Annonce
Uddannelse

Stemmesluger springer ud som iværksætter: Elevaid vil hjælpe elever med ondt i livet

Elevaid er stiftet af Nikolaj Higham Schlüter (tv) og Anders Winnerskjold Konradsen. Sidstnævnte vil mange genkende som byrådsmedlem i Aarhus. Foto: Elevaid
Gode råd fra korps af psykologstuderende skal mindske frafald på gymnasier og erhvervsuddannelser via online-konsultationer. Sådan lyder konceptet bag den nye startup-virksomhed, Elevaid, der har det aarhusianske byrådsmedlem Anders Winnerskjold Konradsen (S) blandt stifterne.

AARHUS: Hver syvende gymnasieelev og næsten halvdelen af eleverne på erhvervsuddannelserne falder fra undervejs i uddannelsen.

Det har ofte store menneskelige konsekvenser, men frafaldet har også en økonomisk bagside: Skolen mister tilskud, når eleverne dropper ud. Derfor er det en god forretning, når skolerne ansætter mentorer og psykologer for at hjælpe elever med ondt i livet.

En anden mulighed er at hyre eksterne konsulenter, og det er netop, hvad Viby Gymnasium og HF har gjort, i første omgang som et testforløb, der skal skaffe erfaringer med en ny type rådgivning.

Fra 1. februar kan skolens elever blive henvist til ekstra støtte hos firmaet Elevaid. Det er en ny service stiftet af de to iværksættere Nikolaj Higham Schlüter og Anders Winnerskjold Konradsen.

- Vi vil være et supplement til studievejledningen, ikke en erstatning for den. Der er mange elever, som oplever en stresset og presset ungdom. Dårlig trivsel er en af årsagerne til, at gennemførelsesprocenten på erhvervsuddannelserne er grotesk lav, men mange af de problemer, som eleverne kæmper med, vil kunne løses med redskaber fra psykoterapi, siger Anders Winnerskjold Konradsen.

Elevaid er et nyt firma, som vil tilbyde gymnasier og erhvervsskoler rådgivning til elever, der er ramt af stress eller andre problemer. Rådgiverne er psykologstuderende, som vil vejlede de unge via et video-opkald. Foto: Elevaid

Unge skal hjælpe unge

Nogle vil måske genkende Anders som medlem af byrådet i Aarhus Kommune, og jo, den er god nok – det ér ham. Men nej, det er ikke ham selv, der skal vejlede gymnasieelever. Til gengæld er han og forretningspartneren Nikolaj gode matchmakere.

- Elevaid vil matche unge med kandidatstuderende på psykologistudiet og løse to udfordringer på én gang: De unge på gymnasier og erhvervsuddannelser har brug for vejledning og støtte, og de kandidatstuderende har brug for studiejob og for erfaring, forklarer han om grundtanken ved den nye virksomhed.

Elevaid mener, det vil give ekstra værdi, at vejlederne selv er studerende.

- Vi tror på, at det vil have en positiv effekt, at det er unge, der taler med unge, siger Anders Winnerskjold Konradsen.

Annonce

Rådgiver online

Selve samtalerne vil foregå på en måde, som unge også føler sig hjemme i, nemlig online.

- Samtalerne foregår over en live-videoforbindelse, så man har oplevelsen af at sidde over for hinanden. Det giver samtidig den fordel, at vi kan hyre kandidatstuderende i universitetsbyerne, og så kan vi vejlede elever i hele landet – og i øvrigt også uden for skoletid, hvis eleven foretrækker det, forklarer Anders Winnerskjold Konradsen.

De kandidatstuderende vejledere er på den allersidste del af uddannelsen til psykolog. De kommer til at arbejde under supervision af en uddannet og erfaren psykolog, så der er styr på kvaliteten og etikken, forsikrer Anders Winnerskjold Konradsen.

- Vi bliver ikke agenter for skolen, men vejledere for eleverne. Målet er naturligvis at reducere frafaldet, men for nogle vil det måske være bedst at finde en anden uddannelse, og så skal de ikke fastholdes for enhver pris, forklarer han.

Annonce

Gratis for elever

Det vil være gratis for elever at få video-samtaler med Elevaid. Skolen kommer til at betale omkring 4000 kroner for et klippekort til 10 samtaler, men regnskabet skulle gerne gå i plus, fordi færre elever dropper ud.

Hvis blot én elev dropper ud i starten af 1.G, vil et gymnasium gå glip af cirka 200.000 kroner i tilskud over de kommende tre år.

Læs mere om den nye studievejledning på www.elevaid.dk.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce