Annonce
Fyn

Succes bygger på erfaring og åbenhed

Haller Entreprise ApS i Årslev har oplevet konstant vækst siden opstarten i 2016, direktør og ejer Søren Haller Clausen udelukker ikke yderligere vækst. - Men opgaven lige nu er at konsolidere virksomheden. Vi synes, vi har fundet en plads i markedet, og derfor handler det for os om at skabe robusthed og stabilitet, inden vi overvejer yderligere vækst og eventuelt nye forretningsområder, siger han. Pressefoto
Grundlæggerens erfaring og gode netværk kombineret med en virksomhedskultur, der bygger på åbenhed og ordentlighed, har gjort Haller Entreprise ApS i Årslev til en succesfuld virksomhed i løbet af få år.

ÅRSLEV: - Alle laver fejl, og det har vi også gjort. Det vigtige er at lære af dem og fortælle åbent om det, så vi kan undgå, at det sker igen.

Sådan siger direktør og ejer Søren Haller Clausen om én af årsagerne til, at det går så godt for virksomheden Haller Entreprise ApS, som det gør.

- Det er ikke nok, at man selv får den viden og tager den til sig. Man skal også have det ud til sine medarbejdere, så det er i høj grad et spørgsmål om åbenhed.

Der er indtil videre aflagt to regnskaber, og de viser et resultat før skat på 792.000 kroner i det første regnskab (juli 2016 til december 2017) og på 2,7 millioner kroner i regnskabet for 2018. Egenkapitalen er senest opgjort til 2,4 millioner kroner.

Samtidig er medarbejderstaben vokset til 32 fuldtidsansatte i løbet af de tre år, virksomheden har eksisteret. Herudover kommer vikarer, der hyres ind løbende til projekter. Haller Entreprise ApS er blevet kåret til Årets Virksomhed i Faaborg-Midtfyn Kommune, og nu er den nomineret til Entrepreneur of the Year i startup-kategorien.

Søren Haller Clausen har grundlagt virksomheden sammen med sin kone Anja Haastrup, og det har vist sig at være en god kombination.

Annonce

Man skal ikke være for rigid og kun se på, hvad der er mit bord, og hvad der er dit bord. Det kan godt være, man skal sige, at okay, det her kunne du godt selv have været opmærksom på, men nu rækker jeg dig en hånd, så vi får det til at fungere, for det kommer os begge til gode. Det handler om fleksibilitet og åbenhed.

Anja Haastrup, Haller Entreprise ApS

Finder kreative løsninger

For Anja Haastrup har en uddannelse, der gør, at hun kan tage vare på ikke bare de administrative opgaver, men også at få sat ord på virksomhedens værdier og få analyseret virksomheden og markedet, fortæller Søren Haller Clausen.

Anja Haastrup synes, det er svært at pege på en enkeltstående årsag til, at Haller Entreprise oplever så meget fremgang, men en del af forklaringen kan være ægteparrets makkerskab i virksomheden.

- Søren og jeg sparrer utrolig meget. Vi analyserer og reflekterer, og vi tager ikke noget for givet. Plejer kan være meget godt, men vi sætter spørgsmålstegn ved tingene og ser, om vi kan optimere og gøre noget andet og finde kreative løsninger, siger hun og peger på Søren Haller Clausens erfaring som en anden forklaring på succesen.

- Den viden og sparring, som Søren og de andre i virksomheden kan tilbyde i kraft af den uddannelse og erfaring, de har, vil jeg sige, har stor betydning.

- Der er en del udmærkede montører, som har startet egen virksomhed efter at have monteret i nogle år, men de har ikke den samme teoretiske ballast med, som vi har, uddyber Søren Haller Clausen.

Skal være fleksibel

Overordnet set handler det også om, hvordan virksomheden agerer ude på byggepladserne, fortæller Søren Haller Clausen. Igen er nøgleordet åbenhed, men også ordentlighed og fleksibilitet.

- Mange af vores kunder sidder ikke ude på byggepladsen og er med til byggemøder. Der er vi i en vis grad deres repræsentant, og vi kan sørge for, at tingene fungerer, og vi prøver at se nogle af de problemstillinger, der kan opstå længere henne i processen og prøver at finde de løsninger, der er de mest optimale for alle parter, siger Søren Haller Clausen og bliver suppleret af Anja Haastrup.

- Man skal ikke være for rigid og kun se på, hvad der er mit bord, og hvad der er dit bord. Det kan godt være, man skal sige, at okay, det her kunne du godt selv have været opmærksom på, men nu rækker jeg dig en hånd, så vi får det til at fungere, for det kommer os begge til gode. Det handler om fleksibilitet og åbenhed, siger hun.

Samtidig er det vigtigt at have glade medarbejdere til at være virksomhedens ansigt udadtil, mener Anja Haastrup.

- Fordi meget af det eksterne kommer af det interne. Vi tænker meget på vores medarbejdere, og vi vil dem det godt. Og det er gensidigt. De vil nærmest gå gennem ild og vand for os. Der er en gensidighed, som vi har stor glæde af, for glade medarbejdere kan mærkes i relationen til dem, vi arbejder sammen med og i udførslen af den praktiske del, så det går hele vejen rundt, fortæller hun.

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Haller Entreprise ApS fra Årslev er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i startup-kategorien.

Kriterierne for at være med her er:

 • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

 • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

 • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

 • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

 • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

 • Der vil ligeledes lagt vægt på:
  • Virksomhedens evne til at eksekvere
  • Deres CSR-strategi
  • Ledelseskompetence

Søren Haller Clausen har mange års erfaring fra byggebranchen med betonarbejde og opførelse af råhuse og for tre år siden gik en gammel drøm i opfyldelse, da han startede Haller Entreprise ApS. Det gjorde han sammen med sin kone Anja Haastrup, og det har vist sig at være en rigtig god idé. I hvert fald mener de begge to, at virksomhedens succes blandt andet kan tilskrives, at de er gode til at sparre, analysere og reflektere i forhold til virksomhedens drift og udvikling. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce