Annoncørbetalt indhold

Whiteboards til kontor, skoler og privat

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Whiteboards er blevet fast inventar på kontorer, mødelokaler, storrumskontorer, hospitaler, privat m.m. I undervisningslokaler er det et glimrende alternativ til kridttavlen. Tavlen er også magnetisk, så den kan bruges som opslagstavle til noter. Whiteboardtavlen fungerer godt til brainstorm og præsentationer, visk let det skrevne ud og skriv nyt. Brug whiteboardtavlen som projektortavle og slip for at rulle lærred op og ned.


Hvad er et whiteboard?

Det er en blank skrivetavle ofte i hvid du kan skrive på med non-permanente tusser. Teksten kan let fjernes, derfor kaldes den også et wipeboard. Skriv eller tegn med markers eller hæng en dagsorden op til et møde på den magnetiske tavle med whiteboard magneter. Whiteboardet har flere kaldenavne, bl.a. tør-slette bord, pen-bord, dry-wipe og tørre-tørre bord. Tavlen bruges på kontoret, i mødelokaler, skoler, institutioner med børn og ældre m.m. De er gode til visualisering, brainstorming, huske vigtige ting, to-do-lister, mindmaps m.v. på tavlen. Du kan nemt videregive information i kantinen, på værkstedet etc. med en magnetisk skrivetavle.


Hvilken whiteboardtavle skal jeg vælge?

Der er mange forskellige whiteboards på markedet. De to overordnede kategorier er whiteboards til ophæng på væggen og whiteboards på hjul. Indret det optimale kontor med et whiteboard, i en monokrom indretning kan du finde whiteboards med sort/hvid kant og afrundede hjørner eller skarpe kanter. Er du modig, fås whiteboards også med fasede afrundede hjørner eller i en fræk model med ramme i massiv eg.
Skal det være plain and simple, er der det klassiske whiteboard med aluminiumsramme og pennehylde der fås i mange størrelser, og laves desuden på specialmål. Sidder du i et kontormiljø med kollegaer, kan det være en idé med akustik whiteboards på væggene, så lydene ikke er lige så generende. Har du behov for at kombinere et whiteboard med en opslagstavle, eksempelvis hvis du skal sætte stofprøver på med nåle, fås opslagstavlen i mange farver. Arbejder virksomheden efter LEAN metoden, kan I få specialfremstillet en LEAN tavle efter din virksomheds behov.
Indret det fede mødelokale med et whiteboard til væg, hvor der er indbygget plads til et tv. Bruger du ofte en projektor, fås semi matte whiteboards til projektor. I et forelæsningslokale eller aula kan du sammenkoble flere whiteboards, så du får en lang væg og ikke lade dig begrænse af pladsen. Skal tavlen bruges til musikundervisning, fås tavler med linjer til noder og i læringsmiljø er tavler med linjer rigtig gode. Holder du foredrag og bruger flipover kan du bruge en kombineret flipovertavle med whiteboard, eller hvad med et whiteboard med håndtag du let kan tage med?
Der findes mange whiteboards på hjul. Fælles for dem er, at du kan låse hjulene så det ikke kører, når du skriver. Skal du til et møde, tager du det mobile whiteboard med fra kontoret til mødelokalet. Skriver du meget, er en svingtavle med to skriveflader god, du flipper eller manuelt vender det dobbeltsidede whiteboard og fortsætter på den anden side …


Vælg whiteboard efter behov

Hvilket whiteboard du skal vælge, kommer helt an på dit behov, hvad du skal bruge tavlen til, samt hvor tavlen skal bruges. Ligesom med alt andet fås whiteboards i forskellige kvaliteter, hvilket også afspejler sig på prisen. Slidstyrken og overfladebehandlingen er vigtige at se på, når du skal købe nyt whiteboard. Her er de mest brugte overflader:

Stålkeramiske whiteboards er super holdbare tavler. De fleste har også en meget lang garanti (op til 30 år) på skrivefladen. De er meget ridsefaste og bruges på kontorer, mødelokaler, skoler m.m., hvor de anvendes dagligt. De rengøres let og er de bedste at skrive på.

Glasemalje whiteboardet har ikke en lige så hård overflade som stålkeramisk, hvorfor der fra producenternes side heller ikke ydes lige så lang garanti. Det er et rigtig godt whiteboard til konferencelokalet, inde på dit kontor etc., hvor du bruger tavlen ofte, men ikke hver dag.

Whiteboardet med en lakeret overflade er til dig, der ikke bruger tavlen så tit og gerne vil have en tavle i den billige ende. Skrivetavlerne har en mere porøs overflade og er derfor mindre hårde end de ovenstående. Pigment fra tusserne kan over lang tids brug trænge ind i overfladen, så den ikke kan viskes helt ren.


Hvordan rengør jeg tavlen?

Inden tavlen tages i brug første gang rengøres den, så støv fra produktion og emballage er væk. Til daglig rengør du tavlen ved at bruge en tavlevisker med udskiftelige klude til whiteboards og whiteboard rensespray ved behov. Eller du kan bruge en mikrofiberklud, så undgår du ridser og kombinere med en rens for det optimale resultat. Du skal huske at købe magneter til whiteboards og whiteboard penne. Køber du et startsæt inkluderer det både penne, magnetiske penneholdere, magneter og rengøringssæt. Hvis det ikke er monteret, kan du tilkøbe en pennehylde eller sætte en opbevaringsbox op på væggen ved siden af. Du kan inddele tavlen i felter med inddelingstape.

Er du interesseret i en farvet tavle, skal du købe en glastavle, de fås også til væg og på hjul. De er ligeledes magnetiske, men bruger ekstra kraftige magneter.


Hvilke fordele og ulemper er der ved et whiteboard?

Det er let at holde om og skrive med en whiteboardpen, du skal ikke trykke så hårdt, hvorfor det er en fordel for gigtplagede hænder. Du sparer papir, da du skriver og tørrer af igen. Et whiteboard fungerer godt i institutioner, da lærings- og arbejdsmetoder kan tilpasses alle aldre. Whiteboardet er genialt i dit private hjem, da du kan skrive beskeder, madplaner, lave lektier på og teste PowerPoints af etc. Af ulemper kan nævnes, at den hvide baggrund kan give kontrastproblemer for folk med synsnedsættelse. Du er nødt til at bruge ikke-permanente penne og dermed særlige whiteboardpenne. Er du venstrehåndet kan det skrevne blive udtværet, hvis hånden ligger i skriften samt hvis du skriver arabisk, da det er et højre-venstre sprog.


Whiteboardet gennem tiden

Allerede tilbage i 1960’erne, da whiteboardet kom på markedet, var det en succes. Fra 1980’erne har salg af skrivetavlen taget fart og er fast inventar på kontorer, undervisningslokaler, mødelokaler og privat til at skrive, undervise og tegne på. Whiteboardet er gennem tiden rykket ind i mange undervisningslokaler, grundet bekymringer om støvallergi og astma hos børn i forbindelse med kridtstøv.


Læs meget mere på justmore.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.