Annonce
Fyn

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Peter Jørgensen (tv) og Per Johnsen på Filter-Onlines lager, hvor de forskellige vandbehandlingsanlæg er klar til at blive skippet afsted. Det vil typisk være til et autoriseret VVS-firma, der skal montere anlægget. Foto: Thomas Gregersen
Når nogle af landets største virksomheder som Novo Nordisk, Alfa Laval, Arla, Rockwool eller Aalborg Portland har brug for filterløsninger, ringer de til Søndersø. Her har Ultrafilter Skandinavien skabt en succes, der gennem datterselskabet Filter-online også leverer private drikkevandsløsninger.

Søndersø: Da techgiganten Facebook skulle bruge et stort filter til kølevandet til deres datacenter i Odense, behøvede de ikke kigge længere væk end til Ultrafilter Skandinavien på Sunekær i Søndersø.

Her sad ejer og direktør Per Johnsen klar med løsningen, så de partikler, der måtte have samlet sig i  kølevandet, ikke endte i de enorme fintfølende serveranlæg.

Det var samme telefonnummer Aalborg Portland ringede til, da de skulle bruge et syv ton tungt filter til deres cementsilo.

Annonce

Egentlig var en bred erfaring fra tidligere job i to store amerikanske filtervirksomheder det eneste Per Johnsen havde med i bagagen, da han i 2010 etablerede sin virksomhed.

I starten var han ene mand og rådede over et ganske lille kontor, mens lageret var under dobbeltsengen derhjemme. Alt skulle bygges op fra bunden.

- I længden blev min kone lidt træt af at dele soveværelse med lageret, efterhånden som lagerbehovet voksede, konstaterer Per Johnsen.

I dag har han otte ansatte og nogle af landets største virksomheder i sit kundekartotek, Ultrafilter satte omsætningsrekord i sidste regnskabsår og har de seneste to år været udnævnt til Gazelle-virksomhed.

Filter-online med fokus på vand

Ultrafilter designer selv de specielle løsninger og får produceret en stor del på egne fabrikker i Tyskland, ligesom man har agenturet for den amerikanske gigant på markedet 3M.

Hvis du af og til nyder et glas vodka, så foretrækker du nok, at det en helt klar væske. Men når vodka bliver produceret er det helt grumset, indtil det har været igennem et filter. Dem laver vi blandt andet også.

Per Johnsen, direktør Ultrafilter Skandinavien

- Hvis du af og til nyder et glas vodka, så foretrækker du nok, at det en helt klar væske. Men når vodka bliver produceret er det helt grumset, indtil det har været igennem et filter. Dem laver vi blandt andet også, fortæller direktøren.

I 2018 supplerede Per Johnsen virksomheden med datterselskabet Filter-Online.com, der har fokus på vandfilterløsninger til private og virksomheder i restaurationsbranchen via nethandel.

Efter et langt og omfattende testarbejde har firmaet i juni i år fået drikkevandsgodkendt deres anlæg.

- Man kan sige, at udviklingen omkring vores drikkevand er meget aktuel med hensyn til pesticider - ikke mindst her på Nordfyn, hvor mange vandforbrugere har været hårdt ramt. Derfor tilbyder vi både blødgøringsanlæg og en lang række filtre. Blandt andet med aktivt kul, som kan reducere indholdet af pesticider, fortæller Per Johnsen.

Filtrene kan dog kombineres på flere måder og kan også håndtere okker og meget andet naturligt indhold i vandet.

Per Johnsens eget filter fra hjemmet i Morud viser, hvor meget der alligevel følger med ud til forbrugerne i helt rent drikkevand. PR foto

- Jeg bor selv i Morud, hvor vandet efter alle definitioner er rent og fint, men alligevel kan jeg jævnligt skifte filtre derhjemme, der er fyldt med forskellige brune og sorte partikler, fortæller han.

Annonce

Blødgøring og filtre

Tidligere på året kom Peter Jørgensen fra Krogsbølle ind ad døren hos Per Johnsen for at præsentere sin forhandling af blødgøringsanlæg.

- Vi blev hurtigt enige om, at vi skulle da lave noget sammen. Dengang var anlæggene kun godkendt til det, der hedder teknisk vandbehandling, men nu er de langt om længe godkendt til drikkevand. Det var en stor opgave at løfte, men Per havde jo netværk og alting klar, fortæller Peter Jørgensen.

Peter Jørgensen (tv) er salgschef i Filter-Online og Per Johnsen er direktør og ejer af både Filter-Online og Ultrafilter Skandinavien. Foto: Thomas Gregersen

Konstruktionen blev lavet sådan, at Peter Jørgensen blev salgschef i Filter-Online, mens Per Johnsen er ejer og direktør i begge virksomheder.

Hvor fremtidens udfordringer med klima og drikkevand kan føre Søndersø-virksomheden hen, tør direktøren ikke gætte på.

- Vi er stadig den lille myg, der bider de to store konkurrenter i benet, men vi har nogle gode løsninger i bedste kvalitet og kan samtidig være konkurrencedygtige på priserne, siger Per Johnsen.

Målet har siden starten været at dække Skandinavien og de baltiske lande, men kunderne melder sig efterhånden fra hele verden.

- Altså mælk er jo mælk over hele verden, og hvis vi kan levere filtre til Arla, så kan vi i princippet levere til hele verden. Vores hjemmeside har altid været tilgængelig på dansk, norsk og svensk, som er vores kerneområder. Men fordi der jo også arbejder ingeniører i Skandinavien, som ikke mestrer de sprog, fik vi på et tidspunkt en engelsksproget udgave lagt op. Det betød hurtigt, at vi begyndte at få henvendelser fra hele verden, fortæller Per Johnsen.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce