Annonce
Østjylland

Tennas affaldsbokse hitter online: Nu har hun fået investor om bord, der skal få forretningen til at vokse

- Man investerer jo lige så meget i et menneske som i et firma. Og som vi ser det, har Tenna (Christiansen, red.) en fantastisk personlighed, og det, der skal til for som iværksætter at kunne lykkedes, siger Christian Christensen, investor i The White Box, der netop har købt sig ind i virksomheden Recollector. Pressefoto
På kort tid har iværksætter og opfinder Tenna Christiansen fået godt gang i salget af sine specialdesignede affaldsbokse, som blev sendt på markedet i starten af året. Nu er en gruppe af investorer klar til at sætte ekstra skub i salget med en plan om at indtage udlandet og nå en omsætning på 30 millioner kroner indenfor tre år.

Aarhus: Siden Tenna Christiansen i starten af året fortalte Erhverv+ om sine planer for virksomheden Recollector, der sælger specialdesignede affaldsbokse til affaldssortering, er ordrerne strømmet ind.

I øjeblikket sender hun omkring 70 affaldsbokse af sted hver uge, og til dato har hun solgt omkring 4000 affaldsbokse til både private kunder og butikker, der gerne vil videresælge produktet til deres kunder.

- Det er dejligt at se forbrugere tager så godt imod produktet. Jeg er meget positivt overrasket over, at de har bakket så godt op om virksomheden og kan se meningen i at bruge et designprodukt som mit til at sortere affald med, siger Tenna Christiansen, der selv har designet de moderne affaldsbokse.

Annonce

Oprindeligt var det iværksætterens plan at sælge primært til andre virksomheder, der så skulle videresælge affaldsboksene til deres kunder. Men på grund af corona valgte hun for at komme hurtigere i gang at oprette en webshop, hvor folk kunne klikke sig ind for at købe produktet direkte hos hende. Og netop det har vist sig at være et god beslutning.

- Det er dejligt at se forbrugere tager så godt imod produktet. Jeg er meget positivt overrasket over, at de har bakket så godt op om virksomheden og kan se meningen i at bruge et designprodukt som mit til at sortere affald med.

Tenna Christiansen, Recollector

- Det er klart webshoppen, der har båret salget sidste otte måneder, fortæller Tenna Christiansen.

Et godt match

Den store opbakning har ikke kun betydet, at iværksætteren i dag kan udbetale løn til sig selv. Det har også betydet, at Tenna Christiansen, der er uddannet antropolog, allerede få måneder efter start begyndte at se sig om efter mulige investorer.

For som ny i gamet indså hun tidligt, at hjælp udefra kunne blive nødvendigt. Særligt en oplevelse i april satte gang i tankerne. Her fik hun en henvendelse fra en forhandler, der ønskede en palle med affaldsbokse leveret. En ordre, hun ikke anede, hvordan hun skulle håndtere.

Iværksætteren fandt en løsning. Men samtidig fik oplevelsen hende til at indse, at hun manglede både tid, erfaring og netværk inden for detailbranchen.

Investor: Sådan får du mest sandsynligt en investering i hus

The White Box får ofte henvendelser fra håbefulde iværksættere med en drøm om en investering. Det er dog langtfra alle, der kommer gennem nåleøjet. Få her tre gode råd til at få en investering i hus fra investoren selv.

1: Få tidlig respons på produktet

- Ofte ser vi, at iværksættere har et fint produkt, som de er godt inde i, men som de slet ikke har været i kontakt med markedet om. Derfor finder de først ret sent ud af, om der overhovedet er et marked for deres produkt, siger Christian Christensen, der er medstifter og investor i investeringsfirmaet The White Box.

Han opfordrer derfor til, at iværksætterne tidligt går i dialog med potentielle kunder for at finde ud af, om der overhovedet eksisterer et behov for produktet.

- Tag for eksempel sådan en som Tenna (Christiansen, red.). Hun er antropolog og har virkelig været ude for at tale med forbrugerne, allerede inden hun designede produktet. Så hun ved, at der er et marked, forklarer han.

2: Find en god sparringspartner

Et andet godt råd er ifølge investoren at vende sine tanker og idéer med en sparringspartner, inden man tager kontakt til investorer.

- Nogle gange kan det være svært at stille sig selv kritiske spørgsmål. Derfor er det godt at finde en anden, der kan gøre det fra starten af. Om det er et familiemedlem, en rådgiver, en Business Angel eller en god ven betyder ikke så meget. Bare det er en, der kan stille de gode spørgsmål, siger Christian Christensen.

3: Giv ikke op

Hvis man er bange for afslag, kommer man ikke langt. Derfor skal man ikke være bange for at række ud, mener investoren.

- Giv aldrig op. Der findes altid mange forskellige veje at gå. Nogle af dem er over mod sådan nogle som os. Vi er ikke farlige. Vi vil hjertens gerne snakke og give råd, også selv hvis det ikke er en case for os. I øvrigt har vi et stort netværk, så vi kan med stor sandsynlighed hjælpe folk videre. Så giv aldrig op på dine drømme, siger Christian Christensen.


Efter flere måneders søgen efter den rette investor, fandt hun i juni i investorvirksomheden The White Box endeligt et match. Et forholdsvist nyt investeringsselskab, der blev stiftet i maj i år med et formål om at lancere og accelerere mode- og livsstilsbrands, der ønsker at bygge deres forretning op gennem online salg og digital markedsføring.

- De kører et års accelerator-program, hvor de giver fuld gas i min virksomhed og booster den helt vildt. Og om tre til fem år er det så planen, at de vil sælge deres anparter i den igen, fortæller Tenna Christiansen, der indtil videre er begejstret for samarbejdet med investeringsfirmaet, som hun har solgt 30 procent af sin virksomhed til.

- Vi har kun været i gang i relativt kort tid, og det fungerer allerede rigtigt godt, understreger hun.

Annonce

Nye produkter på vej

Også hos The White Box er investorerne forventningsfulde.

- Det koncept, som Tenna har lavet, og det produkt, som hun har skabt, ser vi store muligheder i. Det er noget, der virkelig er behov for; ikke bare Danmark, men også på tværs af landegrænser. Derudover synes vi, at hun har gjort et godt forarbejde. Det er virkelig et gennemarbejdet produkt, der er flot og samtidigt noget, som folk vil have hængende, siger Christian Christensen, der er medstifter af The White Box.

Af samme grund er ambitionerne høje fra start. Lige nu er planen at nå en omsætning på 30 millioner kroner om tre år. En plan der blandt andet skal lykkes ved at sætte skub på automatisering, markedsføring og digitalisering i forretningen, men også ved at satse på salg uden for landets grænser gennem både webshops og fysiske butikker.

Affaldssortering skal være nemt og overskueligt for at fungere i hverdagen, mener antropolog Tenna Christiansen. Derfor har hun designet et system, som imødekommer mange af de barrierer, som gør affaldssorteringen besværligt. Foto: GØ Studio

For selvom det danske marked stadig rummer potentiale, skal også Tyskland og Sverige være med til at bære væksten.

- I både Sverige og Tyskland, som vi har fokus på lige nu, har de planer om at affaldssortere mere, end vi gør, og de gør det faktisk allerede. Derfor er det spændende markeder at bevæge sig ind på. Samtidig har The White Box allerede et stort netværk i lige præcis de to lande, fortæller Tenna Christiansen.

Men det er ikke kun iværksætterens specialdesignede affaldsbokse, der skal hjælpe firmaet i mål med vækstplanerne. I øjeblikket er Tenna Christiansen i fuld gang med workshops, hvor hun ud fra sin vanlige antropologiske tilgang har folk udefra forbi for at afprøve og give feedback på nye bæredygtige livsstilprodukter. Produkter, som hun ud fra samme afsæt som affaldsboksene har udviklet i håb om at finde en bedre løsning til at håndtere nogle af hverdagens små irritationsmomenter.

Annonce

Et realistisk mål

- Det gode ved de sociale medier er, at folk er gode til at skrive tilbage med forslag til nye produkter og justeringer af det eksisterende produkt. Så vi ved præcis, hvad vi skal udvikle, fordi der er efterspørgsel på det, siger Tenna Christiansen, der håber på at kunne lancere tre nye produkter til foråret.

Om det lykkes at nå målet om en omsætning på 30 millioner kroner om tre år, er hun spændt på at se.

- Lige da de præsenterede det, tænkte jeg hold da op. Kan vi virkelig det? Men de har masser af erfaring med salg af livstilsprodukter til netop de markeder. Så jeg ser det som en ambitiøs plan, men ikke en urealistisk plan, siger Tenna Christiansen.

Og spørger man Christian Christensen er målet da også ét, som The White Box har tiltro til, at de nok skal nå.

- Mange af de brands, som vi har arbejdet med før, er nået op i det leje. Så vi ved, at det kan lade sig gøre. Selvfølgelig kræver det hårdt arbejde, timing og flid. Men vi har gjort det før. Så vi tror på, at vi med Recollector kan gøre det igen, siger han.


Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce