Annonce
Vestjylland

Trafikforlig udløser jubel i Thisted - og skuffelse i Skive

Rute 26 er en vigtig vejforbindelse fra Hanstholm, ned over Mors. Vejen mødes med Rute 34 i Skive og fortsætter mod Herning. Foto: Thomas Maxe
Udvidelsen af Rute 26 fra Hanstholm til Sallingsund igangsættes i 2023. En udvidelse af Rute 34 fra Skive til Haderup er til gengæld udskudt til 2031.

THISTED: Erhvervsminister Simon Kollerup mødte både glæde og skuffelse, da han for nylig orienterede Komitéen for udvidelse af Rute 26 og Rute 34 om resultatet af den aftale, et bredt flertal af Folketingets partier har indgået om statens investeringer i infrastruktur frem til 2035.

Erhvervsministeren mødtes med lokale politikere og erhvervsfolk hos virksomheden J. Hundahl i Thisted, og her kunne han fortælle, at arbejdet med en udvidelse af Rute 26 fra Hanstholm til Sallingsund indledes i 2023. Samlet er der afsat cirka 700 millioner kroner til udvidelsen, der længe har været et stort ønske fra ikke mindst egnens virksomheder.

En udvidelse af Rute 34 fra Skive til Haderup er også med i planen - men igangsættelsen af dette projekt er først sat til 2031. En melding, der blandede en del malurt i den glæde, der ellers prægede modtagelsen af ministerens oplysninger. Der er afsat cirka 1,1 milliarder kroner til Rute 34.

Annonce

Ros for indsatsen

- Jeg er ikke i tvivl om, at det pres, som fire samarbejdende kommuner og et aktivt opbakkende erhvervsliv kan lægge på den politiske beslutningsproces, er en stærk medvirkende faktor til, at både Rute 26 og Rute 34 er skrevet ind i investeringsplanen frem til 2035, sagde Simon Kollerup ifølge en pressemeddelelse fra Komitéen for udvidelse af Rute 26 og 34.


Den fælles, tværkommunale indsats, gode argumenter og en aktiv indsats fra områdets erhvervsliv fører til resultater som det, vi ser i dag.

Erhvervsminister Simon Kollerup


Ministeren roste komitéen for det arbejde, der er lagt i at skaffe området mere tidssvarende infrastruktur.

- Den fælles, tværkommunale indsats, gode argumenter og en aktiv indsats fra områdets erhvervsliv er noget af det, der bliver lyttet til og fører til resultater som det, vi ser i dag, sagde Simon Kollerup.

Nu følger en dialog med kommuner og erhvervsliv om, hvilke strækninger, der skal prioriteres, og denne sondering fører så frem til en VVM-undersøgelse, der løber forud for selve udvidelsen af strækningen fra Hanstholm til Sallingsund.

Annonce

Presset opretholdes

Både borgmester Ulla Vestergaard, Thisted Kommune, og borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune, udtrykte stor glæde over beslutningen om at fremskynde udvidelsen af Rute 26.

Men de noterede også med skuffelse, at en udvidelse af Rute 34 er skudt mange år ud i fremtiden.

Derfor var meldingen fra de to borgmestre, at Komitéen vil fastholde sit pres for dels at få igangsat VVM-undersøgelser hurtigt, dels at afdække, om der kan hentes yderligere midler i de puljer til blandt andet trafiksikkerhed, som forliget også indebærer.

Det skal blandt andet undersøges, om penge fra disse puljer kan bruges til at afhjælpe de mest akutte problemer på de smalleste strækninger af Rute 34.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce