Annonce
Fyn

Storgartner i navneskift - fynske Alfred Pedersen & Søn siger farvel til familienavnet

Mads Pedersens forældre startede gartneriet med to små drivhuse, hvor der blev dyrket snitblomster. Siden kom grøntsagerne til, og i 1982 begyndte gartneriet som de første i Europa at levere tomater, der var plukket direkte i bakken. Det blev en sællert, kan man roligt sige. I dag er gartneriet Skandinaviens største. Arkivfoto: Morten Rode
Det startede i 1948, og det fortsætter. Nu med nyt navn, der skal favne både nutid, fremtid og grøntsager.

Tomatavler Mads Pedersen er fjerde generation gartner i sin familie og anden generation i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, som blev stiftet i 1948 af hans forældre. Han bliver også den sidste generation, der kommer til at arbejde i en virksomhed med det navn.

Fremover skifter det kendte gartneri og og alle selskaberne i det navn til Nordic Greens.

- Vi har efterhånden startet flere gartnerier, og de hedder alle sammen noget forskelligt. Det giver nogle gange forvirringer. Vi har også produktion i Sverige, så vi skifter navn for at gøre det hele lidt mere strømlinet og fremadskuende. Ejerstruktur og alt andet er, som det plejer, så det er helt udramatisk, siger Mads Pedersen.

Annonce

Han mener, at det nye navn nærmest har givet sig selv - fordi Nordic Greens også signalerer bæredygtighed.

- For det første er vi et nordisk selskab, der producerer væksthusgrøntsager i både Danmark og Sverige. For det andet tænker vi altid grønt og arbejder målrettet på at tage størst muligt hensyn til klima og produktion i hele vores produktion. Endelig symboliserer Greens vores produktion af tomater, pebre og agurker og kan også rumme, hvis fremtiden byder på andre væksthusgrøntsager, siger den fynske storgartner, der ikke piller ved det velkendte varemærke "Katrine og Alfreds".

Vi har efterhånden startet flere selskaber, og de hedder alle sammen noget forskelligt. Det giver nogle gange forvirringer.

Mads Pedersen

Nordic Greens er den største skandinaviske producent af konventionelle og økologiske væksthusgrøntsager og har produktion - og hovedsæde i Bellinge - og i Trelleborg i Sverige. Virksomheden beskæftiger 350 medarbejdere.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce