Annonce
Vestjylland

Vestjysk eksportsucces klarer de stoooore hjulskift: - Den her maskine kan håndtere dæk op til 3,70 meter i diameter

Just Easy Tools' nye maskine er beregnet til at hjælpe med dækskift på kæmpe-dumpere i en diamantmine i Botswana. Foto: Just Easy Tools
Just Easy Tools har fået internationalt gennembrud med maskiner, som gør dækskift til en hurtig og sikker affære – også på de helt store maskiner.

BØVLINGBJERG/HOLSTEBRO: Direktør Lars Jørgensen er en høj slank mand på knap to meter, men hvis man ikke vidste bedre, ligner han blot en lille legetøjsfigur på billedet. Der står han foran Just Easy Tools specialbyggede ”Easy Gripper”, som er samlet og færdiggjort hos Løkkes Maskinfabrik, og lige nu er på vej på arbejde langt væk i Botswana.

Her skal den vestjyske maskine hjælpe med at skifte dæk på de gigantiske dumpere, som transporterer materialer væk fra udgravningerne i en diamantmine.

- Den her maskine kan håndtere dæk op til 3,70 meter i diameter og med en vægt på op til otte ton, fortæller Lars Jørgensen og viser billeder fra en nylig messe i Las Vegas, hvor nogle af de nærmest ubegribeligt store køretøjer var udstillet.

Annonce
Lars Jørgensen (i midten af billedet) er næsten to meter høj - men fylder ikke meget foran den nye maskine til håndtering af dumper-dæk. Maskinen kan klare dæk på op til 3,70 meter i diameter og en vægt på otte tons. Foto: Just Easy Tools

Maskinen er den nyeste og største i Just Easy Tools produktserie, som på kort tid er blevet kendt i hele verden som et smart redskab til dækhåndtering på eksempelvis traktorer og gravkøer. Der har det ellers været tungt, langsomt og potentielt livsfarligt at håndtere de tunge dæk uden de rigtige hjælpemidler.

- Det særlige ved vores maskine er, at den har tre arme, som giver et meget sikkert greb om dækket. Hidtil har man enten brugt håndværktøj kombineret med gaffeltrucks og kraner, eller også har man brugt en amerikansk-udviklet maskine, som kun har to gribe-arme. Men med to arme risikerer man, at dækket smutter, hvis man ikke klemmer præcist på midten af dækket – det kan være meget farligt, fordi dækkene er så tunge – og netop derfor har vi fået en meget positiv modtagelse af vores Easy Gripper, forklarer Lars Jørgensen.

Viralt hit gav travlhed

Den positive omtale kommer blandt andet fra videoklip, som er gået viralt både på Facebook, YouTube og erhvervsmedier som LinkedIn.

Det begyndte med, at et teknik-medie havde sammenklippet nogle af Just Easy Tools egne videoer og redigeret en actionfyldt video, hvor dæk-maskinen bliver præsenteret som en genial opfindelse, og så er videoen blevet delt af en række indflydelsesrige erhvervspersoner med mange følgere på sociale medier.

https://www.youtube.com/watch?v=ERX0VlUsn9I

Det har – mildt sagt - givet travlhed på salgskontoret i Holstebro.

- Videoen har indtil videre fået flere end 8,5 millioner visninger og mere end 40.000 likes og delinger. Vi er blandt andet blevet kontaktet af en gaffeltruckforhandler i Holland, som fortalte, at han fik mange forespørgsler på maskinen, og vi får fortsat mange forespørgsler direkte fra kunder og interesserede forhandlere i hele verden. Vi kæmper for at følge med til at svare, siger Lars Jørgensen og viser sin mobiltelefon, hvor endnu en mail fra en potentiel kunde er tikket ind under samtalen.

Annonce

Eksport til hele verden

Just Easy Tools eksporterer sine maskiner, blandt andet har John Deeres fabrik i Brasilien købt hele ti maskiner. Det rygtedes i øvrigt og kastede yderligere salg af sig i Sydamerika. Samtidig er der kunder i så fjerne lande som Chile, Botswana, Kazahkstan, Egypten, Mongoliet og Indien. Det er ikke helt uden problemer.

Jeg får af og til henvendelser fra banken, som på grund af hvidvask-reglerne overvåger transaktioner til og fra udlandet.

Lars Jørgensen, direktør hos Just Easy Tools, som har kunder i fjerne kroge af verden

- Jeg får af og til henvendelser fra banken, som på grund af hvidvask-reglerne overvåger transaktioner til og fra udlandet, så de ringer nogle gange og spørger, om det virkelig kan være rigtigt, at der er et større pengebeløb på vej fra de her lande? Og så skal jeg sende kopi af fakturaer for at dokumentere, at det er en legal handel, inden pengene bliver frigivet, fortæller Lars Jørgensen.

Just Easy Tools hjælper med dækhåndtering på de helt store maskiner, for eksempel sådan en basse her, fotograferet på en entreprenør- og mine-messe i USA. Foto: Just Easy Tools

Men den er skam god nok! Og der er styr på både skat, moms, told og 117 andre dokumenter, når de vestjyske maskiner bliver sendt ud i verden.

- Af hensyn til toldregler har vi ofte behov for at dokumentere, at vores produkt er fremstillet i EU, så det betyder, at vi skal kunne dokumentere meget detaljeret, hvor de enkelte komponenter kommer fra, siger Lars Jørgensen.

Annonce

Skaber job i Vestjylland

Det er besværligt, men det er – trods alt – umagen værd. Og heldigvis for Vestjylland, så ”drypper det på degnen”, når det regner med ordrer over Just Easy Tools.

- Vi er en lille organisation, som står for salg og markedsføring samt styringen af produktudvikling og produktion. Alt bliver fremstillet af lokale underleverandører: Jokertech i Vinderup fremstiller oftest de bearbejdede komponenter og lægger hus til opbygning og lager af maskiner , hydraulikken er også lokal, styringer fremstilles hos Mechtronic i Holstebro, og så er det ofte Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg, som laver stålet og samler delene på de største af maskinerne, fordi de har pladsen og krankapaciteten til det, forklarer Lars Jørgensen.

Produktionsomkostninger i Danmark er relativt høje. Men man skal ikke være nervøs for tab af vestjyske arbejdspladser af den grund.

- Kvaliteten er altafgørende for os, så nej, en udflytning af produktionen ligger ikke i kortene. Vi ønsker at bevare arbejdspladserne lokalt, og vi ønsker at bevare samarbejdet med underleverandørerne, siger Lars Jørgensen med fast overbevisning i stemmen.

Annonce

Corona og krig kom på tværs

På sigt kunne det være spændende for Just Easy Tools at flytte ud af det lille kontor i erhvervsparken Nupark i Holstebro og samle sine aktiviteter – både produktion og salg – under ét tag. Men her og nu er fokus på at håndtere en ordrepukkel oven på to barske år med corona.

- Herhjemme lykkedes det at holde industrien kørende under corona, men sådan har det langtfra været i resten af verden. Vi havde ellers efter finanskrise, landbrugskrise, historisk stor krise i mineindustrien m.v. endelig opbygget et tilfredsstillende resultat i 2019, fik en AAA-rating (den bedste kreditværdighed, red.) og en Gazellepris for væksten, men så faldt ordremængden markant under corona, siger Lars Jørgensen, som glæder sig over, at hjulene – bogstaveligt talt – ruller igen rundt i verden, så mange udskudte bestillinger lige nu vælter ind.

- Lige nu mærkes dog også effekterne af Putins skrækkelige krig. Priserne på stål og mange andre maskindele er på himmelflugt og visse leverancer kan være svære at få. Fragtpriserne er stadig tårnhøje. Ordrer til Rusland er annulleret, og forudbetalingerne er returneret. Men vi navigerer det bedste vi kan, slutter Lars Jørgensen.

Just Easy Tools

  • Just Easy Tools er ekspert i maskiner til hurtig og sikker håndtering af tunge dæk til store køretøjer.
  • Kerneproduktet ”Easy Gripper” kan, som navnet antyder, gribe om dækket og både holde og bevæge det tunge dæk. Det foregår med tre hydrauliske arme, så dækket ikke vælter ned over mennesker.
  • Maskinen hjælper også med den fysisk krævende proces med af- og påmontering af dæk – en proces, der er tidskrævende og kan være livsfarlig, hvis den udføres med håndværktøj eller maskiner, som ikke er designet til dækskift.
  • Virksomheden blev stiftet for cirka ti år siden af Lars Jørgensen, som før da var kendt fra Brdr. Jørgensens maskinfabrik i Holstebro. Han solgte sin andel af virksomheden fra og investerede tid, penge og kræfter i opbygning af en helt ny virksomhed og udvikling af nye produkter.
  • Just Easy Tools har tre fuldtidsansatte på kontoret, mens selve maskinproduktionen foregår hos lokale underleverandører. De mindste maskiner bliver fremstillet til lager, mens større udgaver af Easy Gripper bliver bygget på bestilling.
  • Se billeder og video af maskinen til dækhåndtering på www.justeasytools.com
Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce