Annoncørbetalt indhold

Tænk bæredygtighed ind i jeres virksomhed

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis I gerne vil tænke mere bæredygtigt i jeres virksomhed, så læs med her og få nogle gode råd til, hvordan I ved at ændre et par vaner og ved at investere i nogle få hjælpemidler, kan komme godt i gang med grønnere arbejdsdage – og som en sidegevinst kan spare penge.

Få jeres medarbejdere med på ideen

Annonce

For at komme godt i gang med mere bæredygtige og miljøvenlige arbejdsdage skal I have jeres medarbejdere med på ideen. Et godt råd kan være, at I så tidligt i projektet som muligt sørger for at involvere jeres medarbejdere, så de føler sig inddraget og føler et medansvar for, at projektet kommer godt fra land. Lidt konkurrence kan aldrig skade, så I kan overveje at udlove en præmie, når besparelserne begynder at vise sig – det kan være en bowlingtur for alle eller en glad aften i byen.

Spar på vandforbruget

Der går vand til opvaskemaskinen, toilettet og vandhanen, så tænk over hvordan I kan spare på vandet. I kan for eksempel investere i vandbesparende apparater. Det vil en udgift til at starte med, men på lang sigt vil udgiften kunne tjene sig selv ind igen. En højtspecialiseret virksomhed som Brunata har nogle gode og effektive løsninger, der kan støtte op om jeres vandbesparende projekt. Læs mere på deres website og bliv inspireret.

Andre løsninger til at spare på vandet kan være:

 • At I installerer toiletter med to skyl.
 • At I sætter perlatorer på jeres vandhaner. En perlator blander luft i vandet og giver en fyldig vandstråle, men med et mindre forbrug af vand.
 • At I skifter jeres gamle opvaskemaskine ud med en miljøvenlig, hvor både vand- og elforbruget er mindre.
 • At I fylder opvaskemaskinen helt op, inden I starter den.

Spar på elforbruget

På moderne arbejdspladser er der et højt forbrug af el, og vi har vænnet os til at være afhængige af mange forskellige elektriske apparater. Jeres elforbrug kan dog sagtens mindskes, uden at I skal gå på kompromis med hverken jeres komfort eller arbejdsmetoder:

 • Lad ikke lyset være unødigt tændt. Installér bevægelsessensorer i rum, som ikke benyttes så ofte, og sæt timer på alle jeres lamper, så lyset automatisk slukkes ved arbejdsdagens ophør.
 • Sørg for at tilkoble alle jeres elektriske apparater til spareskinner, således at I ved et enkelt tryk kan slukke for alle de tilkoblede apparater på én gang. Der bruges nemlig en del strøm, selv når et apparat står på standby.
 • Indstil jeres computere til at gå i dvaletilstand frem for på pauseskærm ved inaktivitet.

Spar på papiret

Der bliver nok printet flere stykker papir ud på jeres printer, end I lige går og tror. Ved at indføre nogle få nye vaner omkring udprintning vil I hurtigt opdage, at jeres forbrug af papir falder:

 • Væn jer til altid at udskrive på begge sider af papiret. I kan for eksempel indstille jeres printer til, at den automatisk dobbeltudskriver.
 • Stil printeren et stykke væk fra arbejdsstationerne, så jeres medarbejdere inden et tryk på print-knappen lige overvejer, om det er værd at gå efter printeren, eller om det ikke er hurtigere og nemmere at læse direkte på computerskærmen.
 • Få sat en tæller på printeren, så hver enkelt medarbejder kan se præcis, hvor mange udprintninger de foretager. Det vil være motiverende for at få antallet mindsket.
 • Brug genbrugspapir.

Andre gode råd

 • Når I køber mad til virksomheden, så gå efter økologiske fødevarer.
 • Motivér jeres medarbejdere til at gå eller cykle på arbejde i det omfang, at det kan lade sig gøre for den enkelte medarbejder.
 • Erstat jeres gamle elektriske apparater med miljøvenlige apparater.
 • Benyt i videst muligt omfang virtuelle møder i stedet for at køre ud til møder.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.