Annonce
Sydjylland

Tidligere topleder i ny bog: Man kan mere, end man tror, man kan

Hjertet skal være med, hedder det i i Karen Tobiasens nye bog ”The Heart Revolution”, en praktisk anvendelig guide til, hvordan man kan få succesfulde forandringsprocesser ved at ændre sit mindset. Foto: Aske Rif Torbensen
Karen Tobiasen vil med ny bog og egen konsulentvirksomhed udvikle både mennesker og virksomheder.
Annonce

NY BOG: Det handler om at få så meget som muligt ud af arbejdet – både som person og som virksomhed. Vejen dertil er ofte brolagt med masser af både selvskabte og udefrakommende problemer.

Her skal frygten overvindes, og hjertet være med, hedder det i ”The Heart Revolution”, en praktisk anvendelig guide til, hvordan man kan få succesfulde forandringsprocesser ved at ændre sit mindset.

Bogen, der er skrevet på engelsk, henvender sig til alle. Forfatter er Karen Tobiasen, der har haft topposter inden for HR i store danske og internationale virksomheder som SAP, Philips og Nordea.

Hun blev født for 55 år siden på en gård uden for Varde. Hendes opvækst på gården i fattige kår præger i høj grad den filosofi om uudnyttede evner, der gennemsyrer ”The Heart Revolution”, som med ”The Ten Steps of Transformation”(De ti trin til transformation, red.) giver værktøjer til at udvide den enkeltes mindset for skabe en varig forandring.

- Min far drev landbrug, var meget begavet og kreativ, men han havde både eksamens- og sceneskræk, så han fik aldrig udnyttet sit potentiale. Han endte med at blive arbejdsmand, og folk lyttede derfor ikke til hans gode ideer om, hvordan de skulle drive deres forretning. Han sad så om søndagen og skrev digte og historier, men fik aldrig udgivet noget. Han fik aldrig glæden ved at udnytte sit potentiale og leve det berigede liv, fortæller Karen Tobiasen, der efter flere år i udlandet nu er bosat i Nordsjælland.

Annonce

Tidlig selvstændig

Karen Tobiasen lærte allerede som 12-årig at være selvstændig, da hun af sin farfar fik ansvaret for at udleje heste til tyske turister.

- Jeg elskede at lære fra mig, lærte flydende tysk og lærte, at man kan man få 100 kroner om dagen for at gøre noget, man godt kan lide. Det var superfedt og helt vildt, for jeg ville gerne have gjort det gratis. Derefter har jeg tjent mine penge selv.


Hvis du peger fingre, sinker du forandringsprocessen. Tænk i stedet på, hvordan kan jeg tage ansvaret, hvordan jeg kan bidrage, og hvad ville jeg gøre, hvis jeg var direktør…

Karen Tobiasen


Karen Tobiasen flyttede til København for at uddanne sig som sygeplejerske, og her mødte hun endnu flere øjenåbnere, som har inspireret hende til at skrive ”The Heart Revolution” og grundlægge konsulentvirksomheden BreathingBusiness.

- At være sygeplejerske handler jo om at passe godt på mennesker. Jeg havde på intensivafdelingen meget at gøre med hiv- og aids-patienter - dengang døde man jo af det – så jeg oplevede både en ung mor på 32 år, der døde, efter hun havde fået en blodtransfusion, og en 90-årig, der døde og havde en masse fortrydelser over ikke at have nået det, man ville i livet. Så der er en rød tråd fra bogen tilbage til sygeplejen.

Annonce

Interesse for psykologi

Karen Tobiasen læste HD i økonomistyring og organisationsudvikling og blev ansat i rekrutteringsvirksomheden Mercuri Urval, hvor hendes interesse for menneskelig psykologi blev skærpet.

Hun blev selv headhuntet af en af kunderne, SAP, og blev først personalechef i Norden og siden i en ung alder global ansvarlig for koncernens talent-, ledelses- og uddannelses-funktion for 30.000 medarbejdere med base i hovedsædet i nærheden af Frankfurt.

- Her opdagede jeg, at man kan mere, end man tror, man kan, fortæller Karen Tobiasen og fortsætter:

- Folk viste mig tillid, for jeg havde ingen forudsætninger for at være HR-direktør. Jeg havde det, men vidste det ikke. Men man skal turde læne sig ind i det ukendte i tillid til, at der er en chef, der kan se noget i én, som jeg ikke selv havde set.

Ti trin er næsten som de ti bibelske bud – kærligheden er det vigtigste, men er der nogle af de ti trin, der er vigtigere end andre?

- Det første trin ”Det starter med mig” er fundamentalt, når man skal forandre sig. Det sker ikke ved at råbe ad andre, at nu skal du gøre dit og dat. Det hele skal gøres indefra. Det hjælper ikke at spørge: Hvorfor vi ikke får bedre systemer? Eller hvorfor har vi ikke bedre ledere? Det er spild af tid.

- Hvis du peger fingre, sinker du forandringsprocessen. Tænk i stedet på, hvordan kan jeg tage ansvaret, hvordan jeg kan bidrage, og hvad ville jeg gøre, hvis jeg var direktør… Dette skridt er en revolution i sig selv, det er jo en kæmpeproces, jeg er heller ikke selv færdig med den. Alle skridt er vigtige, siger hun.

Forfatteren og bogen

  • Karen Tobiasen er 55 år. Hun har boet 11 år i Tyskland, Schweiz og Holland. Nu bosiddende i Danmark med sin partner Michael.
  • Hun er administrerende direktør for og grundlægger af BreathingBusiness, som tilbyder rådgivning og transformationsforløb til private personer, ledere og virksomheder. Hun har været arkitekten bag og driver for nogle af de største kulturtransformationer i Norden og globalt i rollen som HR-direktør og del af topledelsen i internationale virksomheder som SAP, Philips og Nordea.
  • BreathingBusiness er en niche-konsulentvirksomhed, der er grundlagt af Karen Tobiasen. Den er specialiseret i at skabe resultater og succesfulde virksomhedstransformationer via kulturel og menneskelig transformation.
  • Læs mere på www.karentobiasen.com og www.breathingbusiness.com
  • Bogen ”The Heart Revolution” af Karen Tobiasen er udkommet på Nordic Press. Bogen, der er skrevet på engelsk, er på 288 sider og sælges til en vejledende pris på 299 kroner.

- Næste trin er ” Jeg accepterer mig, som jeg er”. Jeg skal ikke lade som om, at jeg er Benny, når jeg er Karen. Jeg har høje ambitioner og stiller høje krav til mig selv. Du skal acceptere, at du er dig selv, alle dine fejl, mangler og styrker – så kan forandringen ske.

Annonce

Det vigtigste trin

Det er trin fire ”Mit mindset betyder mest”, der er det vigtigste – det er Kongeetapen, pointerer den cykelsportsinteresserede Karen Tobiasen.

- Her kommer du til at forstå, at dit mindset, dit perspektiv på livet og betingelserne for, hvordan dit liv udfolder sig, ikke er, hvad der sker uden for dit liv. Du lærer dit indre liv at kende og finder ud af, hvordan du kan leve livet frit. Du lærer at kende, når frygten har tag i dig. Kan jeg det? Skal jeg det? Er der nogen, der gider at lytte til mig? Jeg må hellere være lidt forsigtig.

Her handler det om at opdage kærligheden i sit mindset og åbne sig over for alt det, livet har, og som man kan gribe. Man kan skabe en win-win situation med kærligheden.

- Det handler ikke om romantik og om at kysse og kramme, men at have et positivt og udvidet syn på livet. Hvad har det her af muligheder? spørger forfatteren og fraråder læserne at læse bogen i en fart, men tværtimod dykke ned og læse om de enkelte trin for bedre at implementere værktøjerne i hverdagen og blive mere robust.

- Tag et skridt ad gangen. Folk skal ikke bare læse bogen og blive overvældet. Den er meget empatisk i sin tilgang, så man kan sagtens læse den over et år, hvis man vil det. Det er ikke en speedguide, man har brug for, bogen lægger op til en stillingtagen, og der er masser af værdi og guldkorn hele vejen. Det er en værktøjskasse, man har med sig resten af livet.

Hvad skal der til, for at din bog ikke blot bliver endnu en dønning i den selvrealiseringsbølge, der skyller ind over os?

- Det handler ikke om romantik og om at kysse og kramme, men at have et positivt og udvidet syn på livet. Hvad har det her af muligheder? spørger Karen Tobiasen forfatteren og fraråder læserne at læse bogen i en fart. Foto: Aske Rif Torbensen

- Forskellen er, at denne bog handler både om selvrealisering og virksomhederne og bringer de to verdener sammen. Hvordan kan du tage dit daglige arbejdsliv og udfordre det? Hvert kapitel tager dig op på balkonen og fortæller hvilken betydning, det har, når både virksomheden og jeg forandrer mig.

- Og så handler det om at gøre noget konkret. Værktøjskassen skal være til at gå til, det kræver ikke 45 minutters fuld koncentration, men blot fem-ti minutter om dagen, slutter Karen Tobiasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce