Annoncørbetalt indhold

Spar med en erhvervspsykolog om medarbejdertrivsel

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Nogle har en meget god evne til at adskille arbejdsliv og privatliv, mens det for andre nemt flyder sammen. Mange har også vænnet sig til at kunne arbejde hjemmefra, og det gør det nogle gange endnu sværere at holde fri, når man har fri. Det er fristende at tage computeren med hjem og lige klare det ekstra arbejde om aftenen, men der er mentale konsekvenser ved det valg: Mange ender med at brænde ud og måske endda udvikle stress.

Her kan en erhvervspsykolog blive aktuel, så ledere kan lære noget om stresshåndtering og medarbejderpsyke, og medarbejdere kan få redskaber til at få det bedre på arbejdspladsen.

Annonce

Sådan lærer du at håndtere stress i virksomheden

Matzau.dk kan du komme i kontakt med professionelle erhvervspsykologer, som både tilbyder rådgivning, coaching, foredrag og kurser til både ledere og medarbejdere. Blandt andet tilbyder Matzau en stresscoachuddannelse, som du kan tage, hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan opdage og håndtere stress i virksomheden.

Der er også kurser i stressrådgivning specifikt for HR, som bærer meget af trivselsansvaret på skuldrene. Kort sagt er der udbud for forskellige roller og behov, så det er muligt at skabe de bedste mentale forhold på arbejdspladsen.

Få de rette redskaber til at analysere trivselsniveauet i firmaet

Trivselsrådgivning er også en god mulighed at takke ja til fra en erhvervspsykolog. Her kan du få de rette redskaber til at analysere trivselsniveauet i virksomheden og rådgivning om, hvordan du strukturerer en trivselspolitik, der ikke bare er et flot stykke papir, men som du også kan handle på. Og så kan du blive opkvalificeret inden for det at tage trivselssamtaler med firmaets medarbejdere.

Coaching for ledere og medarbejdere

Det kan være en god idé at kigge på mere skræddersyede forløb, hvis andre initiativer og sparring med en erhvervspsykolog i første omgang ikke giver de ønskede resultater. Måske er der brug for personlig coaching, hvor det ikke kun handler om roller på arbejdspladsen, men om os som mennesker – fx for at balancere den førnævnte balance mellem fritid og arbejde.

Kurser og foredrag med en erhvervspsykolog

Både ledere og medarbejdere kan have brug for nogle redskaber til at gøre en forskel på arbejdspladsen. De redskaber kan komme fra foredrag om stressmanagement, meditation eller at arbejde fleksibelt, så alle kan arbejde, som det er bedst for dem, eller fra kurser om samarbejde og teamudvikling, feedback og forskellige stressredskaber.

Derfor er hjælp fra en erhvervspsykolog værdifuldt

Psykisk arbejdsmiljø er ikke til at kimse ad, og derfor gælder det om at inddrage professionelle, der ved lige præcis, hvad der skal til, hvis du fx står med medarbejdere, der åbenlyst mistrives, men som virksomheden ikke ved, hvordan de skal håndtere. Eller måske er der mange tilfælde af stresssygemeldinger, som ledelsen ikke havde set komme – lige meget hvad er der nogle mønstre, der skal brydes, nogle processer, der skal laves om, eller måske nogle nye initiativer, der skal igangsættes.

Måske kan implementering af nye politikker eller samtaler mellem medarbejder og erhvervspsykolog føre til, at medarbejderne kan begynde at trives på jobbet – og det er en win-win-situation for alle parter.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.