Annonce
Østjylland

Tre års modgang gav Maiken styrke til at forfølge sin drøm: I dag driver hun Danmarks største netværk for kvindelige iværksættere

De to stiftere bag Female Go-Getters bor i hver sin ende af landet. - Vi taler sammen en til to timer hver dag, så det føles som om, vi er samme sted. Men i virkeligheden har vi kun mødt hinanden fem gange til trods for, at vi har haft virksomhed sammen i tre og et halvt år, fortæller Maiken Juul med et grin. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
I 2019 gik Female Go-Getters fra at være et samlingspunkt for kvindelige iværksættere til også at blive en forretning for de to kvinder bag. En proces, der har været længe undervejs, og som nåede at vælte medstifter Maiken Juul omkuld med en blodprop, selv om hun i dag ikke kunne drømme om at lave andet end det, hun gør.

Rønde: Det er som om, markerne fortsætter i det uendelige bag gården, der i dag er 44-årige Maiken Juuls hjem. Et sted, som Maiken Juul og hendes ægtemand længtes efter at få, da de for år tilbage boede i hovedstaden. Men også et huskøb som vendte op og ned på tilværelsen for Maiken Juul.

For selv om parret her kunne udleve drømmen om et fritidslandbrug, være tættere på familien og få mere plads til opvæksten af deres to drenge, betød den nye bopæl også en jagt efter et nyt job for Maiken Juul, der tilbage i 2007 forlod Københavns Universitet med en kandidatgrad i human ernæring. Og den udfordring viste sig sværere end ventet. For trods erfaring fra et job som videnskabelige rådgiver i en medicinalvirksomhed i København, landede afslag på afslag i mailboksen.

- Det var så sindssygt. Vi havde jo lige købt en bondegård til fem millioner kroner. Så vi havde mange aftener med cigaretter i laden, hvor vi talte om, hvad vi skulle gøre, husker Maiken Juul, der først efter tre år med jobsøgning og løntilskud nåede i mål med en ansættelse hos en aromavirksomhed, to måneder før hun var sat til at falde ud af dagpengesystemet.

Annonce

- Så det var tæt ved, at det ikke gik, fortæller hun.

Rejsen gjorde hende stærkere. Men den vækkede også noget i Maiken Juul. En skabertrang, der var svær at lægge låg på, selvom arbejdspladsen nu var i hus.

For under sin ledighed havde hun fundet en indre styrke ved at tage styring over sit liv, og den erkendelse ønskede hun at dele med andre.

-Så selv om det var et megagodt job, et af den type job, som man burde sidde i for evigt, kunne jeg mærke, at der var noget, der manglede, fortæller hun.

En vild energi

Ved siden af sit fuldtidsjob begyndte Maiken Juul derfor at dele ud af sine erfaringer og viden om tankestyring, og hvad man kan opnå af resultater ved hjælp af indre dialog i livevideoer på facebook, som hun optog derhjemme. Og selvom hun i starten mest gjorde det for sin egen skyld, opdagede Maiken Juul, at også andre viste interesse, når hun delte sine budskaber.

- I starten vidste jeg jo godt, at jeg mest af alt talte til moster Gitte og dem fra folkeskolen. Så derfor begyndte jeg at connecte med helt vildt mange små iværksættere, mindre firmaer og coaches. Omkring 3000, tror jeg, det blev til. Og efterhånden begyndte også de at reagere på mine livevideoer, fortæller Maiken Juul.

Interessen førte til, at iværksætteren i 2016 en dag ud af det blå blev kontaktet af foredragsvirksomheden Athena, der ønskede at hyre hende ind som foredragsholder. Et tilbud, hun hurtigt sagde ja til.

Og med både fuldtidsjob, foredrag og facebookopdateringer, der med tiden også fik en ny følgerskare i form af kvindelige iværksættere, som gerne ville høre Maiken Juul fortælle om, hvordan man bliver bedre til at tage handling på sine drømme, fik tiden hurtigt ben at gå på.

Alligevel kunne Maiken Juul ikke dy sig for at kontakte serieiværksætteren Mette Maria Terp med henblik på et samarbejde, da Mette Maria Terp en dag i slutningen af 2017 dukkede op i Maiken Juuls facebookfeed i en video, hvor hun reklamerede for Women's Entrepreneurship Day.

- Jeg var bare vild med hendes energi. Og jeg ledte på det tidspunkt efter nogle kvinder med selvtillid i iværksættermiljøet, fordi jeg kunne se, at det var det, der skulle til, hvis man skulle slå igennem med noget, fortæller Maiken Juul, der oplevede, at de to kvinder gik godt i spænd helt fra start.

- Vi snakkede halvanden time i telefon, og vi klikkede bare fra første øjeblik, husker hun.

Annonce

Kroppen sagde stop

Dengang havde Mette Maria Terp en facebookgruppe for kvindelige iværksættere med et par hundrede medlemmer. Og da antallet af medlemmer pludselig eksploderede, rakte hun ud efter Maiken Juul, der havde tilbudt sin hjælp til at styre gruppen.

Det førte til, at de to kvinder i slutningen af 2017 gik sammen om at drive det kvindelige iværksætternetværk Female Go-Getters, der i dag tæller 7800 medlemmer i den gratis facebookgruppe.

- Jeg kunne se mange kvindelige iværksættere, der kæmpede med modet til at stå frem. Og jeg følte selv, at jeg havde mere selvtillid og selvværd end de andre. Så det ville jeg gerne give videre, forklarer Maiken Juul.

Netværket forblev et fritidsprojekt for dem begge frem til maj 2019, hvor de to kvinder oprettede en medlemsklub ved navn Inner Circle for betalende medlemmer. Men så tog forretningen ellers fart.

- 2019 var virkelig et sindssygt år. Vi vækstede forretningen helt vildt, fortæller Maiken Juul, der i oktober samme år for første gang kunne udbetale løn til sig selv.

Men med fuldtidsjob, foredragsvirksomhed, facebookgruppe og nu også medlemsklub med aktiviteter tippede bægeret for Maiken Juul. Fem dage inde i det nye år faldt hun som 42-årig om med en blodprop i hjernen.

Annonce

Styrket faglighed

- Det skete sent en søndag aften. Heldigvis var drengene ude for at børste tænder. Jeg følte mig svimmel. Jeg troede til at starte med, at det var på grund af mit lave blodtryk. Men så mærkedes det pludselig helt skørt, husker Maiken Juul.

Hendes syn slørede til. Ordene kludrede og ville ikke forlade munden i den rette rækkefølge. Og så faldt hun om.

- Da jeg kom til mig selv igen, kunne jeg mærke, hvor skræmt min mand var. Og så kom der endnu et anfald, mens ambulancefolkene var her. Jeg kan huske, hvordan jeg blev suget tilbage og så alting som gennem frostet glas. Jeg kunne kun mærke deres arme, der holdt mig, fortæller Maiken Juul, der stortudende og med blå blink blev kørt til Skejby Sygehus.


Lige nu synes jeg, at livet er en leg.

medindehaver af netværket Female Go-Getters for kvindelige iværksættere


På hospitalet kunne de efter en scanning fortælle Maiken Juul, at hun gennem hele sit liv havde gået rundt med et 1,4 centimeter stort hul i hjertet. De mente, at det var forklaringen på blodproppen.

Men også stress kunne have haft indvirkning på anfaldet, der om noget understregede behovet for ro i Maiken Juuls tilværelse. Og held i uheld er det netop det, som coronapandemien medførte for iværksætteren.

- Jeg har altid været typen, der går på autopilot, når der er meget at se til. Er der travlt, så knokler jeg. Men det ved jeg nu, at jeg ikke skal, fortæller Maiken Juul, der i dag har skemalagt yoga, gåture og sågar muligheden for en middagslur i sit ugentlige program.

Og med en fuldtidsstilling, der blev opsagt kort før årsskiftet 2019/2020, samt en foredragsvirksomhed på ufrivillig pandemipause, oplever hun i øjeblikket overskuddet stige.

- Lige nu synes jeg, at livet er en leg, siger Maiken Juul, som er meget taknemmelig for det arbejdsliv hun har i dag.

Hun har nu fået endnu bedre tid til at fokusere indsatsen på drømmeopgaven: At hjælpe kvindelige iværksættere i gang. En gruppe, der er vokset væsentligt i den senere tid.

- Vi kunne allerede under den første nedlukning se en tilvækst i antallet af medlemmer i vores gratis gruppe, hvor flere kvinder har været nysgerrige på iværksætteri, siger Maiken Juul, der oplever, at flere kvinder har haft stor gavn af netværket.

- Man siger jo, at man bliver som de fem mennesker, man bruger mest tid med. Så ved at være i et netværk med andre kvindelige iværksættere, så styrker vi jo deres faglighed, siger hun.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce