Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Thise Mejeris Vesterhavsost har vundet en pris for den variant af osten, som bliver lagret i tre måneder i en nedlagt kalkmine i Hjerm. Arkivfoto: Thomas Maxe
Ved Mejeriforeningens uddeling af den årlige Gourmetpris var der gevinst til Thise Mejeris Vesterhavs-ost, som får ekstra smag efter grubelagring i Hjerm.

THISE/HJERM: Madanmelder, journalist og indehaver af Feinschmeckeren.dk Rasmus Palsgaard var en del af dommerpanelet, da Mejeriforeningen uddelte sin årlige Gourmetpris, og han var ikke i tvivl om, at Thise Mejeris økologiske grubelagrede Vesterhavsost var den bedste i kategorien ”hårde oste”.

- Jeg synes, det er en virkelig velafstemt ost, hvor du kan sætte hak ved alle de parametre, som skal til for at skabe en vellykket ost: En skøn nøddekarakter, en anelse frugtighed - altså den har de ramt lige bagi, sagde han ved prisuddelingen.

Det, jeg synes, der gør den rigtig spændende, er, at den har været i gruben.

Camilla Bojsen-Møller, osteblogger

Meddommer Camilla Bojsen-Møller, der har bloggen Ostesnak.dk (jo, sådan én findes faktisk), fremhævede de gode egenskaber, som Vesterhavsosten har fået efter et tre måneders ophold i den gamle kalkgrube i Hjerm:

Annonce

- Det, jeg synes, der gør den rigtig spændende, er, at den har været i gruben, hvor den har ligget i den der høje luftfugtighed og har fået lidt mere cremet konsistens, så den er lidt blødere i udtrykket - men samtidig er blevet mere intens i smagen.

Lige noget for en franskmand

Andreas Tancula Møller, vinder af Sol over Gudhjem 2021, kok og souschef på Restaurant Møntergade, var ligeledes begejstret over den vestjyske ost:

- Hvis jeg fik besøg af en franskmand, og han lige skulle se en ost blive svunget med herhjemme, så ville jeg klart smide den her Vesterhavsost op til ham.

Direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri var ifølge branchemediet Food Supply henrykt over førstepladsen i kategorien med hårde oste:

- Sådan en pris bliver man glad for, for det er altid med spænding, man sender en ost ind. Dagens resultat er en stor anerkendelse, og vi er ikke så lidt stolte over at vinde med vores Vesterhavsost. Det er utroligt, hvordan lagringsforholdene kan indvirke på osten. Der sker noget med en ost, der har været nede i gruberne, siger han til Food Supply.


Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce