Annonce
INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Give Steel har købt en lastbiltrailer og indrettet den til undervisning i svejsning. Det betyder blandt andet, at indsatte i fængsler kan få et AMU-bevis. Foto: Thomas Maxe
Alle fortjener en fair chance og får det hos Give Steel - også indsatte i landets fængsler. Ifølge direktør Torben Larsen er det en del af samfundsansvaret at uddanne næste generation på arbejdsmarkedet.

SYDJYLLAND: We grow people.

Det er ordlyden på den lastbilscontainer, som holder foran Give Steel i Brande. Og der er noget om snakken, for de får ikke bare mennesker til at vokse i virksomheden, der producerer stålspær og andre tunge konstruktioner. De får også arbejdskraften til at vokse og viser vejen til at løse det samlede erhvervslivs største udfordring netop nu; manglen på hoveder og hænder.

Containeren er indrettet med kabiner til undervisning i svejsning. En spidskompetence blandt mange af de mere end 400 ansatte hos Give Steel. Inde i containeren har blandt andre indsatte i Statsfængslet i Sdr. Omme eller Enner Mark ved Horsens og unge, der er havnet på kanten af samfundet, fået et AMU-bevis og dermed en mulig vej til arbejdsmarkedet.

Annonce

Belønningen for Give Steels administrerende direktør og ejer, Torben Larsen, er, at han får udvidet sit udbud af arbejdskraft, fordi han og virksomheden selv gør en indsats og kigger andre steder end det lokale jobcenter. Men det er langtfra hele forklaringen.

Alle fortjener fair chance

For Torben Larsen er det et samfundsansvar at være med til at uddanne næste generation, og alle - uanset fortid og baggrund - fortjener en fair chance. Det handler kort fortalt om ordentlighed og at opføre sig over for andre, som man ønsker, at de skal være mod én selv.

Den dag jeg ikke er her længere, så vil jeg gerne huskes som én, der gjorde en forskel i menneskers liv.

Torben Larsen, administrerende direktør, Give Steel

- For mig handler det om den måde, vi behandler hinanden på som mennesker. Vi har alle haft et liv, som vi ikke nødvendigvis har været 100 procent herre over, og vi er forskellige. Men vi er alle sammen mennesker, og mange af os trives godt med respekt, gensidig tillid og klare rammer, forklarer Torben Larsen i et interview med Erhverv+ fra november i fjor og fortsætter:

- Ikke alle i vores organisation kunne fra starten se værdien af indsatsen, men sælgerne har erfaret, at vores kunder også sætter pris på vores CSR-indsats. Måske fordi vores sociale engagement understreger, at vi er ordentlige mennesker, også når vi skal løse projekter sammen.

Annonce

Stålmand med guldhjerte

Torben Larsen stiller sig også gerne frem og råber retur, når kollegerne klager over manglen på ledige hænder. For de kunne jo bare som ham begynde selv at gøre noget ved sagen og være aktive frem for passive.

- Som virksomhed med omkring 400 medarbejdere skal og bør vi have plads til den her gruppe af unge mennesker. Og det koster jo ingenting. Det er kun et spørgsmål om holdning. Vi tager unge mennesker ind, og så giver vi dem en chance. We grow people. Det er rigtig vigtigt for os. Det er det, vi lever og ånder for. At hjælpe mennesker. At løfte mennesker. At få dem godt i gang på arbejdsmarkedet. Gøre en forskel i menneskers liv, siger stålmanden med et hjerte af guld og tilføjer:

- Den dag, jeg ikke er her længere, så vil jeg gerne huskes som én, der gjorde en forskel i menneskers liv.

Derfor fortjener Torben Larsen EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen for Syd- og Sønderjylland, som Brande hører til i vækstskaber-konkurrences regi. Og hvis nogen er i tvivl, så kan de bare kigge et år tilbage. Her var Give Steel og Torben Larsen nemlig runner-up både i regionsfinalen og i kategorien Sustainability (bæredygtighed) ved landsfinalen.

Om Inspirationsprisen

  • EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen bliver for anden gang uddelt af Erhverv+ på Fyn, i Syd- og Sønderjylland samt i Midtjylland.
  • Selve prisoverrækkelsen sker i forbindelse med vækstskaber-konkurrencens regionsfinaler i Odense torsdag 25. november, i Kolding mandag 29. november og i Aarhus tirsdag 30. november.
  • Prisen går til en erhvervsleder i regionen, der viser et væsentlig engagement eller har en særlig betydning for erhvervslivet lokalt/regionalt. Det kan være en af konkurrencens deltagere, men kan også være andre erhvervsledere, der i kraft af initiativer og aktiviteter og en vedholdende indsats gør en forskel for andre i området.
  • Det er læserne af Erhverv+, der indstiller kandidaterne til EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen.
  • Prisen blev i 2020 tildelt Ali Celik, administrerende direktør, HR-On (Fyn), Peter Skou, formand for Business Vejle (Syd- og Sønderjylland) og Henrik Burkal, administrerende direktør, Rema 1000 Danmark (Midtjylland).
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Annonce
Erhverv

Klumme: Familieoverdragelse af fast ejendom kan fremover ske efter en +/-20%-regel

Annonce
Erhverv

Klumme: Højt afkast til lav risiko - undervurderer du også din tidshorisont?

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Juryen måtte skride til afstemning for at finde en vinder: Cane-Line er Fyns bedste til vækst

Erhverv

Midtjyske iværksættere har fundet en god opskrift: Solenergi giver sundere og bæredygtig madlavning i Afrika

Erhverv

Klumme: Ønskelisten til den danske investorkultur

INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Østjylland

Ny bog guider: Sådan undgår du, at din klimatale bliver tom snak

INSPIRATIONSPRISEN

Jesper Refning modtager Inspirationsprisen på Fyn: Han tror på mennesket og sætte kollegerne fri til at lede selv

Annonce