Annonce
Erhverv

Sygeplejersker i fortsat protest: Stopper arbejdet i en time

Tirsdag har flere sygeplejersker på Herlev Hospital nedlagt arbejdet for en time. Her ses et billede fra mandagens protest samme sted. (Arkivfoto). Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Arbejdsretten har pålagt sygeplejerskerne at genoptage arbejdet. Tirsdag nedlægges arbejdet dog i Herlev.

De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser blandt landets sygeplejersker fortsætter tirsdag. Her har en gruppe sygeplejersker på Herlev Hospital fra morgenstunden nedlagt arbejdet i en time.

Et politisk indgreb afsluttede i slutningen af august en strejke blandt landets sygeplejersker. Men siden har grupper nedlagt arbejdet i kortere tid. Blandt andet på Rigshospitalet og altså Herlev Hospital.

Det er dog overenskomststridigt. Strejker er kun lovlige, når de er varslet af fagforeningerne i forbindelse med forhandling af nye overenskomster. Alligevel er protesterne fortsat i det små.

Annonce

- Vi gør det for at sikre patienterne den pleje og omsorg, de har behov for, at der er hænder nok samt fair arbejdsvilkår og løn, siger Rasmus Christian Post. Han er en af de sygeplejersker, der tirsdag har nedlagt arbejdet.

Arbejdsretten har pålagt sygeplejerskerne at genoptage arbejdet og holde det stabiliseret. Men Rasmus Christian Post fortæller, at protesten også vil finde sted onsdag på Herlev Hospital.

- Vi håber, vi får vækket regeringen og får den til at indse, at den ikke løser noget ved et indgreb og en lønkomité. Det har de prøvet før.

Han henviser til, at der med indgrebet, der stoppede konflikten, blev nedsat en komité. Den skal se på lønforholdene for offentligt ansatte.

- Vi har et sundhedsvæsen, som bløder. Det er ikke nok at kigge på løn, vi skal også se på at få flere hænder og bedre arbejdsvilkår, siger Rasmus Christian Post.

Hos landets regioner, hvor de fleste sygeplejersker er ansat, havde man håbet, at rettens påbud ville sætte en stopper for arbejdsnedlæggelserne.

- Vi vil behandle dagens arbejdsnedlæggelser på samme måde, som vi har behandlet de tidligere overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

- Vi ser en tæt sammenhæng mellem disse. På den baggrund tager vi derfor nu kontakt til Fagbevægelsens Hovedorganisation, oplyser Danske Regioner.

Når sygeplejersker nedlægger arbejdet i strid med deres overenskomst, kan de pålægges en bod på 56 kroner i timen. Arbejdsretten kan hæve boden til 86 kroner i timen, hvis arbejdsnedlæggelserne ikke ophører.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce