Annonce
Fyn

Solgt for trecifret millionbeløb: Fynboer sælger succesfuld låneplatform

Fra venstre ses her de tre stiftere af LendMe Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang, som alle fortsætter i ledende roller i norske Axo. Pressefoto
LendMe, som har formidlet lån til over 250.000 danskere, er blevet opkøbt af den norske lånemægler Axo. De tre fynske stiftere fortsætter indtil videre i det nye selskab.

Fyn: Den klassiske iværksætterdrøm om at starte en virksomhed fra bunden og efter nogle år sælge den videre til en større spiller er gået i opfyldelse for tre fynboer.

Den danske lånemæglervirksomhed LendMe, som er stiftet af Frederik Murmann, Christoffer Nylandsted og Peter Grunnet Wang, er solgt til Axo, der er en af Norges største låneformidlere. Det oplyser Axo og LendMe i en fælles pressemeddelelse.

Medstifter Christoffer Nylandsted fortæller, at de tre fynske stiftere af LendMe har solgt det fem år gamle selskab, da der er sket flere opkøb i branchen.

Annonce

- Vi kan se, at der sker en konsolidering i det skandinaviske marked. Der ønsker vi at være med, og vi kan se, at vi får en større platform at stå på i en virksomhed, som er til stede i Skandinavien, og vi styrker vores position.

Han tilføjer, at der har været stor interesse fra potentielle købere hen over de seneste to år.

- Vi har fået henvendelser gennem en længere periode, så vi synes, at det var det rette tidspunkt at få nogle flere markeder.

LendMe

LendMe er en platform, hvor kunden laver en ansøgning, og banker kommer tilbage med lånetilbud. 

Herefter kan brugerne sammenligne priser for i sidste ende at vælge det bedste lån.

Virksomheden blev startet i 2016 og gik i luften i maj 2017.

Indtil videre har LendMe formidlet lån videre til 250.000 danskere og er den største aktør på det danske marked.

På nuværende tidspunkt har portalen koblet 14 partnerbanker, der i sidste ende er långivere.

LendMe kan bruges til nye lån, samlelån eller som en mulighed for bedre renter på allerede eksisterende lån.

De økonomiske vilkår for aftalen oplyses ikke, men Christoffer Nylandsted bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at opkøbet løber op i et trecifret millionbeløb. Dermed kan han og hans to kompagnoner indkassere et pænt, stort millionbeløb og for Christoffer Nylandsteds vedkommende har han i en ung alder bevist, at han ligesom sin far, Clas Nylandsted, kan skabe succes i erhvervslivet.

Den tidligere Roulund-direktør Clas Nylandsted, der i dag har en stribe bestyrelsesposter, heraf fem som formand - bl.a. for Fyens Stiftstidende A/S - hjalp de tre økonomisk med opstarten af LendMe og har stadig en lille ejerandel af virksomheden, også efter salget til Axo.

Fortsætter i firmaet

De tre fynske stiftere, som først stiftede LendMe, da de var flyttet til København, fortsætter alle uden tidsbegrænsninger i Axo med en ejerandel på over 10 procent.

I første omgang fandt de tre hinanden for alvor på universitet i Odense.

Frederik Murmann fortæller, at den gode kemi blev starten på lånemæglervirksomheden, som gik i luften i 2017.

- Vi mødte hinanden på SDU, hvor vi begge havde en drengedrøm om at starte vores egen virksomhed. Over en øl blev vi enige om at starte LendMe op.

Frederik Murmann, som i dag er adm. direktør for LendMe, bliver driftsdirektør for Axo i hele Norden, mens Christoffer Nylandsted bliver direktør for Axo i Danmark med ansvar for LendMe og Peter Grunnet Wang bliver efter opkøbet produktchef for Axo.


Vi har fået henvendelser gennem en længere periode, så vi synes, at det var det rette tidspunkt at få nogle flere markeder

Christoffer Nylandsted, medstifter af LendMe


Frederik Murmann fortæller, at lå­ne­p­lat­formen selv havde brygget på idéen om en udenlandsk tilstedeværelse, inden Axo kom et tilbud, der var for godt til at sige nej til.

- Det har været med i vores tanker at tage LendMe ud af landet. Vi har både kigget på de skandinaviske lande, men også på Polen og Tyskland. Vi har bare konstateret, at henvendelserne har været der, og vi er med på rejsen fremover.

Norske Axo, som er stiftet i 2018, er en af landets største formidlere af lån og refinansieringsløsninger til privatkunder. På nuværende tidspunkt har selskabet afdelinger i Oslo, Stockholm og Helsinki.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce