Annonce
Østjylland

Skræddersyet software på abonnement hitter på maskinstationer landet over

Arild Haugstad og Anders Franz Terkelsen mødte hinanden for mere end 15 år siden på Aalborg Universitet, da de begge studerende datalogi. Siden fulgtes de ud i arbejdslivet, og de har i dag virksomheden CustomOffice sammen. Foto: Morten Pedersen
Flere maskinstationer landet over har fået øjnene op for de mulighederne, der ligger i at registrere alt fra ordrer til timer digitalt. Det mærker de særligt hos iværksætterfirmaet CustomOffice i Viborg, der på få år har fået stor succes med en app tilpasset maskinstationernes behov.

Viborg: Der er travlhed på kontoret hos CustomOffice, da Erhverv+ udsendte kigger forbi en tirsdag eftermiddag. For selvom messer, enkelte kundebesøg og andre aktiviteter i den senere tid har været sat på pause, har firmaets kundegruppe, maskinstationerne, under coronapandemien for alvor fået øjnene op for mulighederne i at digitalisere dele af forretningen. Og netop det nyder CustomOffice i øjeblikket godt af.

- Før kunne vi nærmest ikke holde møder med maskinstationerne, hvis ikke det foregik ude hos dem, fordi de stort set ingen internet havde. Men nu har de stort set alle sammen fået installeret højhastighedsinternet, fortæller salgschef Svend Peter Vestergaard, der glæder sig over udviklingen.

- Et af de store problemer, når vi er ude, er normalt, at folk synes, deres maskiner er fantastiske, mens et it-system overhovedet ikke fanger interessen på samme måde. Men her under corona har vores kunder været tvunget til at digitalisere noget mere, og det har været godt for forretningen, forklarer han.

Annonce

Et bedre overblik

Svend Peter Vestergaard har været en del af CustomOffice stort set siden firmaet blev oprettet i 2015. Og selvom han ikke kan tage æren for firmaets hovedprodukt, den app, som de to stiftere bag firmaet, Arild Haugstad og Anders Franz Terkelsen, står bag, har han alligevel haft en ikke helt uvæsentlig rolle at spille for firmaets nuværende succes.

I 2015, da Arild Haugstad og Anders Franz Terkelsen besluttede sig for at kaste sig ud i en tilværelse som selvstændige med en plan om at sælge skræddersyede digitaliseringsløsninger på abonnementsbasis, var det nemlig Svend Peter Vestergaard, der introducerede de to iværksættere til CustomOffices første kunde: Varde Maskinstation, hvor Svend Peter Vestergaards bror på tidspunktet arbejdede.

På maskinstationen havde de kæmpe udfordringer med registrering af alt fra timer til løn. En udfordring, der helt konkret udmøntede sig i stakke af dagsedler, som bredte sig ud over alle flader på maskinstationens kontor.

Et af de seneste tiltag i CustomOffices app er en direkte forbindelse til Landbrugsstyrelsens markkort, der gør, at landmændene nemt og hurtigt kan finde alle danske marker direkte i systemet. Foto: Morten Pedersen

Men hvor andre så rod, så Arild Haugstad og Anders Franz Terkelsen en oplagt mulighed for at afprøve den app, som de sideløbende med fast arbejde havde brugt år på at udvikle og forfine, i praksis. En app, der netop var beregnet til at gøre papirarbejdet lettere at håndtere, uanset om man var byggesagkyndig, rengøringsassistent eller arbejdede på en maskinstation.

- Og vi havde selv hånden på kogepladen. For vi sagde til dem, at hvis vi ikke kunne løse det, så skulle de ikke betale, husker Anders Franz Terkelsen.

Samarbejdet blev en succes. For med firmaets app, der hjælper med digitalt at holde styr på alt fra arbejdstid til forbrug på den enkelte opgave, fik maskinstationen hurtigt et bedre overblik over både dagsedler, løn og fakturering. Og det rygte spredte sig.

Annonce

Godt gang i salget

- Normalt kigger landmændene først på papirarbejdet om aftenen, når de kommer hjem efter en dags arbejde i marken. Og så kan det være svært at huske, om det lige var klokken 15.30 eller 16.30, at man kom tilbage fra en opgave, fortæller Anders Franz Terkelsen.

- Men med vores system kan landmændene nemt registrere, hvornår de kører ud, ved et tryk på en knap, og det samme kan de, når de vender hjem igen, ligesom de også kan indtaste hvor mange halmballer, de har pakket. Alt sammen data, der bliver sendt videre til kontoret automatisk, hvor de også kan følge med i, hvor langt arbejdet i marken er nået, om der er driftsstop og så videre, forklarer Anders Franz Terkelsen.

Han oplever af samme grund, at appen er med til at øge såvel medarbejder- som kundetrivslen på maskinstationerne.

- De er gået fra at bruge uger og endda måneder på faktureringer til, at det i dag går langt hurtigere. Det giver en bedre kredit, og samtidig er medarbejdernes løn også rigtig hver gang. Og det betyder, at ledelsen kan bruge deres tid på sjovere ting end klager over løn og fakturaer, fortæller Anders Franz Terkelsen.

Tilfredsheden med produktet kan da også aflæses i firmaets resultater. Således har CustomOffice i løbet af de sidste fem år mere end seksdoblet sin bruttofortjeneste fra 642.000 kroner før skat i regnskabsåret 2015/2016 til 4,4 millioner kroner før skat i 2020.

En udvikling ,der har betydet, at firmaet er gået fra at være en to mand stor stort set ukendt startup-virksomhed med få kunder til i dag at være et otte mand stort firma med flere end 120 maskinstationer i deres kundeportefølje.

Annonce

Skræddersyede løsninger

Succesen forklarer Anders Franz Terkelsen blandt andet med firmaets helt særlige forretningsmodel, der betyder, at CustomOffice ikke bare leverer et stykke software til maskinstationerne, men også en konsulentydelse oveni.

- Der er masser af god software, der ikke bliver brugt, fordi folk ikke ved, hvordan de skal bruge det. Derfor bruger vi tid sammen med kunderne på at køre systemet igennem, forklarer Anders Franz Terkelsen, der ikke lægger skjul på, at firmaet har en interesse i, at systemet fungerer ude hos kunderne fra start af.


Der er masser af god software, der ikke bliver brugt, fordi folk ikke ved, hvordan de skal bruge det. Derfor bruger vi tid sammen med kunderne på at køre systemet igennem.

Anders Franz Terkelsen, CustomOffice


For hvor andre softwareudbydere tager et engangsbeløb for at levere en ydelse, sælger CustomOffice sin software som en abonnementsløsning.

- Man kan sige, at der er indbygget en ærlighed i det, når vi siger, at systemet er let at bruge. For det vil aldrig være til vores fordel at bruge mere tid end højst nødvendigt på at lære fra os, siger Anders Franz Terkelsen, der helt fra start har været fast besluttet på, at abonnementsvejen var den rette at gå.

- Når noget koster mange penge, så går folk hurtigt i gang med fravalg. Og det er trist, når det, det handler om, er at løse et problem. Så derfor ledte vi efter en måde, hvor vi kunne sælge et stykke software, som vi kunne tjene penge på, uden at det blev for dyrt for kunderne, forklarer Anders Franz Terkelsen.

Netop den model såvel som selve løsningen er det i øvrigt ikke kun maskinstationer, der kan gøre brug af. For selvom firmaet i opstartsfasen primært har haft fokus på maskinstationer, har det vist sig, at mange vognmænd, skovarbejdere og entreprenører også har haft god brug af systemet, da der ofte er et overlap mellem opgaver i de forskellige brancher.

- Der er rigtigt mange maskinstationer, der også har en vognmandsforretning ved siden af. For har man gylle, man skal køre, så kan man ofte også godt køre grus oveni, forklarer Anders Franz Terkelsen.

Derfor arbejder firmaet i øjeblikket hen mod at gøre appen tilgængelig for flere kunder.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Erhverv For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Annonce