Annonce
REKRUTTERING

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Torsten Laen savner på ingen måde rampelyset og de store arenaer, men skal i stedet bruge sine erfaringer fra håndboldbanen som Talent Acquisition Manager i Orifarm, hvor det handler om at få sat et stærkt hold med forskellige kompetencer. Foto: Lasse Hansen/Scanpix
Som håndboldspiller var han en lederskikkelse og frontfigur, der med EM-bronzen i 2002 forvandlede herrelandsholdet fra tabere til vindere. Nu bruger Torsten Laen sine erfaringer fra håndboldbanen i sit nye job hos Orifarm, hvor han er med til at sætte det rigtige hold til virksomhedens fortsatte vækst.

Odense: Han har stået i rampelyset som et klubikon i GOG, iført sig nationaltrøjen til store mesterskaber og haft afgørende betydning som nøglefigur og naturlig lederskikkelse på nogle af verdens bedste håndboldhold.

Nu er Torsten Laen rykket ind hos Orifarm, hvor han skal bruge sit blik for mennesker og samspillet mellem dem til at hente de rigtige kandidater til medicinalvirksomheden i Odense. En hverdag, hvor dage og timer ikke defineres af en kamp, en præstation og et resultat hver weekend, og hvor tingene gerne skulle køre lidt mere på det jævne uden den evige vekselvirkning mellem store adrenalinsus og utallige træningstimer.

Det passer ham fint.

Annonce

Faktisk har han slet ikke behov for at fortælle om sin nye hverdag, for det har aldrig været rampelyset, der drev ham, og derfor er det heller ikke det, han savner, her tre et halvt år efter, at han indstillede sin aktive karriere som eliteidrætsudøver.

- Når jeg kigger tilbage på dem, jeg har spillet sammen med, så er vi delt i to. Dem, der savner arenaerne, adrenalinen og de store oplevelser. Om jeg er mættet, ved jeg ikke, men jeg har aldrig jagtet eller søgt rampelyset, så der er jeg ikke.

- Så er der den anden gruppe, der savner det sociale, omklædningsrummet og alle røverhistorierne. Det har jeg måttet prøve at finde på andre måder ved for eksempel at spille padel eller mødes i andre sammenhænge. Det er den store forskel. Når man møder på et mere almindeligt arbejde, sidder man ikke nødvendigvis i kantinen og fortæller røverhistorier, siger Torsten Laen.

Savner omklædningsrummet

Modsat mange andre har han ikke oplevet et stort tomrum, efter han i 2018 valgte at indstille sin aktive håndboldkarriere på eliteplan. Måske fordi han gennem hele sin karriere har haft noget ved siden af livet i hallen.

- Det kan godt være, at jeg var 12 år i stedet for fem om min universitetsuddannelse, fordi der skulle kastes med en bold, og der også er kommet børn til undervejs, men jeg har altid haft fokus på, at der skulle være andet end håndbold. Derfor har det også været naturligt for mig at skrue op og ned for forskellige ting i perioder, forklarer Torsten Laen.

Da han på et tidspunkt ikke længere følte sig 100 procent til stede som håndboldspiller, var det derfor naturligt for ham at sige stop. Derefter skulle han selvfølgelig bruge lidt tid på at lande i, hvad han så skulle være.

Uddannelsesmæssigt har jeg selvfølgelig taget ting og teorier med mig, men det vigtigste bliver arbejdet med at finde ud af, hvordan vi skaber det bedste hold og får mennesker til at fungere sammen. Der har jeg en masse praktisk erfaring.

Torsten Laen, Talent Acquisition Manager i Orifarm og tidligere håndboldprofil

I første omgang skruede han op for sit engagement i rekrutteringsvirksomheden People Link, som han også var tilknyttet de sidste år af håndboldkarrieren. Sideløbende blev han sportschef i GOG én dag om ugen, inden han i september 2020 takkede ja til jobbet som rådgiver i Håndbold Spiller Foreningen.

Annonce

Forskelligheden gør os stærke

Et job, han havde, indtil han 1. januar 2022 tiltrådte som Talent Acquisition Manager i Orifarm, hvor han kender HR-direktør Birgitte Ladefoged fra sin tid i People Link. Hun var dengang HR-direktør i Danfoss, mens Torsten Laen allerede løste opgaver for Orifarm på det tidspunkt.

- Uddannelsesmæssigt har jeg selvfølgelig taget ting og teorier med mig, men det vigtigste bliver arbejdet med at finde ud af, hvordan vi skaber det bedste hold og får mennesker til at fungere sammen. Der har jeg en masse praktisk erfaring, siger Torsten Laen.

En opgave, han kender fra disciplinen med at få en flok håndboldspillere til at fungere som en velsmurt maskine.

- Jeg er ikke nødvendigvis den fødte profil til det her job. Man kunne nok have fundet én, der havde erfaring med opgaven fra andre store virksomheder, men det handler lige så meget om, at man i Orifarm går efter den rigtige personlighed, og det giver noget, at vi ikke alle sammen ligner hinanden. Vi skal ikke have de samme profiler og personlighedstyper. Det er forskelligheden, der gør os stærke, så vi kan byde ind, når der er behov for det, siger Torsten Laen.

Derfor håber han også at kunne bidrage med sin facon og sine erfaringer samtidig med, at han har respekt for, at han nu er en del af en stor organisation, og at udfordringen derfor er en anden, end når et håndboldhold skal fungere sammen.

Torsten Laen

  • Var som håndboldspiller et klubikon i GOG, hvor han var på kontrakt fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018. I den mellemliggende periode tørnede han ud for spanske Ciudad Real, hvor det blandt andet blev til to Champions League-titler. Siden førte håndboldeventyret Laen og familien til Füchse Berlin og KIF Kolding København, før han vendte tilbage til GOG.
  • Har spillet 152 landskampe og var med til at vinde EM-bronze i 2002 og 2004.
  • Har en bachelor i idræt og sundhed fra SDU og en kandidatuddannelse i business communication and management. 
  • Har efter sin håndboldkarriere arbejdet med rekruttering i People Link, været sportschef i GOG (én dag om ugen), været rådgiver i Håndbold Spiller Foreningen, inden han 1. januar 2022 blev ansat som Talent Acquisition Manager i Orifarm.
  • Er gift og har tre børn på 5, 8 og 11 år. Er ungdomstræner i Stjernen og bruger også en del af sin fritid på at spille padel.

På sigt skal han være med til at udvikle Orifarms kommende graduate-program til nyuddannede, men i første omgang handler det om at finde kandidater til den hastigt voksende virksomhed, der både har brug for specialister og de rette mennesker.

- Grundlæggende har vi fokus på personligheden, ligesom vi i håndbold havde det mantra, at det er nemmere at lære en stor at spille håndbold, end en lille at blive stor. Det er selvfølgelig meget karikeret, men det er nemmere at lære en kandidat med den rette personlighed at udføre et stykke arbejde end det modsatte, siger Torsten Laen, der selv blev tiltrukket af muligheden for at være en del af et ambitiøst miljø.

Selv om han ikke savner jubelbrølet fra tilskuerpladserne og primært har med håndbold at gøre i rollen som træner for sin søns ungdomshold, så ligger ambitionen om at stile højt dybt indgroet i ham.

- Orifarm er en virksomhed, der vil mere vækst og har et mål om at være de bedste. Det er et grundlæggende DNA, som jeg selvfølgelig deler. Selv om jeg ikke savner de store arenaer, er det stadig en stor del af mit liv at have en ambition om at gøre det godt og føle, at jeg gør en forskel. Også selv om jeg ikke har behov for at stå øverst og forrest, understreger han.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Annonce