Annonce
Østjylland

Nynne er på vej ud på arbejdsmarkedet: - Først og fremmest vil jeg være glad i mit arbejde

- En arbejdsgiver skal være tillidsfuld. Vi har behov for, at der er nogen, der tror på, at vi kan noget, siger Nynne Krogh Kisbye. Foto: Jørgen Høg
Ansvar, tillid, personlig udvikling og det sociale liv er ifølge 25-årige Nanna Krogh Kiesbye afgørende for, hvordan hun finder sig til rette på en arbejdsplads.
Annonce

AARHUS: Nynne Krogh Kiesbye er 25 år og i gang med en kandidatuddannelse i medievidenskab ved Aarhus Universitet. Hun  vægter det sociale liv højt.

Hvad skal du lave, når du har færdiggjort din uddannelse?

- Jeg skal have mig et job, hvor jeg kan beskæftige mig med kommunikation og marketing.

Hvilke forventninger har du til arbejdsmarkedet?

- Først og fremmest handler det om, at jeg vil være glad i mit arbejde. Min generations identitetsbegreb er noget mere flydende, end det tidligere har været. Der findes ikke en arbejds-Nynne, som jeg kan forlade, når jeg går fra arbejdet klokken fire om eftermiddagen, og så blive til privatlivs-Nynne. Det er et meget mere flydende begreb, og det betyder, at jeg vægter højere, at jeg er glad på mit arbejde.


Min generation kommer fra, at vi er blevet testet hele vejen gennem vores skolesystem. Vi har konstant skullet finde ud af at præstere. Det betyder, at når man så kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil man faktisk gerne et sted hen, hvor man kan præstere.

Nanna Krogh Kiesbye, kandidatstuderende i medievidenskab


- Det betyder blandt andet, at jeg rigtig gerne vil have et arbejde, hvor der er plads til, at jeg kan udvikle mig, og der er plads til, at jeg må påtage mig noget ansvar og bidrage med noget. Min generation kommer fra, at vi er blevet testet hele vejen gennem vores skolesystem. Vi har konstant skullet finde ud af at præstere. Det betyder, at når man så kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil man faktisk gerne et sted hen, hvor man kan præstere.

Hvad er vigtigt for, at en virksomhed er attraktiv for dig?

- Det er helt klart noget med et sociale liv, hvis man skal være glad i sit arbejde. Derfor er det vigtigt, at der er et socialt rum, hvor man også en gang imellem kan være uformel og har det godt med sine kolleger.

- Der skal også være ansvar og udviklingspotentiale. Det kan være okay at gå ind og udfordre status quo en gang imellem. At man kan være med til at bygge nogle ting op og skabe noget.

Hvordan skal man lede folk fra din generation?

- Man skal være tillidsfuld. Vi har behov for, at der er nogen, der tror på, at vi kan noget. Man skal være fleksibel, for vi har kendt til medier alle dage. Hvis jeg skal gå en time før, fordi jeg skal til tandlæge, så kan jeg godt nå at lave min opgave senere på dagen, så længe jeg bare har en ordentlig internetforbindelse.

Hvad er det værste, du har mødt på arbejdsmarkedet indtil nu?

- Jeg har haft et studiejob, hvor der blevet slået enormt meget ned på petitesser, og alt skulle være på en helt bestemt måde efter et koncept. Det gav egentlig god mening, men jeg fungerede bare ikke så godt under det. Man kunne ikke påvirke konceptet, og så var det samtidig et system, hvor man følte sig overvåget. Det var ikke noget for mig, fordi jeg kan godt lide at være med til at skabe rammerne.

Hvad vil du råde en arbejdsgiver fra den ældre generation til?

- Først og fremmest vil jeg råde til at tage det, jeg kommer med, seriøst. Man skal huske, at sådan en som mig og min generation har rigtig meget at bidrage med. Vi kommer med helt ny viden og helt ny læring og måske også en anden tilgang til tingene.

- Personlig udvikling gennem arbejdet fylder også meget. Netop fordi identitet er et lidt mere flyvsk begreb for unge mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce