Annonce
Sydjylland

Specialisten sørger for trapper til enhver lejlighed

Henrik Jensen glæder sig siddende på en kvartsvingstrappe over, at der trods corona-epidemien er stor efterspørgsel på virksomhedens unikke produkter. Foto: Carsten B. Grubach
VejleTrappen leverer unikke løsninger til alle former for byggerier.

VEJLE: De tegnes fra bunden - trin for trin. Når man har fundet frem til rigtige mål, er VejleTrappen leverandør af unikke trætrapper.

Som en del af Byggefirmaet Ove Jensen A/S har virksomheden siden 1982 fremstillet de skræddersyede trapper, som man kan se eksempler på både på nettet og i det showroom, der er del af virksomheden i Rørhaven i Vejles sydlige industrikvarter – ligeløbstrappe, kvartsvingstrappe, halvsvingstrappe eller snedker-designtrappe.

Henrik Jensen, der ejer virksomheden sammen med Martin Hermansen, som er ansvarlig for montagedelen, kan i disse virustider glæde sig over, at der er godt gang i byggeriet, og at private i stor stil har valgt at få bygget om, så der har været stor efterspørgsel på VejleTrappens produkter.

- Vi har rigtig travlt med trapper i øjeblikket - og det er ikke kun opfyldelsen af trapper i lejligheder i større boligbyggerier. Vi kunne godt mærke coronavirussen i en periode i foråret, men vi er kommet godt med og regner med at få overskud i år, selv om det tabte ikke kan vindes ind igen, siger Henrik Jensen, der har to udgående sælgere og seks mand på værkstedet i VejleTrappen, som køres særskilt fra byggefirmaet.

- Der går typisk seks-syv uger, fra vi har målet på trappen, til vi kan levere den. Og når vi har større ordrer til boligselskaber, har vi fabrikker i Polen og Litauen til at hjælpe os, fortæller Henrik Jensen og fortsætter:

- Vi laver kun trapper i træ, men hvis nogen vil have en ståltrappe, kontakter vi en underleverandør. Vi laver aldrig en standardiseret trappe, hver trappe er unik – vanger og trin kan være de samme, men der er forskellige profiler.


Vi kunne godt mærke coronavirussen i en periode i foråret, men vi er kommet godt med og regner med at få overskud i år, selv om det tabte ikke kan vindes ind igen.

Henrik Jensen, VejleTrappen


- Kunderne ser for det meste vores trapper på vores hjemmeside og har derfor på forhånd en idé om, hvad de vil have, når de kommer her. Så kan der derefter være nogle forventninger til prisleje og design, tilføjer han.

I dag, hvor snedker- og tømrerfaget er blevet mere specialiseret, er det hovedsageligt maskin– og møbelsnedkere, der laver trapper. Hos VejleTrappen producerer de også løse trappetrin og håndlister til producenter af stål- og betontrapper.

Service som nøgleord

Henrik Jensen og hans to sælgere følger med i de licitationer og udbudsrunder, der er relevante for VejleTrappen, for med øgede EU-udbud er konkurrencen blevet hårdere. VejleTrappen, der for otte år siden overtog aktiviteterne i JLH Trapper, som havde flere end 30 års erfaring med individuelle trætrapper i høj kvalitet, arbejder over hele landet.

Trappeordbog

  • Det er jo ikke hver dag, man bestiller en trappe, så det kan derfor godt være svært at finde rundt i fagbegreberne. Det råder VejleTrappen bod på. På virksomhedens hjemmeside findes en trappeordbog, hvor man blandt meget andet kan få at vide, at balustre er lodrette træstykker, der forbinder vangen og håndlisten, og at stødtrin er det lodrette stykke mellem trinene i en lukket trappe. Læs mere på www.vejletrappen.dk

Henrik Jensen har flere bud på, hvorfor hans virksomhed klarer sig så godt i den hårde konkurrence:

- Vores serviceniveau, vores mangeårige erfaring i at levere individuelle løsninger, og så er der det miljømæssige. Vi har en overfladebehandling i maling og olie, som er biologisk nedbrydelig og 100 procent VOC-fri, så det ikke dunster. Og det kan mange godt lide.

Råvarerne kan ikke hentes i skovene omkring Vejle, så VejleTrappen får for eksempel bøg og ask fra bæredygtige skovbrug i Polen og Tjekkiet og nåletræ fra Sverige og Baltikum. Men de færdige trapper sælges i Danmark.

- Vi laver aldrig en standardiseret trappe, hver trappe er unik – vanger og trin kan være de samme, men der er forskellige profiler, siger Henrik Jensen. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce