt aftryk på sin branche, siger Lars Rønn, investeringsansvarlig og partner i VF Venture, som er Vækstfondens investeringsarm.
I 2017 indtrådte VF Venture i ejerkredsen og har siden støttet selskabets kommercialisering. Finansieringen af Tentoma er et godt eksempel på de grønne danske virksomheder, som Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond i fællesskab kan fremme.
- Det grønne samarbejde på tværs af Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond åbner nye døre til de grønne virksomheder overalt i landet. Vi kan trække på erfaringer fra hinanden, og derfor er vi rigtig glade for at have bidraget med en samlet finansieringsløsning til Tentoma, konstaterer Lars Rønn.
Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce