Annonce
Sydjylland

Stor offshore-koncern snupper kæmpe Tyra-kontrakt: Skal nu ansætte op imod 300 nye folk

I løbet af det kommende efterår ventes de forskellige moduler at ankomme til Tyra-feltet i Nordsøen. I forbindelse med idriftssættelsen af det gigantiske gas-felt har Semco Maritime sammen med franske Actemium vundet en omfattende opgave, som betyder, at Ssemco nu skal ud for at ansætte op imod 300 nye folk.
Semco Maritime har sammen med Actemium Oil & Gas Commissioning vundet en stor opgave i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet. Det medfører, at Esbjerg-koncernen står foran at skulle ansætte op imod 300 nye folk.

Esbjerg: Den Esbjerg-baserede offshore-koncern Semco Maritime er sammen med franske Actemium Oil & Gas Commissioning af olieselskabet Total E&P Denmark blevet tildelt idriftsættelseskontrakten i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet i den danske del af Nordsøen efter en international udbudsrunde.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over, at Total har valgt vores konsortium i et udbud af denne spændende idriftsættelseskontrakt, der er en del af den historiske genopbygning af Tyra-feltet, som vil forbedre den samlede energieffektivitet og ventes at reducere CO2-udledningen med 30 procent. Vi ser frem til at indlede samarbejdet, udtaler Senior Vice President, Semco Maritime Oil & Gas, Anders Benfeldt i meddelelsen.

Annonce

Allerede nu søger Semco Maritime folk til at løse den omfattende opgave i både 2021 og 2022 med installation af flere nye platforme, som er fremstillet i Indonesien, Singapore og Italien. Således skal Semco Maritime ansætte mellem 200-300 personer til opgaven, og der bliver behov for kompetencer over en bred kamp som eksempelvis smede og elektrikere, men der skal også i vid udstrækning ansættes folk med længere videregående uddannelser.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Semco Maritime og Actemium i forbindelse med opgaven vil beskæftige højtspecialiserede proces-, elektro-, instrumenterings-, kommunikations-, HVAC- og mekanikingeniører og -teknikere.

Samarbejde med en gigant

Konkret omfatter aftalen med Total arbejdsopgaver som projektledelse, HSE-ledelse, planlægning, ingeniørarbejde i forbindelse med idriftsættelsen, forberedelse af afskibning af platformene fra værfterne, udførelse af idriftsættelsen offshore, indkøb og indgåelse af aftaler med underleverandører samt service i forbindelse med idriftsættelsen.

- Genopbygningsprojektet vil gøre Tyra til et højteknologisk eksportcenter, som vil sikre Danmarks gasforsyning mange år fremover, og vi ser frem til at bidrage med vores fælles erfaring og viden, når Total skaber de topmoderne produktionsfaciliteter og sikrer effektiv produktion og forbedret sikkerhed, siger Business Unit Manager i Actemium Oil & Gas Commissioning, Christophe Monier.

Actemium Oil & Gas Commissioning er en del af en stor fransk ingeniørkoncern med flere end 20.000 ansatte lokaliseret i Paris-forstaden, Saint-Denise. Selskabet er ejet af Vinci Group med flere end 200.000 ansatte.

Anders Benfeldt, Senior Vice President i  Semco Maritime olei- og gasdivision er både stolt og meget ydmyg over, at Semco er blevet tildelt opgaven.

Idriftsættelsesarbejdet på Tyra vil sikre, at alle installationer er blevet gennemført sikkert og i overensstemmelse med det godkendte design. Arbejdet omfatter grundige test og kontrol af alle processer på platformene i overensstemmelse med det godkendte design og sikkerhedsspecifikationerne. Actemium og Semco Maritime vil beskæftige højtspecialiserede proces-, elektro-, instrumenterings-, kommunikations-, HVAC- og mekanikingeniører og -teknikere med opgaverne.

Parterne oplyser ikke den krone og øre-mæssige værdi af aftalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce