Annonce
Vestjylland

Skive bryder mønstret: Antallet af nye virksomheder vokser

Business Skive oplever stigende interesse fra spirende iværksættere. Nu har den lokale erhvervsforening oprettet Creation Club, som skal få endnu flere i gang. Foto: Business Skive
Som den eneste af kommunerne i Businessregion Midtvest har Skive oplevet en stabil fremgang i etablering af nye virksomheder.
Annonce

Skive: Antallet af nye danske virksomheder toppede ifølge Danmarks Statistik i 2016 med 34.116. Derefter faldt iværksætterlysten en smule de efterfølgende år.

Men i Midt- og Vestjylland er der et par mønsterbrydere: Ringkøbing-Skjern Kommune fastholdt niveauet, mens Skive som den eneste af de syv kommuner i Businessregion Midtvest har oplevet en ubrudt, stabil stigning i antallet af nye virksomheder.

Udviklingen bekræftes af den interesse for iværksætteri, som Business Skive oplever. Og tendensen fortsætter i år.


Covid-19 har i min optik givet alle med en iværksætterdrøm en skillevej, hvor de enten har måttet lægge drømmen på is på grund af usikre tider. Eller også har de endelig haft ro til at færdiggøre tankerne om drømmen i karantænetiden.

Christopher Gade, erhvervskonsulent


- Normalt synes jeg faktisk, at der er mange iværksættere, der ringer til os i løbet af et år, men i år har vi allerede næsten rundet det normale antal henvendelser over et helt år efter de første 6 måneder, fortæller Christopher Gade, Erhvervskonsulent ved Business Skive, og fortsætter:

- Om det betyder, at vi har flere iværksættere i 2020, eller om det er, fordi de er bedre til at bruge os til iværksættervejledning, er stadig svært at sige, når året ikke er slut.

Med tankerne på, at Covid-19 satte hele verden på den anden ende i starten af året, har der ikke været store forventninger til en stigning i iværksættere.

- Nu når vi ser tilbage på det, har Covid-19 i min optik givet alle med en iværksætterdrøm en skillevej, hvor de enten har måttet lægge drømmen på is på grund af usikre tider. Eller også har de endelig haft ro til at færdiggøre tankerne om drømmen i karantænetiden. Nogle er måske også blevet fyret som følge af Covid-19, hvor det giver en naturlig chance for at springe ud i livet som iværksætter, vurderer Christopher Gade.

Annonce

Synlighed åbner dørene

Siden 2019 har Business Skive haft ekstra fokus på kommunikationen.

- Hvis vores lokale virksomheder og iværksættere ved, hvad vi tilbyder, kan vi også bedre hjælpe dem til udvikling og vækst, fortæller Helle Dons Larsen, kommunikationsansvarlig ved Business Skive, og fortsætter:

- Det øgede antal iværksættervejledninger håber vi kan resultere i flere succesfulde virksomheder i vækst, fordi vi kan hjælpe dem med at komme godt fra start.

I 2020 har Business Skive kickstartet projektet Innovation Skive, der bliver startskuddet til Skives nye iværksætteri- og innovationsmiljø.

Som et af de første tiltag i projektet er Creation Club opstået, hvor unge og gamle og alle midt imellem mødes hver onsdag eftermiddag ved gratis arrangementer og dyrker iværksætteri og innovation. Læs mere om Creation Club på www.bskive.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Johnny har investeret 140 millioner i ny teknologi: Købte en robotarm til 350.000 kroner uden at vide, hvad han skulle bruge den til

Annonce