Annonce
Erhverv

Varevogne holder hjulene i gang i biludlejningsfirma

- Der har været brug for varevogne til levering af pakker og madvarer bestilt online, og vi har haft mellem 85 og 100 biler og varevogne til at transportere personale og udstyr mellem landets covid-19-testcentre og vaccinationssteder, siger Andrew Smith, landechef for Avis i Danmark og Sverige. Pressefoto
Avis Danmark tabte 15 procent i omsætning i 2020, hvor rejse- og biludlejningsbranchen har været hårdt ramt. Der er dog også fremgang at spore i tallene.

DANMARK: Det er udenlandske turister og flyrejsende forretningsfolk, der i høj grad holder biludlejningsbranchen i Danmark i gang.

Derfor har den lidt under coronakrisen og dens mange restriktioner.

- Vi har mistet omkring 15 procent af omsætningen i Danmark. Samlet set er vores udlejnings-volumen nede, men der er vækst lokalt, siger Andrew Smith, landechef for Avis i Danmark og Sverige.

Avis har 3000 udlejningsvogne, og her har en øget udlejning af varebiler reddet det internationale virksomhed fra den helt store nedtur på det danske marked.


I de første måneder i år har vi haft en lokal fremgang på over 20 procent i udlejning i forhold til samme periode sidste år.

Andrew Smith, landechef, Avis


- Der har været brug for varevogne til levering af pakker og madvarer bestilt online, og vi har haft mellem 85 og 100 biler og varevogne til at transportere personale og udstyr mellem landets covid-19-testcentre og vaccinationssteder. Det er naturligvis en opgave, vi med glæde prioriterer.

Det bliver der også brug for på længere sigt. Lige som der er en tendens til, at både firmaer og private lejer biler frem for at købe, fordi de er usikre på fremtiden.

Annonce

Fremgang i udleje

- I de første måneder i år har vi haft en lokal fremgang på over 20 procent i udlejning i forhold til samme periode sidste år, siger Andrew Smith, der fra sin kriseramte stol kan glæde sig over, at den gennemsnitlige lejeperiode er blevet længere, mens tiden mellem booking og aktuel leje er kortere.

Den samme tendens har været gældende store dele af sidste år blandt andet op mod ferieperioder, hvor danskerne ventede til sidste øjeblik med at booke bil. I begyndelsen af 2020 bookede 34 procent med tre dages varsel, mens tallet steg til 56 procent i samme periode i 2021.

Længere lejemål

  • Længden af lejemål hos Avis Danmark steg næsten 100 procent fra 2020 til 2021 fra 8,66 dage i snit til 14,84.
  • Det skyldes et større mix mellem korttids- og langtidsleje som for eksempel Minilease.
  • Flere kunder efterspørger nemlig månedsleje frem for at leje bilen i kortere perioder.

Andrew Smith lægger ikke skjul på, at pandemien har haft en voldsom negativ påvirkning på rejse- og biludlejningsbranchen, men han ser en fremtidig fordel i den øgede trafik med pakker til private og virksomheder.

- Og så ser vi en ændring i mobiliteten. Folk afventer køb af egen bil og vil måske først prøve at leje en el-bil, inden de køber en. Vi har i januar og februar tilføjet 160 el- og plug-in-hybridbiler i vores flåde, det er stadig ikke nær så mange som i Sverige, hvor en tredjedel af flåden er el- og hybridbiler, men vi ser især, at yngre vil leje frem for at købe, fordi de tænker grønt, og storbymennesker er tiltrukket af mere miljøvenlige biler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce