Annonce
Sydjylland

Sparepengene satses på ambitiøst 3D-firma

Der er trangt med pladsen hos Simon Bøytler (tv.) og Steffen Kruse, så makkerparret er på udkig efter noget større. Foto: Carsten B. Grubach
Bøytler & Kruse har haft en hård start, men nu begynder det at lysne.

MARSTRUP: Ferie? Det er kun noget, de to har fra fredag til søndag.

Der er så travlt med 3D-print, produktudvikling og rådgivning i parcelhuset på Søtoften i Marstrup sydvest for Haderslev, at Simon Bøytler og Steffen Kruse ikke har tid til at slappe af.

De mødtes i sin tid på IBA i Kolding, hvor de blev uddannede som produktionsteknologer.

Siden februar har de haft deres egen virksomhed med det advokatkontorklingende navn Bøytler & Kruse. Og der er kommet så meget gang i ordrerne, at Steffen Kruse på grund af pladsmangel har sat huset, som han alene ejer, til salg.

– Vi har begge haft en iværksætter i maven, og vi syntes, det kunne være sjovt at være selvstændige, efter vi har haft job i et års tid andre steder, siger Simon Bøytler, der lige som sin makker har sat sine sparepenge ind i virksomheden uden at have konsulteret banken.

Annonce

3D-print

Man kan producere meget og meget forskelligt med 3D-print. Det kan man blandt andet se i en lille video på Bøytler & Kruses hjemmeside www.bokr.dk

First movere på babyprint

– Vi havde en hård start. Men så tog vi simpelt hen telefonen og ringede rundt til 300-400, vi fik god hjælp af Haderslev Erhvervsråd og deltog i en række netværksmøder. På den måde fik vi nye kunder, fortæller Steffen Kruse.

– Vi fortalte dem, hvad vi lavede, og det er altså ikke kun 3D-print, men også konstruktionstegninger til virksomheder, der selv skal lave reservedele til deres maskiner, eller som har brug for dokumentation af deres maskiner. Så den tegner vi, forklarer de to iværksættere og fortsætter:

- Vi satser også meget på produktudvikling og rådgivning. Vi har for eksempel hjulpet Nito i Haderslev med at udvikle et låg til en beholder, så man ikke putter forkerte kemikalier over i den. Vi har også hjulpet ishockeymålmanden Patrick Galbraith fra Vojens med at udvikle hans paddle wedge, som sættes på målmandens stav og beskytter hans hænder.

- Og så har vi gang i produktionen af babyprint, som vi kalder det. Det er 3D-fostre skabt på baggrund af skanninger. Det forventer vi os meget af, for vi er first movere på det herhjemme, siger makkerparret, hvis kundesegment er små og mellemstore virksomheder.

Mere plads og flere ansatte

Simon Bøytler og Steffen Kruse kan efter den hårde start nu groft skrevet selv vælge, hvad de vil.

– Vi siger nej til opgaver, som vi ikke synes, vi er gode nok til det, og andre er bedre til. Det har vi lært af at have arbejdet andre steder.

Ud over mere plads til flere 3D-printere og til dem selv drømmer Simon Bøytler og Steffen Kruse om at ansætte et par skåne- eller fleksjobbere i deres virksomhed.

– Vi vil gerne ansætte nogle, der har haft det lidt svært – det kunne være en ingeniør, der har haft stress, og som har lyst til at arbejde nogle timer om ugen, og vi har da også allerede fået nogle ansøgninger om praktik.

De har selv ombygget og videreudviklet deres printere og derved sparet masser af penge – det er især Simon Bøytler, der med egne ord roder med den del - og det går med Simons svigermor som bogholder i baggrunden så godt økonomisk, at de kan se en fremtid i virksomheden.

– Det begynder at lysne. Når vi har afleveret vores første produkt til kunderne, kommer de igen. Når vi kun er to, er vi meget omstillingsparate, pointerer parret.

3D-printere i arbejde hos Bøytler & Kruse. Printerne har de to partnere selv videreudviklet. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Fyn

Plan Organic ramt af læbestiftseffekten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Annonce