Annonce
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen er også formand for Trekantområdet Danmark, hvor der efter corona-nedlukningen mere end nogensinde er brug for, at virksomhederne rækker ud til hinanden, vurderer han. Foto: Morten Pape
Ny analyse viser, at der er stor brancheforskel på, hvor hårdt industrivirksomhederne i Trekantområdet er ramt af coronakrisen.
Annonce

TREKANTOMRÅDET: Industrivirksomhederne i Trekantområdet kan igen blive lokomotivet, der trækker samfundet ud af en krise – denne gang coronakrisen. Men det kræver omstilling, udvikling og samarbejde.

Det var hovedpointerne, da Trekantområdet Danmark var vært for topmødet ”Hva’ nu, Danmarks Produktionscentrum” fredag 19. juni.

- I årene efter finanskrisen var det industrien i Trekantområdet, der skabte mange nye jobs og imponerende vækstrater. Og med 38.000 industrijobs er Trekantområdet Danmarks Produktionscentrum. Derfor er det af afgørende betydning for væksten i hele Danmark, at industrien i Trekantområdet kommer bedst muligt gennem coronakrisen. Og derfor havde vi simpelt hen brug for at mødes nu og række ud til hinanden, siger formand for Trekantområdet Danmark, Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune.

Flere end 60 ledere fra industrivirksomheder, uddannelser, kommuner, erhvervsfremmeorganisationer og fagforbund i Trekantområdet deltog i topmødet, hvor en dugfrisk analyse af, hvordan coronakrisen har påvirket industrien i Trekantområdet blev præsenteret.


Vi har en fælles interesse. Nu har vi kickstartet en proces for, hvordan vi i fællesskab kan understøtte industrien i Trekantområdet i at udvikle sig og trives, så den igen kan være med til at producere samfundet ud af en krise.

Jens Ejner Christensen, formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Vejle


Analysen viser blandt andet, at der er stor brancheforskel på, hvor hårdt industrivirksomhederne er ramt af krisen. Analysen blev brugt som udgangspunkt for at drøfte, hvilke udfordringer og muligheder den ny virkelighed med corona-epidemien bringer med sig for industrien.

Nogle af de forslag til indsatser, der kom på bordet under topmødet var: Mini-praktik og virksomhedsforløb for nyledige, øget brug af lokale underleverandører, meget mere kompetenceudvikling og flere offentlig/private samarbejdsprojekter.

De mange input fra topmødedeltagerne bliver nu bearbejdet af Trekantområdets sekretariat, hvorefter aktørerne bliver inviteret til at byde ind på konkrete tiltag og samarbejdsprojekter. I uge 44 mødes parterne så til et nyt topmøde.

Jens Ejner Christensen ser topmødet som det første spæde skridt på vejen til at danne en slags alliance mellem industrivirksomheder, uddannelser og kommuner i Trekantområdet:

- Vi har en fælles interesse. Nu har vi kickstartet en proces for, hvordan vi i fællesskab kan understøtte industrien i Trekantområdet i at udvikle sig og trives, så den igen kan være med til at producere samfundet ud af en krise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce