Annonce
Østjylland

Viborg hitter hos kunderne: Bymotiver baner vej for ung designer

BB Designmind har succes med salg af bymotiver i træ og stål. Viborg topper listen over populære motiver. Foto: Anders Trærup
Søren Bjerg Boiesen har fået sit gennembrud som designer. Han håber at kunne skabe mere moderne brugskunst.
Annonce

MØLDRUP: Engang var Hans J. Wegner, Jacob Jensen og Børge Mogensen bare helt almindelige, ukendte danske mænd.

Senere blev de verdensberømte for deres danske design. Og hvem ved? Måske vil Søren Bjerg Boiesen en dag også være et navn, som vil høste anerkendende nik.

Lige nu er virksomheden BB Designmind indrettet på Søren Bjerg Boiesens forældres landejendom i Møldrup, nord for Viborg. Men uden for de store byer er der jo højt til loftet, og drømme må man jo gerne.

- Jeg drømmer om at udvikle det næste, danske design-ikon. Det ville være fantastisk, fortæller Søren Bjerg Boiesen.

Alle skal jo starte et sted, og med en god uddannelse i arkitektur og design fra Aalborg Universitet, har han lavet sine lektier i mere end én forstand. Den første succes er også allerede i hus.

Via en række butikker og online-butikker sælger BB Designmind nogle bymotiver – en pæn egetræs-liste påmonteret silhuetter med kendte bymotiver, laserskåret i sortlakeret stål.

Annonce

Personlig relation

- Det begyndte med Viborg, Skive og Aalborg, som alle er byer jeg har en personlig relation til. Så har jeg valgt nogle karakteristiske, lokale motiver, for eksempel kraftvarmeværket i Viborg, og har tegnet silhuetterne. Det blev ret populært både til private og som firmagaver, og så har det bredt sig som ringe i vandet rundt til flere nabobyer, fortæller Søren Bjerg Boiesen.


Det varer ikke længe, før virksomheden er moden til at rykke ud i egne lokaler. Og jeg håber da også, at der kan blive opgaver til flere end mig selv.

Søren Bjerg Boiesen, designer og iværksætter


Arbejdet med bymotiverne bliver suppleret med bestillingsopgaver, der også er centreret om designtemaet ”træ og stål”, og til sammen er opgaverne blevet en fuldtidsbeskæftigelse for den unge designer.

- Det varer ikke længe, før virksomheden er moden til at rykke ud i egne lokaler. Og jeg håber da også, at der kan blive opgaver til flere end mig selv. Jeg er allerede på vej med motiver fra flere byer, og så vil jeg gerne begynde at arbejde på helt nye produkter, siger Søren Bjerg Boiesen.

Annonce

Også bestillingsopgaver

Trods ihærdige forsøg på at lokke det ud af ham, vil han ikke afsløre, hvilke byer der er på vej som næste produkter i designserien med bymotiver. Men der er faktisk en mulighed for at ”snyde sig foran i køen”, hvis man gerne vil have sit helt eget bymotiv fra Bylderupbov, Tappernøje eller Ulfborg.

- Jeg kan lave serier helt ned til 10 styk, så hvis man bare forudbestiller 10 (svarende til en udgift på 15.000 kroner, red.), kan jeg sagtens lave dem, siger Søren Bjerg Boiesen.

Salget af bymotiver var i foråret forstyrret af corona-nedlukninger, men situationen er nogenlunde normal igen. Og så håber han, at især firma-julegaver vil bidrage med en god slutning på året.

De konkrete salgstal er en forretningshemmelighed, men Søren Bjerg Boiesen afslører, at Viborg indtil nu er det mest efterspurgte bymotiv.

Se de flotte motiver på www.bb-designmind.dk.

Søren Bjerg Boiesens bymotiver er blevet populære som firmagaver. Her viser han Holstebro-motivet sammen med den lokale forhandler, Anette Bjerre, B2Bhuset. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Annonce