Annonce
Vestjylland

Totalentreprenør klar med nyt koncept: Nu kan du bestille en nøglefærdig idrætshal til padel

Padel er en ny og hastigt voksende sportsgren i Danmark. Brian Slot, direktør for IBG Erhvervsbyg i Lemvig, er klar med en hurtig og nem løsning for etablering af nye haller. Foto: IBG
Totalentreprenør og østjysk udstyrsleverandør er gået sammen om koncept, hvor nøglefærdige sportshaller sælges til fast kvadratmeterpris.

LEMVIG/SKANDERBORG: En ny motionsform breder sig med lynets hast over det nordlige Europa: Padel.

Det er en blanding af tennis og squash, men mindre teknisk og fysisk krævende og derfor langt lettere at gå til for hygge-motionister og for eksempel fire gutter, som vil have en sjov aften.

Men den nye sport kræver en særlig bane – lidt á la en tennisbane, men med vægge, som man også må slå bolden op ad i spillet. Så hvordan kommer man i gang?

Annonce

Jo, det har IBG Erhvervsbyg fra Lemvig og Tress Sport og Leg fra Skanderborg fundet en enkel løsning på. De to er gået sammen om at tilbyde nøglefærdige haller til under 5000 kroner pr. kvadratmeter (billigst, hvis hallen ikke skal være opvarmet).

Padel - ny sportsgren i Danmark

  • Padel er en relativt ny ketcher-sport, som ifølge Dansk Padel Forbund er 80 procent tennis og 20 procent squash.
  • Sporten er kendetegnet ved at være betydeligt mindre teknisk krævende og kræve mindre råstyrke end tennis og squash og er derfor lettere at prøve for nybegyndere. Padel spilles normalt som double (fire spillere) og har derfor også et stærkt socialt element.
  • Padel spilles på en bane, der måler 10 gange 20 meter, opdelt med et net på midten, som man kender fra tennis. Lige som i squash, kan man bruge væggene som bande.
  • Den nye sport blev opfundet i Mexico i 1969 og har længe været udbredt i Sydeuropa. Det var blandt andre håndbold-stjernen Lars Krogh Jeppesen, som var med til at bringe sporten til Danmark, hvor den på kort tid er blevet rasende populær.

- Vi har markedsført konceptet i en måneds tid og har allerede 10-15 brandvarme forespørgsler, hvor vi er så langt i processen, at vi har rettet forespørgsel til kommunerne for at undersøge, om det vil være tilladt at opføre en padel-hal på det ønskede sted, fortæller Brian Slot, medejer af IBG og direktør for virksomhedens afdeling for erhvervsbyggeri.

Brug for totalløsning

IBG har mange års erfaring med erhvervsbyggeri og opførelse af skoler og idrætshaller, så det er bestemt ikke fremmed for entreprenøren at skulle bygge padel-haller. Men interiøret har Tress Sport og Leg mere forstand på.


I dag vil man gerne bare bestille en løsning og glæde sig til at stå klar med røde pølser, når det skal indvies.

Jørgen Østergaard Trapp, konsulent hos Tress Sport og Leg


De to virksomheder kender hinanden gennem tidligere projekter, blandt andet skoler og idrætshaller, og samarbejdet er nærmest symbiotisk, fortæller områdekonsulent Jørgen Østergaard Trapp, der har 20 års erfaring med at levere håndbold- og fodboldmål og alt i udstyr til institutioner og idrætshaller.

- Indtil for seks-otte år siden var det stadig almindeligt, at bygherre gerne selv ville bestemme, hvem der skulle være underleverandører, og de ville gerne selv styre byggeprocessen. I dag vil man gerne bare bestille en løsning og glæde sig til at stå klar med røde pølser, når det skal indvies. Vi vil gerne levere information om hele processen, men vi kan ikke dét med byggeriet. Det er til gengæld IBG’s spidskompetence, så sammen kan vi styre hele projektet fra byggetilladelse, indtil hallen er klar til indvielse, siger Jørgen Østergaard Trapp.

IBG Erhvervsbyg har samme erfaring med bygherrerne.

- Byggeri er blevet mere komplekst. Det kan være ganske omfattende at søge tilladelser og at projektere, og især at styre processen undervejs. Jeg har ofte oplevet, at en bygherre i første omgang har ønsket selv at være projektleder, og så har de fortrudt undervejs og erkendt, at de har brug for hjælp – og at det i øvrigt blev dyrere for dem i længden, når de selv løste opgaven, fortæller Brian Slot.

Annonce

Mere komplekst byggeri

Kunderne bliver ofte overraskede over, at IBG Erhvervsbyg har sine egne in-house-ressourcer til projektering. Men det er praktisk og giver et mere helstøbt projekt. Og så er det nødvendigt at have kompetencerne i forhold til myndighedernes krav.

- Selve byggeriet af en padel-hal vil tage cirka fire måneder, men jeg tør ikke love, at en hal kan stå færdig tidligere end seks til otte måneder efter, at der er skrevet under på kontrakten. Det kommer meget an på de lokale forhold, vejret og så videre, men et byggeri må aldrig forceres på bekostning af kvaliteten, siger Brian Slot.

Illustration af hal til padel-sporten. Foto: IBG Erhvervsbyg

IBG Erhvervsbyg og Tress Sport og Leg er ikke de eneste, der tilbyder nøglefærdige padel-haller. Der findes løsninger i forskellige priskategorier, så Jørgen Østergaard Trapp opfordrer til, at man lægge nøje mærke til, hvad man får tilbudt, inden man vælger en leverandør.

- Hallerne for eksempel findes med og uden varme - nogle endda helt uden isolering. Der kan også være stor forskel på tilgangsforhold og de materialevalg, producenterne af banerne træffer. Her tænker jeg på godstykkelser, kvalitet af kunstgræs og glas, lysstyrken på banen, galvanisering og lakering.. Alt sammen er noget, som man ikke kan rette op på, når først hallen står der – i hvert fald ikke uden, at det bliver meget dyrt at lave om, siger Jørgen Østergaard Trapp.

Læs mere om de nye padel-haller på www.ib-g.dk eller læs mere om padel på www.tress.com.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce