Annonce
Fyn

For medarbejdernes skyld: Derfor har ABB valgt Middelfart

Sådan kommer ABB's nye domicil i Middelfart til at tage sig ud. Illustration: Daugaard Pedersen
210 medarbejdere fra Fredericia og Odense flytter sammen i det nye bæredygtige domicil, teknologikoncernen ABB får bygget tæt ved motorvejen i Middelfart.

ABB er ved at bygge grønt og bæredygtigt domicil i grønne omgivelser tæt ved motorvejen i Middelfarts nordlige udkant.

Her får 210 ABB-kolleger fra de nuværende adresser i Odense og Fredericia ny arbejdsplads, når byggeriet står færdigt om et års tid.

- Det nye domicil skulle af hensyn til medarbejderne ligge mellem Fredericia og Odense. Vi så på flere placeringer og fandt den rigtige byggegrund i Middelfart, hvor vi får en meget synlig placering tæt ved motorvejen - vi har fået en attraktiv grund der, siger adm. direktør i ABB, Bjarne Tvede.

Annonce

Oven i synligheden er der to stærke geografiske årsager til, at ABB valgte netop den placering.

- Vi kommer til at ligge stærkt centralt i landet i Trekantområdet og håber med den placering at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra Kolding, Sønderjylland, Odense og måske helt op til Skanderborg og Aarhus, siger Bjarne Tvede.

- Vi kommer til at ligge stærkt centralt i landet i Trekantområdet og håber med den placering at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra Kolding, Sønderjylland, Odense og måske helt op til Skanderborg og Aarhus.

Bjarne Tvede, adm. direktør ABB

Den anden årsag er den nære geografi i erhvervskvarteret på Barmstedt Allé, der blandt andet er ved at udvikle en hub af teknologivirksomheder.

- Flere af vores samarbejdspartnere har allerede adresse i det kvarter, så vi forventer, at vores samarbejde med dem bliver endnu stærkere, når vi flytter ind i vores nye domicil. Vi mærker tydeligt konkurrencen på arbejdskraft, så ved at have en stærk koncentration af tech-virksomheder kan vi forhåbentlig sammen være attraktive for dygtige, kommende kolleger, siger Bjarne Tvede.

Udstyret med grønne teknologier

ABB’s nye ejendom bidrager også til teknologi-hub’en ved at være fuldt udstyret med grønne ABB-teknologier, så bygningen bliver grøn og klimavenlig efter de nye, skrappere standarder.

- Bygningen bliver så bæredygtig som muligt og udstyres med alle vores relevante, grønne teknologier, så bygningen bliver også et showroom for kunderne. Vi har som mål at opnå en guld DGNB-certificering, der er en blåstempling af bygningers drift ud fra en række bæredygtighedsparametre, uddyber Bjarne Tvede.

ABB

ABB er en global teknologivirksomhed inden for blandt andet elektrificering, robotter, automation, motorer og frekvensomformere

ABB har 105.000 medarbejdere i flere end 100 lande verden over.

ABB’s nye produktions- og administrationsbygninger bliver på cirka 6.700 kvadratmeter og bygges af totalentreprenør Daugaard Pedersen, som også bliver ejer af bygningen, mens ABB bliver lejer.

Første spadestik blev taget 1. oktober, og det nye domicil skal efter planen være klar til indflytning i slutningen af 2022.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce