Annonce
erhvervplus

Store firmajulegaver hitter i år

- Vi lever af, at virksomhederne vil vise omsorg og påskønne medarbejdere, så krisen har både været til stor skade og samtidig på mærkværdig vis også været det, der har reddet året, siger Nikolai Kiim, stifter af GaveFabrikken. Han er i øvrigt født og opvokset i Vejle, hvor hans familie stadig bor. Pressefoto
Mens flere firmaer har set sig nødsaget til at udskyde eller aflyse årets julefrokost, går tendensen den anden vej, når det kommer til firmajulegaver. Sådan lyder det fra GaveFabrikken, en af landets største julegaveleverandør, der oplever et boom i særligt de større firmajulegaver.
Annonce

GAVER: Normalt plejer bestillingerne på firmajulegaver at tikke ind i løbet af sommeren hos julegaveleverandøren Gavefabrikken. Men det var langt fra tilfældet i år.

- I juli var hele 2020-omsætningen kun halvdelen af normalt. Og det endda i et år, hvor vi havde arbejdet hårdt på en vækst ved blandt andet at udvikle helt nye produkter sammen med nogle af de store designerbrands, som vi arbejder med, fortæller Nikolai Kiim, der oprindeligt er fra Vejle, men som i 2008 stiftede GaveFabrikken med adresse i Valby under finanskrisens efterdønninger.

Gennem stort set alle år har GaveFabrikken præsteret en tocifret vækstrate. I 2019 landede firmaet en omsætning på knap 200 millioner kroner. Men med en så uforudsigelig størrelse som corona, så GaveFabrikken intet andet valg end at hjemsende personalet og forberede sig på det værste.

I august begyndte ordrerne dog pludselig at rulle ind i et tempo som betød, at alle mand blev kaldt ind på arbejde.

Annonce

Ekstra i gavesækken

- Med denne fart når vi at indhente alt det tabte, inden vi skal til at fragte gaver ud, siger Nikolai Kiim, der i den senere tid har ansat flere folk for at følge med. En succes, som han har det ambivalent med.


Mange af vores trofaste kunder bruger julegaven til at udtrykke taknemlighed for den ekstra indsats, som medarbejderne har ydet under krisen. Derfor ryger der gerne lidt ekstra i gavesækken, når nu julefrokosterne ikke bliver til så meget.

Nikolai Kiim, stifter af GaveFabrikken


- Vi har normalt meget til fælles med de virksomheder, der lever af at lave julefrokoster og firmafester, så vi har virkelig stor sympati for dem. Samtidig er vi selvsagt ovenud lykkelige for, at vi pludselig har fået så meget vind i sejlene igen, siger Nikolai Kiim, der oveni den stigende efterspørgsel, oplever, at gavestørrelsen for næsten en fjerdedel af kundernes vedkommende er vokset.

- Mange af vores trofaste kunder bruger julegaven til at udtrykke taknemlighed for den ekstra indsats, som medarbejderne har ydet under krisen. Derfor ryger der gerne lidt ekstra i gavesækken, når nu julefrokosterne ikke bliver til så meget, siger han.

Til trods for det drøje forår regner han derfor med at passere sidste års omsætning.

lauag

Annonce