Annonce
Nordsjælland

Trods mareridtsstart på tilværelsen i Helsingør: Indehavere af stort anlæg overvejer at udvide

Leif Flores Olsen og Mads Vibe-Hastrup er sammen med Michael Goldin indehavere af Xpadel og Xgolf. Foto: Lars Johannessen.
Det har ikke just været en dans på roser for de tre indehavere af sportsanlægget på Industrivej. Alligevel ser de positivt på fremtiden.

ERHVERV: Det er ikke gået, som indehaverne af sportsanlægget i Helsingør, Xpadel og Xgolf, havde forventet, dengang de i 2019 slog dørene op for første gang.

Til trods for to og en halv måned med rivende succes, blev lyset med ét slukket af det verdensomspændende coronavirus, og det har sat sine spor i de efterfølgende regnskaber.

Virksomheden, som er navngivet Helsingør Padel Tennis ApS, har netop præsenteret et underskud på 134.000 kroner, og selvom direktør Mads Vibe-Hastrup betegner situationen som 'en hård omgang', har hverken han eller de to øvrige medejere, Michel Goldin og Leif Olsen, tænkt sig at smide håndklædet i ringen.

Annonce

Det fortæller Mads Vibe-Hastrup til Helsingør Dagblad.

- Det går bedre end i begyndelsen. Når der er lukket, tjener vi jo ingen penge. Nu har vi igen kunder, slår Mads Vibe-Hastrup fast.

- Det var svært at gøre noget, mens vi havde lukket. Vi måtte tale med vores bank og med investorerne og garantere over for dem, at vi klarer skærene. Vi kommer ud med underskud, men der er masser af håb endnu, tilføjer den professionelle golfspiller.

Forbedringer

Centret åbnede den 27. december 2019 efter en lynetablering i løbet af efteråret. Opstarten kostede ifølge Helsingør Dagblads oplysninger i omegnen af to millioner kroner, så der er penge ude og flyve for indehaverne.

Ligeledes er der planer om at forbedre faciliteterne. Her tænker Mads Vibe-Hastrup blandt andet på varmeforholdene i form af et nyt varmeanlæg samt forbedre isolering.

- Der er meget luft i hallen, fordi der er højt til loftet, hvilket jo er super godt for padel, men det er sværere at varme op, fortæller direktøren.

Både centrets padel- og golffaciliteter bliver primært anvendt i vinterhalvåret, mens udendørs golf- og tennisbaner er lukket. Derfor har timingen i de seneste års nedlukninger været særligt dårlig for Xpadel og Xgolf.

- Vi følger spændt med på, hvordan belægning bliver henover sommeren. Forskellen plejer at være forholdsvis stor - folk ligger jo på stranden, spiller tennis eller nyder vejret, mens det er varmt, siger Mads Vibe-Hastrup.

Annonce

Øget konkurrence

Der er få sportsgrene i Danmark, som i de seneste år har oplevet større fremgang end padel. Sporten, som blev opfundet i Mexico, spilles hovedsageligt i Latinamerika og Spanien. I Spanien er sportsgrenen den største sportsgren næstefter fodbold.

Også i Helsingør har den vokseværk, hvilket er godt for forretningen på Industrivej, men det kan også skabe en øget konkurrence, frygter Mads Vibe-Hastrup.

- Det bliver interessant at se, hvad lokale tennisklubber gør, og hvor mange padel-baner der kommer i løbet af den næste årrække. Det kan potentielt få en effekt på os, siger han og fortsætter:

- Jeg ved, der er planer om det flere steder. Når det er populært, er det meget naturligt, at der kommer endnu mere konkurrence.

Annonce

Udvidelse

De lokale tennisklubber er imidlertid ikke de eneste, som tænker på at forøge antallet af padel-baner. Også Mads Vibe-Hastrup og resten af ejerkredsen tænker på at udvide.

Der har da været nogle store udfordringer i den første tid, men vi har klaret den. Nu håber vi bare på, at fremtiden ser positiv ud.

Mads Vibe-Hastrup, direktør

- Vi bliver selvfølgelig nødt til at være kreative, og se hvordan vi kan finde flere lokationer. Det er ikke utænkeligt, at vi gerne vil udvide. Vi har fået nogle henvendelser fra forskellige steder, fortæller direktøren, som ikke kan blive mere konkret end det, men han afslører, at der blandt andet er tale om lokale henvendelser.

Nedlukningerne og de svære vilkår har altså ikke formået at overskygge fremtidsudsigterne.

- Der har da været nogle store udfordringer i den første tid, men vi har klaret den. Nu håber vi bare på, at fremtiden ser positiv ud.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce