Annonce
Vestjylland

Skive-politikere kæmper videre for hovedvej fra Hanstholm til Skive og Herning

En delegation fra Skive har været på Christiansborg for at kæmpe for mere asfalt til det nordvestjyske område. Fra venstre: Lars Fjalland, direktør for Business Skive, Poul Pedersen, direktør for Thise Mejeri, Peder Christian Kirkegaard, borgmester, Christopher Sorensen, direktør for GreenLab Skive, Mikael Kristian Madsen, direktør for Stykgodscentret. Foto: Sine Nielsen
Delegation fra Skive mødte lokalt valgte folketingspolitikere, der lover opbakning til udvidelse af vejen fra Hanstholm til Herning.
Annonce

SKIVE/KØBENHAVN: Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) og en delegation af lokale erhvervsfolk har besøgt transportministeren og lokalt valgte folketingsmedlemmer.

Formålet var at bevare det politiske fokus på nødvendigheden af en udvidelse af rute 26/34 hele vejen fra Herning til Hanstholm (via Skive).

- Det er en helt afgørende forudsætning for vores virksomheders vækst og udvikling. Fremkommeligheden og trafiksikkerheden er også vigtig for deres medarbejdere. Vi har simpelt hen brug for en mere tidssvarende infrastruktur i vores del af landet, så vi kan blive koblet op på motorvejsnettet ved Herning og dermed forbundet med resten af Europa, siger Peder Christian Kirkegaard.

Uanset partifarve er der stor opbakning fra de lokalt valgte folketingspolitikere, der alle mødtes med delegationen fra Skive, blandt andet socialdemokraten Anne Paulin:

- Opgraderinger af rute 34 og 26 er vigtigt for den lokale erhvervsudvikling og bosætning, hvilket blandt andet Thise Mejeri, Stykgodscentret Skive og Greenlab også lagde stor vægt på, på vores møde. Jeg kører ofte på vejene selv, og ved hvor stort behovet er for en opgradering. Derfor arbejder jeg for, at der kommer investeringer i infrastrukturen i vores landsdel, når der skal laves en aftale om infrastrukturplanen næste år, siger hun.

Annonce

Alt er klar til forhandlinger

Også den radikale Andreas Steenberg, der havde arrangeret og deltog i mødet med ministeren, er godt tilfreds:

- Nu er udvidelsen af rute 26/34 linet rigtig godt op. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at køre det så stærkt i stilling forud for de kommende forhandlinger som overhovedet muligt. Skive-delegationen har præsenteret deres argumenter for en række af de transportordførere, der skal sidde med, når der skal forhandles. Det vil sige, at ordførerne på forhånd ved, hvilken betydning udvidelsen af strækningen har, siger han.


Det er ganske enkelt en forudsætning for virksomhedernes udvikling og for, at det er attraktivt at bo på egnen. Det har jeg altid ment, og det samme gør Venstre.

Inger Støjberg (V) om nødvendigheden af at udvide rute 26/34


Inger Støjberg (V) bakker op om den lokale hjertesag:

- Det er fuldstændig afgørende, at vi får nogle ordentlige veje i vores landsdel, og det gælder i meget høj grad rute 26 og 34. Det er ganske enkelt en forudsætning for virksomhedernes udvikling og for, at det er attraktivt at bo på egnen. Det har jeg altid ment, og det samme gør Venstre, siger hun.

Skive Kommune fortæller i en pressemeddelelse udsendt efter mødet, at transportminister Benny Engelbrecht (S) garanterede, at udvidelsen af strækningen vil blive en del af forhandlingerne om den kommende grønne mobilitetsplan for transport – tidligere kaldet transportforliget.

Forhandlingerne går i gang efter nytår, og besøget i København var et led i kampen for at skabe politisk opmærksomhed på behovet for en udvidelse af rute 26/34.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce