Annonce
Østjylland

Trods pandemi og lukkede lufthavne: Overraskende vokseværk hos Skejby-gigant har givet over 150 nye medarbejdere

Beumer Group med Klaus Spens i spidsen er blandt verdens førende indenfor bagageløsninger til alt fra pakke- og logistikindustrien til lufthavne, hvorfor der i dag står 'Made in Aarhus' på transportbåndene i blandt andet Londons og Singapores store, internationale lufthavne. Foto: Beumer Group.
Man skulle ikke umiddelbart tro det, men den traditionsrige Skejby-virksomhed Beumer Group, der er blandt verdens førende indenfor bagageløsninger, er trods pandemi og lukkede lufthavne blevet endnu større under coronakrisen.

AARHUS: Pandemi og lukkede lufthavne rimer ikke lige umiddelbart på vækst, når man er en af verdens førende udbydere af bagageløsninger til blandt andet lufthavne.

Men det er ikke desto mindre virkeligheden hos Skejby-virksomheden Beumer Group, der siden landet lukkede ned i marts 2020 har ansat flere end 150 nye medarbejdere og bragt det samlede antal ansatte op på knap 900.

- Jeg kan godt forstå, hvis man undrer sig, men det handler om, at vi har stort fokus på ikke kun at stå på et ben, og at vi derfor bevæger os i flere forretningsområder, fortæller administrerende direktør Klaus Spens til Århus Stiftstidende.

Annonce

Udover installation af bagagesorteringssystemer til lufthavne drejer det sig om vedligehold og service samt logistikløsninger til eksempelvis post- og fragtfirmaer.

Corona lukkede nogle døre og åbnede andre

Og på sidstnævnte to områder har coronakrisen vist sig at rumme stort vækstpotentiale.

For det første kræver det flere ås planlægning, når lufthavne investerer i Beumer Groups bagageløsninger, ligesom det heller ikke bare er et projekt, der gennemføres over natten, når først det skal eksekveres.

Vores ordreindtag indenfor logistikforretning er mere end fordoblet, mens folk har siddet derhjemme. Der har virkelig været travlt på den front.

Klaus Spens, administrerende direktør, Beumer Group.

Derfor er der flere ældre ordrer, der enten har krævet vedligehold eller først er blevet færdigeksekveret i perioden.

Men de tomme lufthavne har også betydet, at der for en gangs skyld var tid og plads til vedligehold og opgradering til den nyeste teknologi.

- Det er normalt umuligt at lave noget i lufthavnene, fordi der er så mange mennesker. Derfor tænkte mange, at nu var der endelig plads til at trække vejret, og det har virkelig sat gang i nogle aktiviteter, fortæller Klaus Spens og fortsætter:

- Eksempelvis i Singapore og Oslo, hvor man valgte at lukke hele terminaler ned for at rive alt udstyret ud, så vi kunne komme ind og opgradere det hele.

Annonce

Tjener kassen på øget onlinehandel

Det er dog på logistikområdet, at der virkelig er sket ting og sager.

Beumer Group leverer nemlig i stor stil logistik- og distributionsløsninger til onlinehandlen, hvilket blandt andet tæller store nationale såvel som internationale spillere som eksempelvis Post Nord, GLS, DHL og DAO.

De fleste kender måske bedst Beumer Group under navnet Crisplant, som de plejede at hedde inden navneskiftet i 2016, hvor det tyske moderselskab, der var kommet med ombord syv år forinden, valgte at forene de to brands under ét navn. Foto: Jesper Larsen.

Og onlinehandlen er som bekendt nærmest eksploderet under coronakrisen, hvor folk i den grad er brændt inde med en masse lommepenge, som de har brugt til at få fragtet varer hjem fra hele verden.

- Vores ordreindtag indenfor logistikforretning er mere end fordoblet, mens folk har siddet derhjemme. Der har virkelig været travlt på den front.

- Det mærkede vi især for nyligt under Black Friday, hvor vi havde meget travlt med at sætte nye systemer i drift for virksomhederne, lyder det fra Klaus Spens.

Annonce

Investerer i udvikling

Vokseværket hos Beumer Group har som nævnt udmøntet sig i, at der er blevet ansat mere end 150 nye medarbejdere i løbet af det seneste godt halvandet år.

Og det kommer både det lokale erhvervsliv samt byen som helhed til gode, når virksomheder som Beumer Group skal rekruttere nye, dygtige medarbejdere.

Det er en god dynamik, der bidrager med rigtig meget i forhold til at gøre Aarhus stærkere.

Klaus Spens, administrerende direktør, Beumer Group.

Det sker nemlig ofte i tæt samarbejde med universitetet, hvor Beumer har en konstant kilde til stabil arbejdskraft - og hvor universiteterne nyder godt af den erfaring og læring, de studerende tager med sig tilbage til studiet.

- Blot indenfor det seneste år har vi haft ti praktikanter igennem vores professionelle programmer. Ofte bliver praktikanterne senere ansat som studentermedhjælpere og tit ender de også i en fast stilling hos os, fortæller Klaus Spens og fortsætter:

- Lige nu sponsorerer vi for eksempel en ph.d. studerende. Det betyder, at vi får hjælp til at se på, hvordan vi kan udvikle os samt hvilke nye teknologier, vi kan bruge i vores produktioner. På den anden side får universitetet og de studerende mulighed for at arbejde med konkrete problemstillinger. Det er en god dynamik, der bidrager med rigtig meget i forhold til at gøre Aarhus stærkere.

Udover de mange nye medarbejdere, der særligt udgøres af ingeniører og maskinmestre, er der også blevet investeret i opgradering af kontorerne i Skejby samt en række udviklingsprojekter.

Blandt andet en robotteknologi, der fordeler stakkene af små-pakker over på sorteringsanlæg. På den måde automatiseres en ellers tidskrævende proces med ny teknologi, der også skåner medarbejderne og deres rygsøjler for mange ensidige gentagelser.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce