Annonce
Fyn

Lang vej fra projekt til implementering: Vi går helst med både livrem og seler

- Vi er hele tiden nysgerrige, men også kritiske overfor implementeringen af ny teknologi, som VR stadig er. Vi skal først og fremmest passe på patienter og personale, så vi går helst med både livrem og seler, forklarer Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH. Foto: OUH/ Winnie Synia
Selv om partnerne har arbejdet tæt sammen under udviklingen af VR Trainer, er det at gå fra projektfase til reel implementering alligevel en lang proces, siger Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH.

Odense: Et tæt samarbejde mellem private virksomheder og sundhedssektoren er nøglen til succes, når det handler om at udvikle nye løsninger og tage ny teknologi i brug på området.

Det understreger Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af CIMT, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, på OUH.

Et tæt parløb under udviklingen af nye løsninger sikrer, at de bliver tilpasset den virkelighed, de skal fungere i, og samtidig tester det virksomhedernes vilje og evne til at justere deres løsninger til det miljø, de skal ud i. Det giver løsningen større værdi og øger chancen for reel implementering, når udviklingsfasen er overstået.

Annonce

Ny teknologi påvirker ikke altid kun et hjørne af en afdeling, der kan være afledte konsekvenser for behandlingen, for patienterne eller for kolleger. Og vi skal tænke ind, hvad der sker, hvis teknologien tages i brug til en anden type af patienter og i en anden afdeling, og tingene vokser.

Rikke Lyngholm Christensen, daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH

Men selv om den del, som i VR Trainers tilfælde, fungerer godt, venter alligevel en lang proces, før et egentlig salg kan blive en realitet. En proces, der overraskede de to iværksættere, men som Rikke Lyngholm Christensen forklarer med behovet for at tænke alle scenarier igennem og godkende et eventuelt indkøb på flere niveauer.

- Vi er hele tiden nysgerrige, men også kritiske overfor implementeringen af ny teknologi, som VR stadig er. Vi skal først og fremmest passe på patienter og personale, så vi går helst med både livrem og seler. Det ændrer arbejdsgange, og hvem har ansvaret, hvis det efterfølgende viser sig at ændre ting til det dårligere? I udviklingsfasen arbejder man i et meget begrænset projekthjørne, og der er altid andre regler og krav, når du går fra et projekt til implementering i praksis. Man kan godt have gjort sig nogle gode overvejelser og føle sig velforberedt og alligevel møde nogle overraskelser, siger hun.

I VR Trainers tilfælde kunne det for eksempel handle om hygiejnen i forbindelsen med brugen af brillerne, opladning af dem, oplæring af personalet i brugen af dem og spørgsmålet om, hvem der har ansvaret, hvis de går i stykker.

- En ting er at være system-ejer og stå for tre briller i én afdeling, men hvad så, når det handler om 300 briller på forskellige afdelinger, spørger Rikke Lyngholm Christensen.

Den gode nyhed for de virksomheder, der gerne vil ind i sundhedssektoren er, at det bliver nemmere, når deres løsninger først er kommet gennem systemet første gang i forhold til jura, data og sikkerhed.

- Vi er nødt til at tænke længere frem. Ny teknologi påvirker ikke altid kun et hjørne af en afdeling, der kan være afledte konsekvenser for behandlingen, for patienterne eller for kolleger. Og vi skal tænke ind, hvad der sker, hvis teknologien tages i brug til en anden type af patienter og i en anden afdeling, og tingene vokser, siger Rikke Lyngholm Christensen.

Hun fortæller, at man på OUH hele tiden arbejder med at blive bedre til at vidensdele og lave standardprocedurer, så man ikke skal starte fra scratch, hver gang en ny virksomhed vil på banen med en løsning, men at processen fra udvikling til reel implementering ikke nødvendigvis kan blive meget kortere.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce