Annonce
Sydjylland

ST Plast har klaret krisen og installerer nyt robot-anlæg

Knud-Erik Skov-Thuesen foran robotten, der skal styre det det centrale paletteringsanlæg og gøre produktionen i ST Plast endnu mere effektiv. Foto: Carsten B. Grubach
30 års jubilæum fejres med teknisk landvinding til fem millioner kroner.

ESBJERG: Robotten er klar, og i denne uge sættes den til det centrale palletteringsanlæg, der skal øge effektiviteten i ST Plast A/S.

Fem millioner kroner er investeret i anlægget, Robot Nordic i Odense har leveret robotløsningen, og medarbejderne er sat på et opgraderingskursus, så de kan følge med i de nye procedurer.

Plastvirksomheden på Falkevej i Esbjerg leverer plastemballage i termoformer til hovedsageligt fødevareindustrien i Danmark, resten af Skandinavien og Tyskland og har derfor trods lukkede restauranter ikke lidt under corona-epidemien, hvor folk stadig har haft behov for at spise og drikke.

Annonce

ST Plast

  • På domicilet på Falkevej i Esbjerg har ST Plast A/S 13.000 kvadratmeter under tag til produktion, lager og administration.
  • Siden starten i 1991 er der installeret 10 fuldautomatiske termoformlinjer i produktionen og to IML sprøjtestøbemaskiner.
  • Fabrikken leverer op mod en halv milliard emballager årligt.
  • Produktionen er indrettet med fødevaresikkerhed, energieffektivitet og miljø- som arbejdsmiljøhensyn.
  • Egentlig spild eksisterer ikke i produktionen, og hvad der ikke ender i produkterne, forarbejdes og genanvendes, så ressourcerne i de ædle råvarer bliver bevaret.
  • For at sikre en høj udnyttelse af anlæggene, er produktionen i gang døgnet rundt fra mandag til fredag.
  • Al registrering på fabrikken styres ved hjælp af stregkoder, så man hele tiden er ajour med status, forbrug, beholdninger samt statistikker på produkterne.

- Vi plejer gerne at sige, at vores fornemste opgave er, at man ikke ser os, men at man ser produktet, for det er det, der skal være i centrum, siger Knud-Erik Skov-Thuesen, direktør og ejer, som grundlagde ST Plast i 1991, der i år altså kan fejre 30-års jubilæum.

Han kan glæde sig over, at der er gået både kage og flødeboller i de corona-ramte lande, ST Plast leverer til, for Dancake, Karen Volf, Spangsberg Flødeboller og en række svenske fødevarevirksomheder er blandt kunderne.

- Og så har vi masser af kunder inden for grøntområdet, så når man ser karse, gulerødder, krydderurter med mere i supermarkederne, er det tit i vores emballage. Men vores navn står der.

Øget omsætning

- Vi er i 2020 på indeks 104 og har øget omsætningen. Salget dykkede lidt under nedlukningen i marts, men kom hurtigt op igen. Vi har ikke på noget tidspunkt været nødt til at sende vores medarbejdere hjem, vi er vel en 40-45 stykker, og vi fortsætter nu med at investere i den automatisering vi begyndte med i 2015.

- Går du ud i produktionen, vil du se, at der kun er et par maskiner, der ikke er automatiseret. Vi lægger stor vægt på recycling, og 90 procent af den plast, vi har, bliver recyclet, siger Knud-Erik Skov-Thuesen, der får sine råvarer fra det meste af Europa.

Fabrikschef Jakob D. Lund foran det nye centrale palletteringsanlæg, der tages i brug i denne uge. Foto: Carsten B. Grubach

- Vi er så heldige, at vi kan producere på forhånd og opbevare vores varer i en silo, den er jo ikke letfordærvelig og kan sagtens bruges om en måned, og vi har da også nogle ordrer liggende og vente på grund af corona.

- Vi er meget konjunkturfølsomme, for plastpriserne retter sig lige som sukker, kakao og kaffe efter udbud og efterspørgsel og handles på de store markeder. Og vi har da i øjeblikket også problemer med levering af råvarer til en lille del af vores produktion, forklarer Knud-Erik Skov-Thuesen.

Annonce

Lærte af finanskrisen

ST Plast vej mod større effektivisering og den nye tekniske landvinding i jubilæumsåret tog et stort skridt i 2018, da produktionen blev opdelt i to procesafdelinger.

Ansættelsen af en fabrikschef og en ny salgschef, som skal aflaste Knud-Erik Skov-Thuesen, har styrket organisationen, så den er blevet mere robust. Og blandt andet være rustet til at klare nedture som finanskrisen, hvor ST Plast var på randen af en konkurs, fordi telefonerne ifølge direktøren stod stille i et halvt år.

- Under finanskrisen lærte jeg meget. Jeg fandt ud af, hvad der var vigtigt. I dag har vi heldigvis en del langtidskontrakter. Jeg har nu fået en god bestyrelse til at hjælpe mig, når der skal snakkes strategi, og så har jeg en klog kone, der også er i firmaet og er med i bestyrelsen, siger Knud-Erik Skov-Thuesen, der i de kommende år håber at kunne automatisere endnu mere med sin opgraderede medarbejderstab.


Vi er meget konjunkturfølsomme, for plastpriserne retter sig lige som sukker, kakao og kaffe efter udbud og efterspørgsel og handles på de store markeder. Og vi har da i øjeblikket også problemer med levering af råvarer til en lille del af vores produktion.

Knud-Erik Skov-Thuesen, direktør og ejer af ST Plast A/S


Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce