Annonce
Erhverv

Tæt på mors mad og vaskemaskine: Nu kan studerende sidde i Skjern og passe studiet på videregående uddannelser

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har åbnet et studiecenter, hvor man kan følge fjernundervisning eller løse projektopgaver på videregående uddannelser. Foto: Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd tilbyder gratis studiemiljø for studerende, der følger fjernundervisning eller er i praktik.
Annonce

SKJERN: Ringkøbing-Skjern Kommune markedsfører sig som ”Danmarks største arbejdsplads”. Mange af arbejdspladserne har brug for højtuddannet arbejdskraft, og nu bliver det lidt nemmere at komme i kontakt med de kloge hoveder.

Fra årsskiftet har Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd indviet et nyt studiecenter i Innovest i Skjern. Her er der foreløbig plads til 10-12 studerende på videregående uddannelser, som får mulighed for at sidde i Vestjylland og følge fjernundervisning uden at skulle tage turen til de større studiebyer.

- Udgangspunktet for os er at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne. Og så vil vi jo også gerne være innovative her i Innovest, siger erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen.

Ud over at gøre det muligt at følge fjernundervisning vil studiecentret også tilbyde et socialt fællesskab og studiemiljø for dem, der er i praktik, læser til eksamen eller løser projektopgaver.

Annonce

Uformel matchmaking

Et studiemiljø midt i et hus fyldt med erhvervsfolk kan blive guld værd for begge parter, vurderer erhvervskonsulent Susanne Trip Nielsen.

- Vi har længe arbejdet med matchmaking mellem lokale virksomheder og studerende på videregående uddannelser. Det vil være både i den studerende og virksomhedernes interesse, at de kommer tættere på hinanden. Det er jo også noget lettere efter studiet at aflevere en jobansøgning, hvis man allerede har lært nogen at kende fra virksomheden via møder eller en uformel frokost i vores kantine i Innovest, fortæller Susanne Trip Nielsen.


Hvis man nu stammer her fra området, så kunne det måske være rart at sidde her i et par uger – tæt på familien - for at læse til eksamen eller løse en projektopgave.

Susanne Trip Nielsen, erhvervskonsulent, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd


Selv om tilbuddet primært er beregnet til studerende med bopæl i Ringkøbing-Skjern Kommune, så er man ikke fortabt, hvis man har adresse på et kollegieværelse i Aarhus.

- Nogle af de videregående uddannelser er meget lektietunge og har relativt få forelæsninger, for eksempel jura. Det kan godt være ensomt, og hvis man nu stammer her fra området, så kunne det måske være rart at sidde her i et par uger – tæt på familien i Vestjylland - for at læse til eksamen eller løse en projektopgave, forklarer Susanne Trip Nielsen.

Annonce

Også for deltidsstudier

Studiecentret er også åbent for de mange voksne, som læser videre enten på fuld tid eller deltid - for eksempel HD-studiet, der på grund af lektiebyrden og de lange køreture til undervisning har det lidet flatterende kælenavn ”skilsmissestudiet”.

- Der er mange uddannelser, der kan følges som fjernundervisning, og det kan forhåbentlig gøre det lettere at tage en uddannelse i Vestjylland, hvis man kan sidde her i vores studiecenter, fortæller Susanne Trip Nielsen.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er først lige begyndt at markedsføre det nye tilbud, men har allerede fået henvendelse fra de første fem-seks studerende, som har vist interesse.

- Det største rykind kommer nok først ved studiestarten efter sommerferien, men vi vil give det tid til at vokse stille og roligt, så vi har foreløbig valgt, at projektet skal køre til og med 2022, siger erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen.

Det er gratis for de studerende at låne et skrivebord med adgang til bredbånd, printer og streaming- og videomøde-faciliteter. De vil samtidig blive inviteret til en række af de mange møder og arrangementer, som erhvervsrådet afvikler.

Studiecenter i Skjern

  • Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har åbnet et nyt studiecenter i Innovest i Skjern, foreløbig med 10-12 pladser. Det langsigtede mål er at skaffe veluddannet arbejdskraft til lokale virksomheder.
  • Målgruppen er studerende, som følger en videregående uddannelse, enten på fuld tid eller deltid, for eksempel HD.
  • Det er gratis for den studerende at få adgang til en studiearbejdsplads med bredbånd og faciliteter til streaming og videomøder. For et mindre beløb kan tilkøbes adgang til Innovests kaffe- og frokostordning.
  • Tilbuddet er primært etableret for studerende, der enten bor eller arbejder (for eksempel praktik- eller projektforløb) i Ringkøbing-Skjern Kommune. En studerende, som har været nødt til at rejse væk og gerne vil tage et semester som fjernstudie eller blot vil læse til eksamen tæt på mors gode mad og vaskemaskine hjemme i Vestjylland, vil dog også være velkommen.
  • Mere information hos erhvervsrådet: www.rserhverv.dk


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce