Annonce
Erhverv

Solgte platform til udlejning af mødelokaler til Airbnb: Nu satser Landfolk på håndplukkede sommerhuse

Holdet bag den nye digitale platform, Landfolk.com, satser på at leje sommerhuse ud på samme måde, som vi kender det fra Airbnb. Pressefoto
Syv tidligere Airbnb-ansatte vil med nære personlige relationer gøre op med traditionel sommerhus-udlejning. - Vi vil skabe Nordens førende platform for håndplukkede sommerhuse, lyder det fra Landfolk, der satser på 1300 huse indenfor tre år.

AARHUS: Et rødglødende sommerhusmarked har fået en gruppe erfarne iværksættere til at etablere en ny virksomhed med udlejning på baggrund tætte personlige relationer og nye digitale forretningsmodeller.

- Vi satser på at leje ud i færre uger. Vi tilbyder til gengæld stor fleksibilitet og halv pris i forhold til de store bureauer. Vi vil gerne trække flere folk ud af byen, og vi går efter huse med sjæl, shelters, bålpladser og andre udendørs aktiviteter og det personlige værtskab, som kendes fra den globale succes med Airbnb, pointerer Christian Schwarz Lausten, der er blandt grundlæggerne af den nye virksomhed Landfolk.

Tilbage i oktober 2015 grundlagde han sammen med Anders Boelskifte Mogensen, Jonas Grau og Chris Kjær Sørensen platformen Gaest.com - et slags Airbnb for mødelokaler - som netop tech-giganten i Silicon Valley købte for to år siden. Og nu er de fire stiftere sammen med tre andre tidligere Airbnb-ansatte klar til et nyt startup-eventyr.

Annonce

- Markedet er voldsomt interessant, og samtidig står det stille i forhold til innovation, udvikling og teknologisk nytænkning. Det vil vores nye tech-startup ændre på, tilføjer han.

Nordens førende platform

- Målet er at forandre sommerhusbranchen og den måde vi finder, booker og bor i sommerhuse på. Landfolk vil skabe Nordens førende platform for håndplukkede sommerhuse med lokale værter og teknologi i verdensklasse, forklarer Christian Schwarz Lausten.

160.000 sommerhuse i Danmark udlejes aktuelt ikke, men lige nu er der på grund af coronapandemien stor interesse for at holde ferie i Danmark. Der findes cirka 200.000 sommerhuse herhjemme, men det er altså kun 40.000 af dem lejes i dag ud.

- Vores mål er 1300 huse ved udgangen af 2023. Lige nu har vi 40 huse, og der er 100 nye huse på vej, fortæller Christian Schwarz Lausten.

Det generelle salg af sommerhuse steg med 65 procent sidste år herhjemme, og der blev booket 20,8 millioner nætter i 2019 alene, mens Europas feriehusmarked omsætter for over 200 milliarder kroner og vokser med 4-8 procent om året.

Landfolk er et nyt fællesskab målrettet den yngre såkaldte Instagram-generation, der elsker at dele historier om deres sommerhuse med hinanden.

Folkene bag Landfolk ønsker at håndplukke de rigtige sommerhuse, huse med masser af charme, stil og personlighed for på den måde at adskille sig fra de store bureauers standardvarer. Det er den slags huse, som den nye type sommerhusgæster ønsker at bo i, og det er dem, der er størst mangel på.


Vi havde egentlig aldrig troet, at vi ville få lyst til at dele vores sommerhus med andre, men Landfolk giver god mening, når vi kan gøre det på en fleksibel måde.

Kirstine Gravgaard, sommerhusejer og udlejer, Hjarbæk


Samtidig skal platformen være brugervenlig. Teknologien bag skaber en række gevinster for både sommerhusejere og gæster, herunder bedre bookingoplevelse, service, sikkerhed og bedre priser.

Markedet har i øvrigt taget godt imod den nye aktør, som lancerer sig selv 1. februar. Inden for de første 24 timer registrerede Landfolk bookinger for en halv mio. kroner.

- Vi havde egentlig aldrig troet, at vi ville få lyst til at dele vores sommerhus med andre, men Landfolk giver god mening, når vi kan gøre det på en fleksibel måde, hvor vi er i kontrol, og hvor vi ved, at de, der står bag, har en passion og kærlighed til sommerhuslivet og naturoplevelser, præcis som os, fortæller sommerhusejer og udlejer Kirstine Gravgaard, Hjarbæk.

Landfolk er skabt af syv serieiværksættere med udviklere, designere og såkaldte communityspecialister med spidskompetence i netop opbygge og drive digitale markedspladser.

Om Landfolk

  • Virksomheden gik i gang 1. februar på hjemmesiden landfolk.com.
  • I første omgang med en lille, eksklusiv portefølje af personlige og stilfulde sommerhuse i weekendafstand af Aarhus og København.
  • Landfolk er stiftet af syv tidligere Airbnb-ansatte.
  • Fire af dem stiftede Gaest.com, som blev solgt til Airbnb i januar 2019.
  • Folkene bag har mange års erfaring med at udvikle digitale løsninger og forretningsmodeller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce