Annonce
Erhverv

Sundhedsministeriet havde ellers sagt ja: Bavarian Nordics vaccine-samarbejde forbigået

Bavarian Nordic i Kvistgård havde indgået en aftale med Adaptvac. Fejl i Lægemiddelstyrelsen har stoppet samarbejdet. Foto: Torben Sørensen
Sundhedsminister Magnus Heunicke indkaldt i samråd om sagen af Enhedslistens coronaordfører Peder Hvelplund.

VACCINE: Den danske vaccine AdaptVac blev forbigået, selv om sundhedsministeriet var interesseret i at støtte vaccineudviklingen og indkøbe vaccinen.

AdaptVac havde indgået en aftale med lægemiddelproducenten Bavarian Nordic i Kvistgård, der på daværende tidspunkt var i forhandlinger med EU-Kommisionen. På grund af disse forhandlinger kunne sundhedsministeriet angiveligt ikke støtte AdaptVac økonomisk.

Det skriver dagbladet Information.

At lægemiddelstyrelsen meddelte sundhedsstyrelsen, at den ikke kunne støtte AdaptVac var  en misforståelse og en fejlfortolkning, konstaterer Information.


Sundhedsministeriet var ellers interesseret i både at støtte udviklingen af vaccinen og at indkøbe den.

Dagbladet Information


Ifølge Information har både sundhedsministeriet og EU-Kommisionen bekræftet dette forhold overfor avisen.

- Sundhedsministeriet var ellers interesseret i både at støtte udviklingen af vaccinen og at indkøbe den. Inden AdaptVac i slutningen af juli indgik et samarbejde med Bavarian Nordic, var sundhedsministeriet på anbefaling af lægemiddelstyrelsen klar til at indgå en aftale med AdaptVac, som indebar en støtte på 75 millioner kroner, skriver Information.

Ministersamråd

Enhedslistens coronaordfører Peder Hvelplund kalder ifølge avisen forløbet for "helt horribelt".

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at myndighederne ikke sikrer sig, at de svar, man giver, er korrekte, når de har så stor betydning for Danmarks forsyningssikkerhed og rolle i den globale produktion af vacciner, siger Peder Hvelplund til Information. Han har indkaldt sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce