Annonce
KLUMME

Solemaids får viden og vej til pengene

Fysioterapeut Per Øllgaard har udviklet en indlægssål, der lindrer hælsmerter hos de ca. 15.000 danske børn og unge, der hvert år rammes af Sever’s Syndrom. Sålerne bliver fremstillet i hånden i Viborg. Pressefoto
Kritiske spørgsmål fra Erhvervshus Midtjylland udfordrer Solemaids ApS i Viborg. Det gavner virksomheden, der har uddannet 11 klinikker i Danmark og Norge til at behandle med Solemaids-såler - og endnu flere er på vej.
Annonce

VIBORG: Fysioterapeut Per Øllgaard har udviklet en indlægssål, der lindrer hælsmerter hos de ca. 15.000 danske børn og unge, der hvert år rammes af Sever’s Syndrom.

Sålerne bliver fremstillet i hånden i Viborg, hvor Solemaids produktion er rykket til større lokaler.

Syv klinikker er åbnet rundt om i landet med håndplukkede samarbejdspartnere. Derudover er fire klinikker startet i Norge, hvor tre mere på vej, og det samme er en klinik på Færøerne.

Fysioterapeut og medejer Lotte Dietz driver den voksende virksomhed sammen med sin mand Per Øllgaard og fremhæver den sparring og vejledning, Solemaids har fået af Erhvervshus Midtjylland, som en del af succesen.

- Erhvervshus Midtjylland stiller os kritiske spørgsmål, som kratter i overfladen. Det kan være irriterende, men det skærper os og får os til at tage vigtige beslutninger på et mere nuanceret grundlag, siger Lotte Dietz.

Den første kontakt med Erhvervshus Midtjylland ligger tilbage i 2015, og siden har der været en del. Blandt andet da Solemaids skulle have CE-mærket sålerne, hvor en af erhvervshusets konsulenter hjalp virksomheden i mål med mærkningen hurtigt. Den seneste var en vurdering af et udspil fra en investor, som blev givet med kort varsel.

- I takt med at virksomheden er blevet større, rammer vores kompetencer af og til loftet. Men i erhvervshuset er de specialister og hjælper os med at få tilført de rette kompetencer og midler til at vokse. Og så ved de også en masse om, hvilke veje vi kan gå i forhold at søge midler, siger Lotte Dietz.

Solemaids har oplevet et stærkt samarbejde mellem de aktører, som er sat i verden for at hjælpe virksomhederne, påpeger hun:

- Både Erhvervshus Midtjylland, Udenrigsministeriet og det lokale erhvervsråd er skarpe til at vurdere, hvad de kan gøre for Solemaids og bagefter åbne de rigtige og de nødvendige døre. Og det er yderst vigtigt for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce