Annonce
Østjylland

Skolebesøgsordning giver unge indblik i nye karriereveje

Eleverne spørger Anette Struve Nielsen om, hvad hun tjener i runde tal, når hun er på besøg. - Det gælder især drengene. Når jeg fortæller dem det, bliver de vældig imponerede. Det giver jo også stof til eftertanke at vide, at også lønnen er god, hvis man vælger mit fag, fortæller hun. Privatfoto
Det er ikke altid let at se, hvad man skal bruge matematik og fysik til i grundskolen. Derfor tager maskiningeniør Anette Struve Nielsen og andre eksperter gennem skolebesøgsordningen Book en ekspert ud for at vise eleverne, hvad fagene kan føre til af spændende karrieremuligheder, hvis man klør på.

Midtjylland: Hvor mange varebiler kan der hænge i en 75 meter lang vindmøllevinge, uden at den går i stykker? Bruger man lim, når man bygger vinger? Kan vindmøllevinger genbruges?

Spørgsmålene er mange, når maskiningeniør Anette Struve Nielsen fra Galten tager ud for at besøge til 7- 10. klasser i hele Midt- og Nordjylland for at gøre dem klogere på kæmpevindmøller og de materialer, de er bygget af.

For at støtte op om at få flere unge til at vælge de naturvidenskabelige og teknologiske fag har hun nemlig tilmeldt sig skolebesøgsordningen Book en ekspert. Det betyder, at hun som ekspert stiller sig til rådighed for et besøg i skoleklasser, hvor hun med små øvelser, quizzer og modeller fortæller om de materialer, vindmøller består af, og om sit arbejde med vindmøller som ingeniør.

Annonce


Hvis man ikke lige har en ingeniør i familien, kan man risikere at gå gennem grundskolen uden at få kendskab til de mange spændende muligheder

Anette Struve Nielsen, maskiningeniør


- Jeg kan godt forstå, det kan være svært at se, hvad man skal bruge matematik og fysik til, når man går i 7. eller 8. klasse. Ved at fortælle om mit eget ekspertområde håber jeg at kunne bygge bro til de muligheder, der åbner sig, hvis man vælger den naturvidenskabelige vej, forklarer Anette Struve Nielsen, der som uddannet civilingeniør og ph.d. har viet sin karriere til materialeteknologi, i en pressemeddelelse.

Mangel på danske ingeniører

Den 53-årige civilingeniør har titel af seniorspecialist og arbejder med udvikling af nye teknologier til fremstilling af vindmøllevinger i udviklingsafdelingen hos Siemens Gamesa Renewable Energy i Aalborg. Her er man ligesom mange andre steder i vindmøllebranchen udfordret af en mangel på ingeniører, der spås at fortsætte i de kommende år.

Derfor håber Anette Struve Nielsen på, at hun gennem sine besøg på skolerne kan inspirere flere danske unge, især piger, til at søge ind på ingeniørstudierne.

- Hvis man ikke lige har en ingeniør i familien, kan man risikere at gå gennem grundskolen uden at få kendskab til de mange spændende muligheder. Det er nemmere for eleverne at forholde sig til fag som lærer eller pædagog, som de kender fra de voksne, de har omkring sig eller fag, de ser i film eller på de sociale medier, forklarer hun.Typisk tager maskiningeniøren rundt til skoleklasserne så ofte, som det travle job tillader det. Men på grund af corona foregår de fleste foredrag i øjeblikket virtuelt. Det ændrer dog ikke på de unges nysgerrighed og spørgelyst.

- De er mindre interesserede i detaljerne om de materialer, en vindmølle består af, men de vil gerne høre, om vindenergi gavner miljøet, og det er jo skønt, når foredraget kan tappe ind i de samfundsstrømninger, der er gældende lige nu, fortæller Anette Struve Nielsen.

lauag

Kort om Book en ekspert

Skolebesøgsordningen Book en ekspert er gratis for skolerne og består af knap 200 naturvidenskabelige og teknologiske eksperter.

Lærerne udvælger og booker selv eksperterne på bookenekspert.dk.

Ordningen er drevet af Danmarks teknologiske alliance Engineer the Future, som Siemens Gamesa også er en del af, og er finansieret af Novo Nordisk Fonden og Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce