Annonce
Storkøbenhavn

Startup vil demokratisere godt design med bæredygtige saml-selv-møbler

I Takt Studio kan du se eksempler på det nye design fra møbelbrandet. Foto: Christian M. Olsen
Det nye, danske møbelbrand Takt er opstået i en baggård i Store Kongensgade. Der er fokus på bæredygtighed, salg direkte til forbrugerne og godt design til en pris, hvor alle kan være med.

KØBENHAVN: Man mærker straks kærligheden til dansk design, når man træder ind i det nyåbnede Takt Studio i Sølvgade. Et intimt møbel-showroom, hvor designerstole står side om side og kæmper om opmærksomheden. Man får med det samme en trang til at sætte sig ned.

Men det er ikke Finn Juhl, Poul Kjærholm, Hans J. Wegner eller andre af de store, danske designklassikere, der fylder rummet. Nej, alle møblerne er designede af nye, sprudlende møbeldesignere.

Alt sammen sat i scene af møbel startup’en Takt, der med fokus på bæredygtighed, salg direkte til forbrugerne og godt design til en pris, hvor alle kan være med, vil ’demokratisere det gode design’, som partner og marketingchef (CMO) i Takt, Jens Jermiin, udtrykker det:

Annonce

- Dansk møbeldesign er blevet for dyrt. Det har aldrig været meningen, at det gode design kun skulle være for de få. Vi har en ambition om at nå ud til så mange som muligt, siger han.

Events og talks

Det hele begyndte sidste forår i en baggård i Store Kongensgade, hvor Takt stadig har deres hovedkvarter. Men nu åbner møbelbrandet sig altså yderligere mod offentligheden med det nye showroom i Sølvgade.

- Selv om den grundlæggende tanke er, at møblerne skal købes online, har der været en interesse for at se og mærke dem. Vi har haft kunder, der er dukket op i baggården i Store Kongensgade, så derfor var det helt naturligt at finde et sted, hvor vi kan sætte møblerne i spil, siger Jens Jermiin.

- Med denne butik får vi et ansigt udadtil, og vi vil gerne gøre Takt Studio til et sted, hvor vi kan møde lokalbefolkningen i en hyggelig stemning, og hvor vi kan holde events, talks og andet, supplerer Sofie Neble, der er Brand & Activation Manager hos Takt.

I begyndelsen af november udstillede fem toneangivende kunsthåndværkere deres kunst i vinduerne hos Nørgaard på Strøget – et samarbejde med modeskaberen Mads Nørgaard.

Annonce

Saml-selv

Alle møblerne bliver udviklet og produceret ud fra et nøje overvejet koncept, der på 10 områder beskriver krav om blandt andet bæredygtighed, som alle designs skal leve op til.

Stolene leveres i flade kasser, og så skal du selv samle dem. Og det er ikke tilfældigt, at Takt læner sig op ad ordet taktil, der ifølge ordbogen har betydningen ’som kan opfattes eller mærkes ved berøring’.

- Du lærer dine møbler bedre at kende, når du selv samler dem. Du får en fornemmelse for materialet og dermed også en bedre fornemmelse for hele møblet, siger Jens Jermiin.

Jens Jermiin og Sofie Neble fra Takt Studio i Sølvgade. Foto: Christian M. Olsen

Og så har saml-selv-modellen også en anden lavpraktisk fordel.

- Hvis et ryglæn eller et ben på en stol skulle blive beskadiget, er det ikke nødvendigt at skifte hele stolen. Du kan udskifte enkelte dele, siger Sofie Neble.

Annonce

Kommet for at blive

Og så er vi igen fremme med bæredygtigheden, som spiller en altafgørende rolle for det unge møbel-brand.


Du lærer dine møbler bedre at kende, når du selv samler dem.

Jens Jermiin


Møblerne er alle certificeret med EU-blomsten, som Miljømærkning Danmark står bag. En certificering, der blandt andet sikrer hensyntagen til miljøet fra produktion til forbrug.

Det betyder, at materialerne har bæredygtige certifikater, ligesom indpakningen er genbrugspap.

Takt har allerede formået at få markante designere med på holdet, blandt andet naboen i Sølvgade, Cecilie Manz. Og flere er på vej med nyt design, der kommer til at indgå i kollektionen af bæredygtige designmøbler, der er til at betale.

- Bæredygtighed er kommet for at blive. Både for privatpersoner og virksomheder. Men bæredygtige løsninger bliver først rigtig interessante, når mange gør det, siger Jens Jermiin.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce