Annonce
Fyn

Sydfynsk tobakskoncern har fået blus på piben igen: Runder en milliard kroner i egenkapital

Frederik Harald Halberg satte sig i koncernchefstolen i Halberg A/S 1. maj og kan glæde sig over, at koncernen efter et fint resultat har rundet en milliard kroner i egenkapital. Foto: Katrine Becher Damkjær
Efter et 2019/2020-regnskabsår til den lidt sløje side er tobakskoncernen Halberg A/S i Svendborg tilbage på sporet. Et friskt årsregnskab viser et plus på 66,1 millioner kroner før skat, og dermed har egenkapitalen rundet en milliard kroner.

Svendborg: Tredobbelt op, en milepæl rundet og et for tidligt dødsfald.

Det er nogle af overskrifterne for 2020/2021-regnskabsåret i Halberg A/S, som har tobakken som største del af forretningen og har hjemme i Svendborg.

På bundlinjen står et plus på 66,1 millioner kroner før skat, hvilket er meget tæt på en tredobling af det 22,3 millioner kroner store overskud, det blev til året før.

Annonce

Tobakken og hotellerne

Et dyk i nøgletallene viser dog, at ikke alt er gået lige godt i seneste regnskabsår.

Halberg Hotels A/S, som driver hoteller i Svendborg og Fredericia, tynger således regnskabet med et minus på fire millioner kroner før skat efter et år, som for en stor dels vedkommende var præget af coronanedlukning.

Til gengæld har tobaksdelen af butikken gjort det fint. Mac Baren Tobacco A/S har således bidraget med et overskud på 38,5 millioner kroner, hvilket i runde tal er dobbelt så godt som året før og ifølge en pressemeddelelse især skyldes fremgang på det amerikanske marked. En fremgang, som vurderes at fortsætte, ikke mindst fordi Halberg umiddelbart efter regnskabsårets slutning har opkøbt onlinevirksomheden Tobaccopipes.com, kan man læse i pressemeddelelsen.

Halberg A/S har mange ben at stå på, men kerneforretningen er stadig tobakken. Foto: Katrine Becher Damkjær

Fremhæves bør det også, at værdipapirerne artede sig i den forstand, at investeringsselskabet Halberg Kapital A/S bød ind med et overskud på 13,4 millioner kroner mod et minus på 3,9 millioner kroner året får, og alt i alt betyder resultaterne i de forskellige underliggende selskaber, at Halberg A/S har rundet en milepæl. I den forstand, at egenkapitalen nu lyder på 1,01 milliard kroner.

Annonce

Overskyggende hændelse

Og så lægges der i pressemeddelelsen vægt på, at koncernen har lidt et tab.

"Den helt overskyggende hændelse i regnskabsåret 20/21 var Henrik Halbergs pludselige og alt for tidlige død den 3. januar. Henrik var en meget afholdt ejer og en vigtig kulturbærer i den gamle familievirksomhed", hedder det om tobaksfabrikanten og hovedaktionæren.

Endelig bød regnskabsåret på nok en større begivenhed, idet koncerndirektør Per Buch gik på pension. Og overlod direktørstolen til Frederik Harald Halberg, hvis tipoldefar, Harald Halberg, grundlagde Halberg-koncernen i 1887.

Frederik Harald Halberg tiltrådte 1. maj.
Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce