Annonce
Erhverv

Har brug for kapital igen: Kinesere skyder flere penge i fynsk robotfirma

Scape Technologies laver robotter, der kan samle ting op fra kasser. Virksomheden har haft meget fokus på bilindustrien men forsøger at brede sig mere. Arkivfoto: Michael Bager
Odense-virksomheden Scape Technologies sælger mere og taber færre penge, viser et nyt regnskab. Men der er igen brug for mere kapital.

Odense: Det fynske robotfirma Scape Technologies har tilsyneladende haft glæde af at ændre dets strategi i forbindelse med coronakrisen. Det viser det børsnoterede selskabs regnskab for første halvår, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag.

Salget nåede op på 3,5 millioner kroner, og det er betydeligt mere, end i den samme periode sidste år, da tallet var 0,9 millioner kroner.

Det store underskud blev desuden noget beskåret. I 2020 tabte Scape 11,8 millioner kroner i første halvår, og i år blev tabet lidt mindre - 7,0 millioner kroner. Tabet for hele 2020 blev på hele 24 millioner kroner efter skat.

Annonce

Strømmen af penge ud af kassen er blevet kraftigere i år. I løbet af de seks første måneder af 2021 løb over 11 millioner kroner ud af kassen til drift og investeringer - det var 3,5 millioner kroner mere end i samme periode året før.

Får flere kinesiske penge

Trods en kapitaltilførsel  på 35 millioner kroner i efteråret er kontantbeholdningen derfor nået langt ned. Derfor har den kinesiske hovedaktionær Max Auto Company Ltd., lovet at skyde fem millioner kroner ind i kontanter i august mod at få nye aktier for pengene.


Covid-19 ramte vores kunder og selskab hårdt i 2020.

Søren Bøving-Andersen, direktør, Scape Technologies


Scape Technologies satsede tidligere kraftigt på at sælge til den europæiske bilindustri, men under coronaepidemien blev det nødvendigt at få et bredere kundegrundlag, så virksomheden har øget aktiviteten overfor mulige kunder i Kina samt europæiske kunder uden for bilindustrien.

- Covid-19 ramte vores kunder og selskab hårdt i 2020, men vores indsats for til gengæld at finde nye markedsområder samt at udnytte tilstedeværelsen i Kina ser ud til at bære frugt, så vi nu skaber fornyet vækst, siger direktør Søren Bøving-Andersen ifølge en pressemeddelelse.

Tidligere ventede Scape underskud på driften 8-10 millioner i 2021. Nu ser udsigterne lidt dårligere ud, og budgettet siger et minus fra driften på over 11 millioner kroner for 2021.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce