Annonce
Østjylland

Skolebesøgsordning giver unge indblik i nye karriereveje

Eleverne spørger Anette Struve Nielsen om, hvad hun tjener i runde tal, når hun er på besøg. - Det gælder især drengene. Når jeg fortæller dem det, bliver de vældig imponerede. Det giver jo også stof til eftertanke at vide, at også lønnen er god, hvis man vælger mit fag, fortæller hun. Privatfoto
Det er ikke altid let at se, hvad man skal bruge matematik og fysik til i grundskolen. Derfor tager maskiningeniør Anette Struve Nielsen og andre eksperter gennem skolebesøgsordningen Book en ekspert ud for at vise eleverne, hvad fagene kan føre til af spændende karrieremuligheder, hvis man klør på.

Midtjylland: Hvor mange varebiler kan der hænge i en 75 meter lang vindmøllevinge, uden at den går i stykker? Bruger man lim, når man bygger vinger? Kan vindmøllevinger genbruges?

Spørgsmålene er mange, når maskiningeniør Anette Struve Nielsen fra Galten tager ud for at besøge til 7- 10. klasser i hele Midt- og Nordjylland for at gøre dem klogere på kæmpevindmøller og de materialer, de er bygget af.

For at støtte op om at få flere unge til at vælge de naturvidenskabelige og teknologiske fag har hun nemlig tilmeldt sig skolebesøgsordningen Book en ekspert. Det betyder, at hun som ekspert stiller sig til rådighed for et besøg i skoleklasser, hvor hun med små øvelser, quizzer og modeller fortæller om de materialer, vindmøller består af, og om sit arbejde med vindmøller som ingeniør.

Annonce


Hvis man ikke lige har en ingeniør i familien, kan man risikere at gå gennem grundskolen uden at få kendskab til de mange spændende muligheder

Anette Struve Nielsen, maskiningeniør


- Jeg kan godt forstå, det kan være svært at se, hvad man skal bruge matematik og fysik til, når man går i 7. eller 8. klasse. Ved at fortælle om mit eget ekspertområde håber jeg at kunne bygge bro til de muligheder, der åbner sig, hvis man vælger den naturvidenskabelige vej, forklarer Anette Struve Nielsen, der som uddannet civilingeniør og ph.d. har viet sin karriere til materialeteknologi, i en pressemeddelelse.

Mangel på danske ingeniører

Den 53-årige civilingeniør har titel af seniorspecialist og arbejder med udvikling af nye teknologier til fremstilling af vindmøllevinger i udviklingsafdelingen hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Aalborg. Her er man ligesom mange andre steder i vindmøllebranchen udfordret af en mangel på ingeniører, der spås at fortsætte i de kommende år.

Derfor håber Anette Struve Nielsen på, at hun gennem sine besøg på skolerne kan inspirere flere danske unge, især piger, til at søge ind på ingeniørstudierne.

- Hvis man ikke lige har en ingeniør i familien, kan man risikere at gå gennem grundskolen uden at få kendskab til de mange spændende muligheder. Det er nemmere for eleverne at forholde sig til fag som lærer eller pædagog, som de kender fra de voksne, de har omkring sig eller fag, de ser i film eller på de sociale medier, forklarer hun.Typisk tager maskiningeniøren rundt til skoleklasserne så ofte, som det travle job tillader det. Men på grund af corona foregår de fleste foredrag i øjeblikket virtuelt. Det ændrer dog ikke på de unges nysgerrighed og spørgelyst.

- De er mindre interesserede i detaljerne om de materialer, en vindmølle består af, men de vil gerne høre, om vindenergi gavner miljøet, og det er jo skønt, når foredraget kan tappe ind i de samfundsstrømninger, der er gældende lige nu, fortæller Anette Struve Nielsen.

lauag

Kort om Book en ekspert

Skolebesøgsordningen Book en ekspert er gratis for skolerne og består af knap 200 naturvidenskabelige og teknologiske eksperter.

Lærerne udvælger og booker selv eksperterne på bookenekspert.dk.

Ordningen er drevet af Danmarks teknologiske alliance Engineer the Future, som Siemens Gamesa også er en del af, og er finansieret af Novo Nordisk Fonden og Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce