Annonce
Sydjylland

Tidligere Afghanistan-soldat vil sende os ud i naturen

Sune Østergaard har efter tre år fundet ud af, at han godt kan leve af Get Outdoor og vil derfor ansætte to medarbejdere på halvtid. Foto: Carsten B. Grubach
Sune Østergaard sælger oplevelser til både private og virksomheder.
Annonce

FREDERICIA: - Jeg burde ikke sidde her. Jeg skulle jo have været i Norge nu.

På en grå og blæsende regnvejrsdag i januar sidder Sune Østergaard og ærgrer sig godt og grundigt i sin lejlighed i Gothersgade i Fredericia. Ideelt set havde han med sit enmandsfirma Get Outdoor været på en skitur i Norge med danske familier, som ønsker en anderledes naturoplevelse.

- Så havde vi måske siddet i en snehule og grillet pølser, for ideen med turen er at få fælles oplevelser i en lejet hytte med en kok, der står for maden, lave en snemandskonkurrence og stå på langrendsski sammen, lyder det drømmende fra Sune Østergaard, der har haft sit firma i tre år.

Inden corona-epidemien tog fat, havde han planer om at gå all-in med at tilbyde naturoplevelser som kajakroning, klatring, mountainbiketure, vandreture og skiture for både private og for virksomheder, der for eksempel ønsker teambuilding.

- Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan leve af det, og planen var at ansætte en på halvtid som instruktør og en på halvtid til markedsføring og så at sige forære min løn til dem.

- Desværre blev det ikke til noget med Norge, men så må det blive til næste vinter. I foråret og i sommer, da jeg blandt andet lavede aktiviteter for kommunen med skolebørn, kunne jeg godt lave noget, da man måtte være 10 samlet, men nu er det svært. Jeg har derfor taget et freelance job som byggeleder i et entreprenørfirma for ikke at bruge alle penge i firmaet, siger Sune Østergaard.

Annonce

Godt klædt på

Sune Østergaard er uddannet tømrer, han har en længere fortid i forsvaret, hvor han var udstationeret i Afghanistan, og så har han taget en uddannelse som friluftsvejleder, så han føler sig godt klædt på til at give store oplevelser i trygge omgivelser til lands og til vands.

Sammen med tre kammerater har han været på en barsk oplevelsestur på Svalbard i 35-40 graders kulde i isbjørnefarligt territorium, og et års ophold i øde områder i Australien, hvor han arbejdede på en fårefarm, har været stærkt medvirkende til at skærpe hans interesse for at skabe naturoplevelser for andre.

- Der er mange muligheder for gode naturoplevelser her ved Lillebælt, men meningen er, at de skal være over hele landet – i Aarhus, på Sjælland og på Sydfyn. Jeg har aftale med syv freelance instruktører, som hjælper mig, men meget af det kan jeg klare selv, siger Sune Østergaard.

Get Outdoor

  • Tre dages vandretur i Rebild Bakker, et heldags outdoor kursus, hvor du lærer de basale færdigheder hos en friluftsekspert, eller en firmatur med teambuilding, Sune Østergaard kan i Get Outdoor skræddersy det arrangement, der passer til ønskerne.
  • Se flere eksempler på mulige arrangementer i naturen på www.getoutdoor.dk

Fordelingen mellem private kunder er normalt 50-50, men i coronatiden har det været 90 procent private.

- Jeg kan lide begge dele – det giver en god dynamik. Det er mest kajak og klatring, kunderne ønsker, men mountainbike er kommet lidt mere frem i år – og vandreture selvfølgelig også.

- Jeg kan rigtig godt lide fællesskabet ude i naturen, siger Sune Østergaard, der blandt andet tilbyder et 16 timer kajakkursus og lejer kajakker ud på dagsbasis med udgangspunkt i Kanalbyen i Fredericia, hvor han har sit grej i en lejet container.

Annonce

Disciplin og struktur

- I min tid i forsvaret har jeg lært, hvad disciplin og struktur er, så jeg har styr på tingene og ved, at meget kan lade sig gøre, hvis man har det. Jeg har det allerbedst med at være udenfor og være aktiv, og hvis jeg så kan hjælpe nogen og have kontakt med andre mennesker, er det bare en fed oplevelse.

Optimismen fejler ikke noget hos Sune Østergaard, der blandt andet har erfaring som soldat i Afghanistan. Foto: Carsten B. Grubach

- Efter corona-tiden skal jeg have mere styr på markedsføringen på de sociale medier, for det har jeg ikke selv så meget forstand på. Du ved, at du har verdens fedeste produkt, og folk skal bare vide det, siger Sune Østergaard, der dog har tålmodighed til at vente på bedre tider.

Næste lille skridt for manden bag naturoplevelses-virksomheden Get Outdoor i et corona-nedlukket januar er et møde med kommunen om mulighed for rappelling på en mur i Sundhedshuset…


I min tid i forsvaret har jeg lært, hvad disciplin og struktur er, så jeg har styr på tingene og ved, at meget kan lade sig gøre, hvis man har det.

Sune Østergaard, Get Outdoor
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce