Annonce
Erhverv

Vækstkonkurrence har stadig vokseværk - men kurven er knækket

800 erhvervsledere var med til at fejre Thomas Visti og Niels Jul Jacobsen som EY Entrepreneur Of The Year 2018 i Forum i slutningen af november. Juryens begrundelse lød blandt andet: - Mobile Industrial Robots ligger forrest i feltet og trækker mange flere med. Ikke alene har de skabt en helt ny industri i Danmark, som er godt på vej til at blive et globalt væksteventyr. De hjælper også virksomheder verden over med at automatisere og optimere. Foto: Stine Christiansen/EY Entrepreneur Of The Year
Vækstkurven er fladet ud, men det går fortsat fremad i Danmark. Det viser antallet af kandidater, som klarer de høje krav, der ligger til grund for nomineringerne til vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, hvor et rekordstort antal på 1623 virksomheder denne gang har kvalificeret sig blandt andet på baggrund af bruttoavancen i det seneste årsregnskab.

DANMARK: Mobile Industrial Robots, Aller Aqua, Micro Matic og Casa.

Det er de fire seneste vindere i den nationale vækstskaber-konkurrence EY Entrepreneur Of The Year, som har fundet sted i Danmark siden 1997. Og vinderne har skrevet sig ind i rækken med andre store vækstskabere som Jysk, Systematic og Haldor Topsøe.

Om tre måneder bliver den 22. Entrepreneur Of The Year tilføjet til den danske Hall of Fame. Det sker ved landsfinalen i København torsdag 28. november - præcis 12 uger frem i tiden - men inden da bliver de seks regionsvindere kåret. Og kandidatfeltet har aldrig været større.

Det er nemlig fortsat fart på væksten i Danmark. Sidste år blev rekorden fra før finanskrisen - 1477 kvalificerede deltagere i 2008 - slået, da 1603 virksomheder kunne klare til de skrappe krav, som giver adgang ind i det fine selskab. Og den rekord slår de danske virksomheder i år, omend vækstkurven er fladet ud.

Denne gang har 1623 virksomheder kvalificeret sig. Der er tale om en mindre fremgang på en procent.

EY Entrepreneur Of The Year 2019

 • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

 • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år. Konkurrencen er oprindelig stiftet i USA i 1986 og har fundet sted i Danmark siden 1997.

 • Vinderen bliver ikke kun kåret ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
 • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.

 • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.

 • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

 • EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

 • På tværs af brancher og virksomhedstyper nominerer juryen fem finalister i seks regioner, hvoraf der kåres én vinder i hver region. Regionerne er Nordjylland (postnummer 7600-7990 og 9000-9990), Midtjylland (7400–7590 og 8000-8990), Sydjylland (6000-7362), Fyn (5000-5985), Sjælland og København.

 • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres 28. november 2019 i København. Ud over titlen får vinderen æren af at repræsentere Danmark ved den internationale finale, EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco.
 • Udover hovedkonkurrencen - Entrepreneur Of The Year - dyster deltagerene i følgende kategorier: Growth DK, Globalization, Innovation, Life Sciences, Start Up og Social Entrepreneurship, ligesom Æresprisen bliver uddelt.

 • Det er en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder, EY, der står bag konkurrencen og i Danmark med Danske Bank, Mercedes, Dansk Industri, Connect Denmark og Vækstfonden som partnere. Erhverv+ dækker konkurrencen i løbet af efteråret med portrætter af nominerede virksomheder frem mod finalen i november 2019.

Kilde: EY

Annonce

Holder det høje niveau

- Det er et rekordstort antal virksomheder i Danmark, som præsterer høj vækst. Sidste år talte vi om en mulig opbremsning, og selvom kurven flader ud, så er det centrale, at vi holder det høje niveau og med en beskeden fremgang kan se det højeste antal nogensinde, siger Søren Smedegaard Hvid, direktør for EY Entrepreneur Of The Year og partner i EY, som står bag konkurrencen sammen med en række partnere.

- Bag tallene er der fantastiske og veldrevne virksomheder, som har travlt og lykkes i markedet. De trodser usikkerhed og uvished, og bliver ved med at se nye muligheder. Det er inspirerende. Juryen skal vurdere et stærkt felt og løse den svære opgave at kåre regionale vindere og ultimativt en dansk vinder, fortsætter Søren Smedegaard Hvid.

I 2019 er København den største vækstskaber-region med 373 kvalificerede virksomheder og den største fremgang på 10 procent sammenlignet med 2018, mens den midtjyske region er næststørst med 361 virksomheder, som har klaret årets cut.

Erhverv+ følger konkurrencen helt vejen frem til målstregen, og hvem ved? Måske lander titlen som EY Entrepreneur Of The Year for femte år i træk på Fyn eller i Jylland, når først regions- og senere landsjuryen er færdige med at votere og klar til at udpege efterfølgeren til Thomas Visti og Niels Jul Jacobsens odenseanske robotsucces, MiR.

Vækstvindere

Landsvinder 2018

Mobile Industrial Robots, Odense

Regionsvindere 2018

Fyn: Mobile Industrial Robots

Sydjylland: NTG Continent

Midtjylland: Søsterne Grene

Nordjylland: Bila

Landsvinder 2017

Aller Aqua, Christiansfeld

Regionsvindere 2017

Fyn: Carl Hansen & Søn

Sydjylland: Aller Aqua

Midtjylland: Normal

Nordjylland: Aalborg Energie Technik

Landsvinder 2016

Micro Matic, Odense

Regionsvindere 2016

Fyn: Macro Matic

Sydjylland: NTG

Midtjylland: Dansk IngeniørService

Nordjylland: Liftra Holding

Landsvinder 2015

Casa A/S, Horsens

Regionsvindere 2015

Fyn: Odense Maritime Technology

Sydjylland: Ib Laursen ApS

Midtjylland: Casa A/S

Nordjylland: Trackunit A/S

Landsvinder 2014

Sitecore Corporation, København

Landsvinder 2013

Haldor Topsøe, Kongens Lyngby

Landsvinder 2012

Monjasa, Fredericia

Landsvinder 2011

Desmi, Nørresundby

Landsvinder 2010

Mita-Teknik, Rødkærsbro

Landsvinder 2009

Widex, Lynge

Landsvinder 2008

Ingen vinder

Landsvinder 2007

Pandora, København

Landsvinder 2006

Welltec, Allerød

Landsvinder 2005

Dinex, Middelfart

Landsvinder 2004

Dyrberg/Kern, København

Landsvinder 2003

Systematic, Aarhus

Landsvinder 2002

Steel Team, Vojens

Landsvinder 2001

Jysk, Aarhus

Landsvinder 2000

Orifarm, Odense

Landsvinder 1999

Linak, Silkeborg

Landsvinder 1998

Thrane & Thrane, Kongens Lyngby

Landsvinder 1997

SJ Electronics, Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce