Annonce
KRISEBEREDSKAB

Styrelse for Forsyningssikkerhed: - For tidligt at sige, hvordan dansk produktion skal indgå i det fremtidige beredskab

Direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns er her fotograferet i Eigtveds Pakhus i København under et af coronakrisens mange pressemøder. I dag ønsker direktøren ikke at stille op til interview om, hvordan den styrelse, som hun står i spidsen for, har tænkt sig at udnytte erfaringer fra covid-19 og samarbejdet med private virksomheder om at løse fremtidige forsyningskriser. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbeth Zilmer-Johns, vil ikke stille op til interview for at svare på kritik fra det virksomheder, som hjalp Danmark med at blive selvforsynende, da coronakrisen ramte. Styrelsen vil kun svare skriftligt.

Reaktion: Erhverv+ ville gerne have interviewet Lisbeth Zilmer-Johns, direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Lisbeth Zilmer-Johns har imidlertid ikke ønsket at stille op til interview. I stedet har kommunikationsafdelingen i Styrelsen for Forsyningssikkerhed sendt følgende skriftlige kommentarer til kritikken:

Det er afgørende, at vi arbejder videre med læringerne fra covid-19, så Danmark er bedre rustet i tilfælde af fremtidige forsyningskriser, og vi kan undgå at stå i samme situation som under pandemien, hvor vi manglede værnemidler.

Annonce

Vi arbejder selvsagt på, hvordan erfaringerne herfra kan indgå i det videre strategiske arbejde med forsyningssikkerhed. For at høste erfaringer fra medarbejdere, der var involveret i den tidlige fase af covid-19 håndteringen, har vi taget en snak med dem, herunder Lars Allerup, med henblik på at anvende deres erfaringer med krisehåndtering i styrelsens fremadrettede opgaver. Der vil ikke blive offentliggjort en særskilt rapport om dette fra styrelsens side.

Aktuelt kigger Styrelsen for Forsyningssikkerhed blandt andet ind i forskellige modeller for, hvordan vi kan understøtte forsyningssikkerhed af kritiske ressourcer i kriser. Det kan for eksempel være gennem støtteordninger eller beredskabsaftaler med private virksomheder.

Derfor har vi etableret et erhvervsforum med Dansk Erhverv og Dansk Industri, som skal medvirke til at fastholde og styrke samarbejdet med private aktører, som er, eller på sigt kan blive inddraget i dette arbejde.

Som led i det arbejde, har Styrelsen for Forsyningssikkerheds opstartet to pilotprojekter omhandlende forsyningsberedskaber af henholdsvis sprit og mundbind. I begge tilfælde er aktører, der har interesse i at bidrage til projekterne, via Dansk Erhverv og Dansk Industri blevet inviteret til at indgå i en markedsafdækning.

Det er endnu for tidligt at sige, hvordan lokal produktion af kritiske ressourcer skal indgå i det fremtidige beredskab, men det er noget af det, vi i samarbejde med andre myndigheder vil kigge ind i.

Arbejdet med forsyningssikkerhed er komplekst, da det involverer mange aktører på tværs af faggrænser og mellem det private og offentlige. Vi arbejder løbende på, hvordan vi i samspil med de forskellige aktører kan styrke rammerne for forsyningssikkerhed i Danmark.

Ikke svar på alle spørgsmål

Erhverv+ har blandt andet bedt om svar på, hvorvidt Styrelsen for Forsyningssikkerhed efter mere end halvandet års arbejde mener at fulgt godt nok op på erfaringerne fra covid-19 omkring leveringsudfordringer og forsyningssikkerhed.

Ligeledes ville vi gerne have haft svar på, hvorfor styrelsen ikke har besvaret henvendelserne fra virksomheder, der under covid-19 hjalp samfundet ud af en forsyningskrise.

Ingen af delene har Styrelsen for Forsyningssikkerhed ønsket at forholde sig til.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce