Annonce
Sydjylland

Tøjstativer af vandrør har ramt en åre

Claus Bertelsen (tv.) og Martin Heinze foran et af de mest solgte tøjstativer i RackBuddys online-butik. Foto: Carsten B. Grubach
Tidligere fodboldspillere står bag en forretningsmæssig fuldtræffer.
Annonce

ESBJERG: Det var Martin, der fik ideen. Og Lasse var hurtigt med på den.

Martin Heinze og Lasse Nielsen kendte hinanden, fordi de har spillet fodbold sammen i Esbjerg fB, og deres mødre havde spillet håndbold sammen i Esbjerg HK, men nu var det en forretningsidé, der bragte dem sammen.

Den har medført, at Martin har sagt sit job op hos politiet, og Lasse har forladt sit tidligere job som webshopbestyrer. Deres projekt, som Claus Bertelsen også er blevet medejer af, hedder RackBuddy, som sælger tøjstativer af vandrør hovedsageligt over nettet og står for totalindretning af butikker.

Et koncept med internationalt potentiale, har det vist sig, for især tyskerne har taget godt imod det danske design.

- Det begyndte med, at jeg drejede rør i min lejlighed i 2013, da jeg boede i København. Siden flyttede vi til Næstved, hvor jeg så drejede rør i min garage og fik gang i lidt salg, fortæller Martin Heinze i RackBuddys store rustikke butik på Gamle Vardevej i Esbjerg, hvor der tidligere var en gokartbane.

- Vi flyttede så produktionen over til Lasses far og onkel i Esbjerg. I dag har vi butikker bygget op omkring vores egne produkter på Frederiksberg og her i Esbjerg, hvor folk fra gaden kan købe møbler. Lasse er på Frederiksberg, hvor han tager sig af marketing og hjemmesiden, jeg står for salget, og Claus tager sig af lager og indkøb, forklarer Martin Heinze.

Tøjstativet er et møbel

RackBuddy er baseret på idéen om, at et tøjstativ er et møbel. Et møbel, som kan være med til at forme identiteten af sin ejers hjem, kan man læse på RackBuddys hjemmeside.
Videre lyder det: Dit tøj udtrykker, hvem du er! Ofte bruger du en masse tid, penge og overvejelser på det nye tøj, der skal i garderoben. Hvorfor så skjule det i et skab og eventuelt glemme det, hvorfor ikke vise det frem og integrere det i din indretning? Du udvælger også omhyggeligt veldesignede borde, stole og lamper, der passer perfekt ind i dit hjem, så hvorfor nøjes med en bøjlestang af praktiske årsager?
Vi mener, at designet af din garderobe og dets funktionalitet skal gå hånd i hånd. Derfor tilbyder vi dig robuste og veldesignede garderobeløsninger, som vil holde i lang tid og understøtte din individuelle stil og dit behov.
Læs mere om RackBuddy på www.rackbuddy.dk
Annonce

Mange tyske kunder

- Vi har ramt en åre. Vi kan lave totale opgaveløsninger, og hvis en kunde vil have lavet et stativ på en helt særlig måde, kan vi også klare det. Vi kan se på salget på nettet, at der er mange tyske kunder, og det er helt sikkert et marked, vi skal satse endnu mere på, siger Martin Heinze, der sammen med sine kompagnoner også har kig på det franske marked. – Der er godt gang i det i Tyskland, her ligger 50 procent af omsætningen. RackBuddy har vækstet hele tiden, det blev hurtigt til en lille løn til både Martin og Lasse, og Claus kom så til i 2016, da RackBuddy etablerede sig i Esbjerg. I dag er der i alt 11 ansatte i de to butikker. – Det er gået rigtig stærkt de første år, men vi er vækstet med måde, og vi har sparket andre tiltag lidt til hjørne. Vi kigger lidt bagud nu og er i gang med at optimere. For eksempel skal indpakningen af vores varer have et løft. Vi skal gøre den mere lækker og bruge pap i stedet for skum. Vi skal have en bedre lagerstyring, og det er Claus i gang med, siger Martin Heinze. – Og så skal vi have flere serier af andre tøjstativer, slutter han.

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

RackBuddy ApS fra Esbjerg er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i startup-kategorien.

Kriterierne for at være med her er:

 • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

 • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

 • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

 • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

 • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

 • Der vil ligeledes lagt vægt på:
  • Virksomhedens evne til at eksekvere
  • Deres CSR-strategi
  • Ledelseskompetence

Trekløveret bag en forretningsmæssig fuldtræffer: Claus Bertelsen (tv.), Martin Heinze og Lasse Nielsen. Foto: RackBuddy
Annonce
Annonce
Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

Annonce
erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce