Annonce
Sydjylland

Styrket samarbejde og ny motorvej skal give øget vækst

Erhvervsdirektør Gert Helenius frygter ikke, at debatten om støjproblemerne med de nye F35-fly i Skrydstrup vil skade det lokale erhvervsliv, men tror tværtimod, at der er store udviklingsmuligheder og mange arbejdspladser i de nye fly. Foto: Carsten B. Grubach
Ny lov om erhvervsfremme er en fordel for Haderslev Kommune.
Annonce

HADERSLEV: På skrivebordet ligger et kort og kontant budskab i postkortformat.

En reklame for fremtidens transport- og logistikcentrum. Det ligger ifølge Haderslev Erhvervsråd i Hammelev, når den nye midtjyske motorvej bliver en realitet.

I så fald vil Haderslev Kommune ikke blot via E45 være et vigtigt forbindelsesled mellem Tyskland og Sverige, men også til Norge, og det vil tiltrække virksomheder ved afkørsel Haderslev Nord, hvor tøjgiganten Bestseller har slået sig ned.

Så manden bag skrivebordet, erhvervsdirektør Gert Helenius, har som sit helt stor ønske for 2020, at politikerne beslutte sig for at anlægge motorvej langs Hærvejen.

- Jeg ved godt, at der så vil gå nogle år, inden den så bliver til noget, men vi har allerede nu forespørgsler på den erhvervsjord, vi har til salg derude. Og kommer motorvejen, kan vi skabe en erhvervsklynge derude, lige som vi har gjort det i Hammelev.

Den nye lov om erhvervsfremme har givet en bedre service. Nu går vi ikke længere og laver det, andre også lavede. Nu får virksomhederne bedre mulighed for at få vejledning og hjælp til at skabe vækst, efter vi har fået det regionale erhvervshus i Vojens.

Gert Helenius, erhvervsdirektør

Annonce

Aktivt erhvervshus

Gert Helenius ser generelt optimistisk på udviklingen i det lokale erhvervsliv i det nye år, og det skyldes i høj grad et styrket samarbejde på både på de indre og de ydre linjer:

- Den nye lov om erhvervsfremme har givet en bedre service. Nu går vi ikke længere og laver det, andre også lavede. Nu får virksomhederne bedre mulighed for at få vejledning og hjælp til at skabe vækst, efter vi har fået det regionale erhvervshus i Vojens.

- Vi havde svært ved at se os ind i erhvervshuset i Odense. Det lå forkert, og vi brugte det ikke. Allerede nu kan vi se, at der er flere virksomheder, der er aktive i forhold til Erhvervshus Sydjylland. Det er samlet set superpositivt, og så er jo fedt for os, at det ligger i Vojens, forklarer Gert Helenius og fortsætter:

- Lokalt har vi fået nye opgaver. Vi har fået turismeservice ind under os, og vi har indgået en aftale med Haderslevs butikker og med handelslivet i Gram. Og vi håber også at få Vojens med.

- Samlet set er vi trods en mindre besparelse blevet flere mennesker i huset, og vi tager derfor blandt andet på sambesøg med erhvervshuset hos virksomhederne. Vi har fået et meget bedre setup med det styrkede samarbejde og har med handlen og turismen fået meget bedre muligheder for at forbedre erhvervsudviklingen, vurderer erhvervsdirektøren.

Annonce

Job i nye fly

Erhvervsdirektøren ser i 2020 frem til færdiggørelsen af nye byggerier hos større virksomheder som Bryggeriet Fuglsang og tøjproducenten F. Engel og frygter ikke, at debatten om støjproblemerne med de nye F35-fly i Skrydstrup vil skade det lokale erhvervsliv.

- Jeg vil ikke blande mig i polemikken om støj og erstatningssager, men blot påpege, at der er store udviklingsmuligheder og mange arbejdspladser i de nye fly. Det viser erfaringer fra Holland. Og vi mærker da også en stigende interesse fra virksomheder, som ønsker at slå sig ned i området. Den tidligere Brødrene Gram-grund er i dag således fuldt udlejet. Her har vi fået åbnet togskinner, og det giver nye muligheder, siger Gert Helenius.

- Vi har i kommunen mange virksomheder med mellem 50 og 200 medarbejdere, og for dem vil dagsordenen være digitalisering og bæredygtighed. Man skal tænke ind, hvordan man når frem til slutkunden i sin digitalisering, for ellers mister man sin konkurrenceevne. Det nytter ikke noget, at man kun digitaliserer internt, påpeger Gert Helenius, der med sit styrkede erhvervsråd gerne hjælper virksomhederne på vej på det to fokusområder.

Annonce
Annonce
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce
Østjylland

ExamVision vokser videre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sydbank: Optimismen vokser efterhånden igen

Vestjylland

Arka IT har gavn af sparring

Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce