Annonce
Vestjylland

Udvider forretningen: Nu kan Mark også fikse din lystbåd

Mark Laursen, indehaver af Idom Autoteknik, har udvidet forretningen med Jysk Bådteknik, som servicerer lystbåde. Foto: Thomas Maxe
Idom Autoteknik er udvidet med Jysk Bådteknik, og de første lystbåde er allerede fikset og klar til at sætte kurs mod nye kyster.

IDOM: Sidste års ufrivillige ”stuearrest” under coronaen fik sat fut under danskernes lyst til at dyrke det udendørs fritidsliv som aldrig før. Salget af lystbåde er steget, og Dansk Sejlunion jubler over 2000 nye medlemmer.

Det har givet ekstra travlhed i Idom, selv om der ellers er et stykke vej til nærmeste havn. Her har 33-årige Mark Laursen i fire år haft sit eget værksted, Idom Autoteknik, som nu er blevet udvidet med Jysk Bådteknik - med tilbud om service og reparation af lystbåde.

- Nogle af bådene er på trailere og bliver lavet her på værkstedet, men jeg har jo min værkstedsvogn, så jeg kører gerne ud, og jeg har allerede løst en hel del opgaver på havnen i Struer og i Handbjerg Marina, fortæller Mark Laursen.

Annonce

Lige nu er han i gang med at udføre service på en hurtiggående speedbåd, som er fragtet ind til værkstedet på en bådtrailer.

- Ejeren har haft problemer med, at motoren kører varm. Så jeg var faktisk med ham på en lille sejltur i Handbjerg, og vi fandt hurtigt ud af, at det bare var termostaten, som var groet fast. Det er heldigvis ikke alvorligt, og det er ret billigt at skifte den, så det gør vi, og så laver vi service samtidig. Olieskift, eftersyn af tændrør, kilerem og så videre, som man også kender fra service på en bil, siger Mark Laursen.

Ikke helt det samme

Han er udlært automekaniker og har suppleret med mere uddannelse inden for auto-elektronik. Meget af den viden og mange års erfaring fra biler kan direkte overføres til lystbåde - men der er også en del, som er meget anderledes.

Den potente speedbåd på værkstedet i Idom døjer med en lidt for varm motor. Mark Laursen fandt dog hurtigt fejlen, som ikke var så alvorlig. Foto: Thomas Maxe

- I en bil har du typisk kun 12 volt-strøm. På en båd kan der være 12 volt eller 24 volt, og mange af dem har også udstyr, som kører på 220 volt - eller endda 110 volt, hvis de er bygget til det amerikanske marked. Og så er det ret specielt for både, at man skal tage hensyn til det fugtige miljø. Fugt kan give farlige kortslutninger, som kan skabe brandfare eller ødelægge elektronikken, og det går for eksempel heller ikke bare at skrue udstyr fast med den billigste bolt fra et byggemarked, for den ruster, og så holder det ikke, forklarer Mark Laursen.

Annonce

Båden er en passion

Det lyder måske lidt besværligt, men Mark Laursen er selv lystsejler og både forstår og glæder sig over den passion, som bådejerne har for deres både.

For mange er bilen bare et transportmiddel, men en lystbåd er en hobby og brændende passion.

Mark Laursen, indehaver af Jysk Bådteknik

- Når bilen er på værksted, sker det tit, at en kunde spørger, om det nu også er strengt nødvendigt at lave det hele, for ”den skal jo bare køre”. For mange er bilen bare et transportmiddel, men en lystbåd er en hobby og brændende passion. Når man sejler, er man også tæt på naturen og elementerne og har måske lidt mere forståelse for, hvor vigtig sikkerheden er: Lænsepumpen skal være installeret korrekt, så båden ikke synker. Og det duer heller ikke, at motoren går i stå ude midt på Limfjorden, så det mekaniske og elektriske skal bare være i orden, siger Mark Laursen.

Idom Autoteknik / Jysk Bådteknik

  • Landsbyen Idom har haft et autoværksted ved hovedvejen mellem Holstebro og Ringkøbing siden 1949. Stedet blev for fire år siden overtaget af Mark Laursen, der har speciale i autoservice og reparationer, herunder løsning af el- og elektronikopgaver.
  • I sommer i år blev forretningen udvidet med Jysk Bådteknik, som tilbyder reparation og service af lystbåde. Sommeren har budt på opgaver med alt lige fra små og mellemstore ”trailer-både” til store lystyachts.
  • Virksomheden er stiftet og ejet af 33-årige Mark Laursen, som også bor med sin familie ved siden af værkstedet i Idom. Han er arbejdsgiver og ”spillende træner” for et tremands-team bestående af to fuldtidsansatte (herunder en voksenlærling) og en flexjobber.
  • Hjemmeside: www.jyskbådteknik.dk
Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce