Annonce
Fyn

Stort tab under corona: Fynsk mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Claus Rosensparre og de øvrige ejere bag Munkebo Mikrobryg, der også har et destilleri på havnen i Odense, tror ikke på en bæredygtig økonomi og har derfor valgt at lukke virksomheden, mens der stadig er aktiver tilbage. Arkivfoto: Kristian Isaksen.
Efter milliontab i 2020 er planen om at veksle udvikling af bryggeri og destilleri på havnen i Odense til økonomisk overskud endt med en tur til skifteretten.

Odense: I 2017 var Munkebo Mikrobryg tæt på at måtte lukke, men blev reddet af en investor. I 2019 flyttede brygger Claus Rosensparre bryggeriet til Møllekajen på Odense havn, og for et år siden fik han licens til sit nye destilleri, hvor der skulle fremstilles gin, absint og ikke mindst whisky. Men de store planer er nu pakket væk.

I stedet har Claus Rosensparre og ejerne af Munkebo Mikrobryg Aps set sig nødsaget til at lukke virksomheden. Årsagen kan skrives med et ord: Coronapandemien.

"Efter 2 års nedlukning, hvor vi ikke kun mistede vores direkte indtægt, men hvor vores kunder også var lukket ned, for at beskytte samfundet mod corona, har været for hårdt for os, og vi har ikke kunnet rejse os derfra," fortæller Claus Rosensparre i et opslag på Facebook.

Annonce

Regnskabet for 2020, som blev offentliggjort i juni, viste et underskud på 1,4 millioner kroner. Hverken omsætning eller indtjening levede i 2020 op til forventningerne, og det negative resultat skyldtes ifølge ledelsen primært "et langt tilløb og stort ressourceforbrug på implementering og udvikling af nye produkter, markeder og strategi vedrørende afsætning af selskabets produkter (...)". Samt, selvfølgelig, coronapandemien.

I juni vurderede ledelsen dog, at arbejdet med at udvikle nye produkter og finde afsætning til dem ville give en positiv effekt i 2021-regnskabet.

Med udsigt til flere restriktioner har ejergruppen bag Munkebo Mikrobryg ApS derfor besluttet at stoppe virksomheden, mens der stadig er værdier tilbage (...)

Claus Rosensparre, brygger, destillatør og medejer af Munkebo Mikrobryg

"Der arbejdes på, at selskabet har det fornødne kapitalberedskab til at effektuere disse større forespørgsler, og det forventes at falde positivt ud," hed det i regnskabet om udsigten til øget efterspørgsel i et "normaliseret" samfund.

Søger nyt arbejde

Siden er smitten som bekendt steget, og der er atter indført restriktioner, og det er den fremtid, mikrobryggeriet ikke længere kan se sig selv i.

"Med udsigt til flere restriktioner har ejergruppen bag Munkebo Mikrobryg ApS derfor besluttet at stoppe virksomheden, mens der stadig er værdier tilbage, til at betale mest muligt til vores kreditorer, så vi får det afviklet på en ordentlig måde," fortæller Claus Rosensparre på Facebook.

"Vi har i dag gået den tunge vej til skifteretten, og en kurator har taget over. Vi håber, at værdierne kan bliver solgt videre til den rette, og siger tak til alle jer, som har støttet os og nydt Odense Havn lige så meget, som vi har," skriver han.

Allerede for en måned siden antydede Claus Rosensparre på Linkedin, at han ikke længere ville være aktiv i det kombinerede bryggeri og destilleri.

"Jeg leder efter nyt arbejde og vil sætte pris på jeres hjælp," skrev han efterfulgt af hashtagget OpenToWork.

Det var dengang ikke muligt for Fyens Stiftstidende at få kontakt til Claus Rosensparre for at høre om baggrunden for opslaget.Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce